În ultimii doi ani, am auzit tone de oameni spunându-mi că Bitcoin este inutil și “o înșelătorie”. De fiecare dată când aud asta, îmi dau ochii peste cap.

Deși unii oameni consideră comunitatea Bitcoin un cult, fondatorul Bitcoin, Satoshi, nu a construit niciodată moneda cu scopul de a înșela pe cineva (deși nu sunt în poziția de a vorbi în numele lui). Oricine ar fi fost Satoshi, este evident, după postările sale online, că interesul său pentru Bitcoin a fost pur tehnologic și utilitar. Citiți singur postările sale de mai sus și ajungeți la propriile concluzii. A fost un tehnolog ca noi toți, și nu unul lacom.

Spre deosebire de alți fondatori ai monedei, Satoshi nu a preminat moneda pentru a se îmbogăți pe sine și cercul său. În schimb, el a lansat un software accesibil care a făcut posibil ca oricine să o mineze, permițând astfel oricui cu o conexiune la internet să devină parte a mișcării în curs de apariție.

Conceptul de alocare a monedelor preminate celor care au adoptat timpuriu Bitcoin este o practică care nu are nimic de-a face cu Bitcoin, iar dacă întrebați orice maximalist Bitcoin vă va spune cu siguranță același lucru. Aceasta este diferența fundamentală dintre Bitcoin și alte criptomonede. Bitcoin nu este o escrocherie de ieșire din sistem concepută pentru a beneficia de fondatorul său (deși Satoshi a dispărut, așa că presupun că acest lucru nu este sigur).

De asemenea, deținătorii de Bitcoin nu văd Bitcoin ca pe o investiție. Cei mai mulți oameni, ca mine, văd Bitcoin ca pe o modalitate de a ne stoca economiile. Nu există nicio intenție de a vinde moneda. Este menită să funcționeze ca un depozit de valoare, iar atunci când va veni momentul, adică la pensie, Bitcoin va fi cheltuită, nu vândută. Odată ce piața se va stabiliza în următoarele două decenii, lumea va fi integrată cu Bitcoin în moduri profunde și va fi ușor pentru oricine să o folosească așa cum crede de cuviință.

Oamenilor le place să urască criptomonedele și toate criticile aduse criptomonedelor ca bani sunt valabile, dar ar fi neglijent să aplice dezaprobarea lor la Bitcoin. Bitcoin este singura monedă care are sens, restul criptomonedelor se încadrează în descrierea unui cult sau a unei escrocherii.

Bitcoin are utilitate, a fost construit de oameni cu intenții autentice și nu există doar pentru a-și îmbogăți fondatorii. Deci, continuați să urâți criptomonedele, și eu le urăsc, dar Bitcoin este diferit și nu merită atacurile voastre.

Poti citi mai multe aici: Bitcoin Pret

Author

Write A Comment