Criptomonedele au crescut în ultimul timp, din ce în ce mai mulți investitori apelând la monedele digitale ca o modalitate de a-și diversifica portofoliile. Cu atât de multe criptomonede disponibile, poate fi dificil să stabilim în care merită să investim. În această postare de blog, vom discuta despre cele mai bune 10 criptomonede în care să investim.

Am efectuat cercetări și analize ample pentru a determina care criptomonede au cele mai multe. potențial de creștere și stabilitate. Lista noastră se bazează pe factori precum capitalizarea pieței, rata de adoptare și potențialul general de succes pe termen lung. De asemenea, am luat în considerare opiniile experților din industrie și ale comunității în general. Indiferent dacă sunteți un investitor experimentat în criptomonede sau abia la început, această listă vă va oferi informații valoroase despre cele mai promițătoare criptomonede de pe piață.

Investiția în criptomonede poate fi riscantă, dar alegându-le pe cele potrivite, puteți obține recompense semnificative. Așadar, fără alte prelungiri, haideți să aruncăm o privire mai atentă la cele mai bune 10 criptomonede în care să investiți.

1. Bitcoin – Liderul pieței

Bitcoin - Liderul pieței
Bitcoinul este mai bun pentru trading, printr-un bot automat ai castiga in prima jumatate a anului 6.84%, doar daca ai tinut moneda ai pierde -45%

Bitcoin, prima și cea mai mare criptomonedă din lume, rămâne liderul de piață necontestat în sfera criptomonedei și este considerat a fi un pionier pentru industrie în ansamblu. Cu o capitalizare de piață de peste 1 trilion de dolari, Bitcoin reprezintă mai mult de 40% din totalul capitalizării pieței criptomonedei.

Natura sa descentralizată, oferta limitată și adoptarea în creștere a curentului general au contribuit la popularitatea sa de durată în rândul investitorilor și comercianților. În ciuda volatilității sale ridicate și a fluctuațiilor de preț imprevizibile, Bitcoin continuă să fie privit ca un depozit de valoare de încredere, iar potențialul său de creștere pe termen lung îl face o opțiune de investiție promițătoare pentru cei dispuși să accepte riscurile asociate cu investițiile în criptomonede.

2. Ethereum – Al doilea favorit

ETH Etherium
Poate cel mai interesant de facut trading cu un bot este ETH, un castig de 37% in 6 luni de zile, in cazul HOLD pierdere de -5%.

Ethereum este a doua cea mai populară criptomonedă în ceea ce privește capitalizarea bursieră și există din 2015. A fost creată de Vitalik Buterin ca o platformă descentralizată pentru dezvoltatori pentru a construi și implementa contracte inteligente și aplicații descentralizate (dApps).

Ethereum este unic, deoarece permite dezvoltatorilor să creeze jetoane personalizate folosind un protocol standardizat cunoscut sub numele de ERC-20. Acest lucru a dus la crearea a numeroase alte criptomonede și dApps pe blockchain-ul Ethereum. Pe lângă capacitățile sale tehnologice, Ethereum are o comunitate puternică de dezvoltatori și susținători, ceea ce îi consolidează și mai mult poziția de criptomonedă de top.

Odată cu creșterea continuă a spațiului financiar descentralizat (DeFi) și cererea tot mai mare de aplicații descentralizate, Ethereum este pregătit pentru succes pe termen lung și este un candidat puternic pentru investiții.

3. Ripple – Criptomoneda prietenoasă cu băncile

3. Ripple - Criptomoneda prietenoasă cu băncile
La fel si XRP, daca se foloseste un bot de trading, profitul este de 42%, in schimb un simplu HOLD scade valoarea portofoliului cu -6%

Ripple (XRP) este o criptomonedă binecunoscută care este concepută pentru a răspunde nevoilor industriei serviciilor financiare. Oferă tranzacții rapide și sigure, ceea ce o face o alegere populară pentru bănci și alte instituții financiare. Punctul de vânzare unic al Ripple este că este o criptomonedă prietenoasă cu băncile, ceea ce înseamnă că este concepută pentru a lucra mai degrabă cu băncile decât împotriva lor.

Acest lucru îl face o opțiune atractivă pentru investitorii care caută o criptomonedă care are o susținere solidă din partea instituțiilor financiare consacrate. Ripple are o capitalizare de piață de peste 20 de miliarde de dolari, ceea ce o face una dintre cele mai mari criptomonede din lume. Tehnologia sa este folosită de bănci și alte instituții financiare din întreaga lume, ceea ce o face o investiție promițătoare pentru viitor.

Dacă sunteți în căutarea unei criptomonede care se concentrează puternic pe industria serviciilor financiare, atunci Ripple ar trebui să fie cu siguranță pe lista dvs. de criptomonede de top în care să investiți.

4. Litecoin – De la Argint la Aurul Bitcoin

Litecoin - De la Argint la Aurul Bitcoin
In primele 6 luni din an, LTC-ul nu pare profitabil pentru nimeni, un bot de trading ar scadea cu -17% portofoliul, precum si un simplu HOLD al scadea cu -31%

Litecoin a fost denumit argintul pentru aurul Bitcoin și și-a construit o reputație puternică pe piața criptomonedelor. Creat în 2011 de Charlie Lee, un fost inginer Google, Litecoin este o monedă digitală peer-to-peer cu sursă deschisă, care funcționează într-o rețea descentralizată. A fost conceput pentru a fi mai rapid și mai ieftin decât Bitcoin, cu un timp de blocare de 2,5 minute în comparație cu cele 10 minute ale Bitcoin.

Acest lucru a făcut din Litecoin o alegere populară pentru cei care doresc să facă tranzacții rapide și cu costuri reduse, în special pentru sume mai mici. În plus, Litecoin este cunoscut pentru măsurile sale puternice de securitate, inclusiv utilizarea algoritmului Scrypt, care îl face rezistent la minerit ASIC.

Cu o capitalizare de piață de peste 9 miliarde de dolari, Litecoin rămâne una dintre cele mai importante criptomonede în care să investești pentru reputația sa puternică și potențialul de creștere.

5. Chainlink – Rețeaua Oracle Descentralizată

Chainlink - Rețeaua Oracle Descentralizată
Se pare ca Chainlinka ajutat pe toata lumea in primele 6 luni, doar 5,55% castig cu un bot de trading si aproape 14% pe plus, pentru cai care doar au pastrat moneda.

Chainlink (LINK) este o rețea oracle descentralizată care își propune să reducă decalajul dintre contractele inteligente și datele din lumea reală. Platforma permite contractelor inteligente să acceseze fluxuri de date în afara lanțului, API-uri web și sisteme tradiționale de plăți bancare într-un mod sigur și fiabil. Chainlink a fost dezvoltat pentru a aborda limitările soluțiilor oracle existente, care sunt centralizate și vulnerabile la manipulare, cenzură și timpi de nefuncționare.

Echipa din spatele Chainlink a colaborat cu companii de top din diverse industrii, inclusiv bancare, asigurări și managementul lanțului de aprovizionare, pentru a aduce soluții oracle descentralizate în fluxul principal. Cu o capitalizare de piață de peste 10 miliarde de dolari, Chainlink se plasează printre primele 10 criptomonede după capitalizarea pieței și a oferit profituri impresionante investitorilor săi de-a lungul anilor.

6. Polkadot – Următorul lucru important

Polkadot - 6 luni
Polkadot a fost un asset bun pentru cei care fac trading precum si cei care tin moneda, pentru strategia de trading in ultimele 6 luni a adus un plus de 11,41% si doar 3,71% pentru cei care ai tinut moneda.

Polkadot este o criptomonedă care a apărut ca un potențial schimbător de jocuri în industria blockchain. Este construit pe o arhitectură unică care permite mai multor blockchain-uri să lucreze împreună într-o singură rețea. Aceasta înseamnă că dezvoltatorii pot crea aplicații descentralizate (dApps) care pot comunica între ei și pot partaja date.

Această caracteristică de interoperabilitate diferențiază Polkadot de alte platforme blockchain și a dus la adoptarea sa pe scară largă de către mulți dezvoltatori. În plus, rețeaua are un sistem de guvernanță care permite deținătorilor de token-uri să participe la procesele de luare a deciziilor, făcând-o o platformă cu adevărat descentralizată.

Cu caracteristicile sale inovatoare și popularitatea în creștere, Polkadot merită cu siguranță luat în considerare ca o potențială oportunitate de investiție pe piața criptomonedelor.

7. Cardano – Platforma Smart Contracts

Cardano - Platforma Smart Contracts
Cardano aduce pentru traderi un profit de 30%, precum si un plus de valoare de 16,21% pentru cei care doar au tinut moneda.

Cardano este o platformă blockchain de a treia generație care se concentrează pe furnizarea unei infrastructuri mai sigure, durabile și scalabile pentru aplicații descentralizate (dApps) și contracte inteligente. Platforma folosește un mecanism de consens de dovadă a mizei numit Ouroboros, care asigură că validarea tranzacțiilor și crearea blocurilor sunt eficiente din punct de vedere energetic și ecologice.

Cardano este cunoscut și pentru abordarea sa bazată pe cercetare, cu o echipă de oameni de știință și ingineri care explorează în mod constant noi modalități de a îmbunătăți funcționalitatea și performanța platformei. Ecosistemul Cardano include criptomoneda sa nativă, ADA, care este folosită pentru a plăti taxele de tranzacție și recompensele de miză.

Având accent pe inovație, durabilitate și securitate, Cardano este considerată una dintre cele mai importante criptomonede în care să investești pe termen lung.

8. Binance Coin – Tokenul utilitar

Binance Coin - Tokenul utilitar
BNB aduce un mic plus pentru traderi, la un profit de 19% versus 17% pentru cei care au tinut moneda long term

Binance Coin (BNB) este o criptomonedă care a fost lansată de către schimbul Binance în 2017. Este un token utilitar folosit pentru a plăti taxele de tranzacționare pe platforma Binance, precum și pentru alte servicii precum cumpărarea și vânzarea de criptomonede, participarea la vânzările de jetoane. , și plata taxelor de tranzacție pe lanțul Binance. Bursa Binance a devenit una dintre cele mai mari și mai populare burse de criptomonede din lume, cu un volum zilnic de tranzacționare de miliarde de dolari.

Acest lucru a contribuit la cererea tot mai mare de jetoane BNB, făcând-o una dintre cele mai bune criptomonede în care să investești. În plus, Binance a anunțat, de asemenea, planuri de a utiliza BNB pentru viitorul său schimb descentralizat (DEX), crescând și mai mult utilitatea token-ului.

În general, adoptarea din ce în ce mai mare a schimbului Binance și a serviciilor sale, împreună cu cazurile de utilizare în creștere pentru BNB, o fac o criptomonedă puternică de luat în considerare pentru investiții în 2022.

9. Stellar – Blockchain-ul ieftin și rapid

Stellar - Blockchain-ul ieftin și rapid
Se pare ca Stellar nu este in cea mai buna situatie, chiar daca aproape 70% din trade-uri au adus profit, randamentul este scazut cu minus 8,81%, mai rau au fost cei care au tinut moneda pe termen lung, pentru ei un minus 25%.

Stellar este o criptomonedă de top care s-a impus ca o platformă blockchain fiabilă și rentabilă pentru transferul de bani și alte active peste granițe. Cu timpii de tranzacție rapidi și comisioanele reduse, Stellar a devenit o alegere populară pentru companii și persoane care caută o soluție blockchain care este atât eficientă, cât și accesibilă. Rețeaua Stellar folosește tokenul său nativ, Lumens (XLM), ca mijloc de a facilita tranzacțiile și de a securiza rețeaua.

În plus, Stellar oferă o varietate de funcții, cum ar fi contracte inteligente, schimb descentralizat și emitere de jetoane, făcându-l o platformă versatilă pentru crearea și gestionarea activelor digitale. Cu comunitatea sa puternică și parteneriatele cu companii importante precum IBM, Stellar este poziționată pentru o creștere pe termen lung și este una dintre cele mai bune criptomonede în care să investească pentru cei care caută o soluție blockchain fiabilă și accesibilă.

10. Dogecoin – Criptomoneda Meme

Dogecoin - Criptomoneda Meme
Acest memecoin a mers mai bine pentru cei care au tinut moneda la inceput de ianuarie 2023, pentru ca in iunie au un profit de 15%, in schimb pentru traderi nu este asa moment fericit, chiar daca 65% din tranzactii au fost cu profit, dupa atatea spike-uri si scaderi, avem un plus foarte mic de doar 2,45%.

Dogecoin, o criptomonedă care a fost creată ca o glumă, a devenit un succes surprinzător pentru investitori și comercianți. Bazat pe populara meme de pe internet care prezintă un câine Shiba Inu, Dogecoin a câștigat popularitate ca modalitate rapidă și ieftină de a transfera fonduri. Lansat în 2013, Dogecoin a devenit rapid popular în rândul comunităților de pe internet și de atunci a câștigat o mulțime de urmăritori loiali.

În ciuda originilor sale pline de umor, Dogecoin a fost îmbrățișat de pasionații de criptomonede și este acum considerată o monedă digitală legitimă. Ca și în cazul oricărei criptomonede, investiția în Dogecoin implică riscuri, dar popularitatea sa crescândă și adoptarea din ce în ce mai mare sugerează că ar putea fi o investiție utilă pentru cei dispuși să își asume o șansă cu această criptomonedă unică.

vestinda

Lumea criptomonedelor este în continuă evoluție. Cele 10 criptomonede menționate în acest articol sunt doar un punct de plecare pentru cei interesați să investească în această clasă de active digitale. Este important să faceți propria cercetare, să înțelegeți tehnologia și riscurile implicate și să luați decizii informate pe baza obiectivelor dvs. de investiții și a profilului de risc.

Ca întotdeauna, este esențial să vă consultați cu un consilier financiar înainte de a investi în orice clasă de active. Cu o analiză atentă și o perspectivă investițională pe termen lung, criptomonedele pot oferi investitorilor o oportunitate de investiție promițătoare.

Author

Write A Comment