Jocurile de noroc sunt într-o continuă evoluție, iar providerii de gaming și gambling aplică tot felul de măsuri pentru a ține pasul cu cerințele din industrie. Sigur, vorbim aici despre implementări făcute inteligentm în baza unor studii de piață și care înseamnă, de cele mai multe ori, evoluții digitale. Și nu, nu ne referim neapărat doar la bonusuri ca netbet rotiri gratuite, bonusuri fără depunere, procent la depunere sau cele pentru clienți existenți. Și nici la scenarii SF, care să nu poată fi înțelese – ne referim la soluții tehnice moderne și care fidelizează clientela care vrea mereu mai mult și mai bine. Iar printre lucrurile care a revoluționat industria se numără și lansarea Metaverse, o rețea 3D de lumi virtuale, axată pe conexiuni sociale și care, în mediul online, se extinde și la jocurile de cazino. Este o generație nouă de experiență pentru gaming și gambling, mai ales pe partea jocurilor video, una care cu siguranță că va deveni o regulă înainte de a fi o excepție. Este certă influența acestui concept asupra a tot ce înseamnă jocurile de noroc, mai ales dacă privim în urmă și observăm cât de rapid s-a impus în perioada recentă.

Scurt istoric Metaverse

În mod oficial, Metaverse și-a început povestea în 1992, atunci când termenul era pentru prima oară menționat într-un roman științifico-fantastic despre un viitor futurist, semnat de Neal Stephenson, autorul povestind atunci despre o lume virtuală 3D. Două decenii mai târziu, în 2003, se lansa o versiune rudimentară a conceptului, când Second Life aducea la viață un proiect dezvoltat de echipa Liden Lab și se cunoștea astfel o primă lume virtuală online, dar care nu spunea marea lucru curioșilor și scepticilor. După trei ani se alătură Roblox pentru a oferi jucătorilor o șansă de a crea conținut pe care să îl împărtășească cu ceilalți utilizatori, iar în 2009 se marchează încă un punct relevant, când Bitcoin se dezvoltă ca un boom.

Concret, platforma de blockchain și de cryptocurrency influența, încet și sigur, crearea a mii de alte blockchain-based currencies. 2011 ne face cunoscut romanul Ready Player One, de altfel și ecranizat într-un film spectacolus, când se aducea din nou în centru discuția despre o altă lume virtuală, de data asta una descrisă de de Ernest Cline. Jocul viral Pokemon Go este din nou important, dar la fel și lansarea Fortnite, iar ambele au influențat apariția primei lumi virtuale pentru unele jocuri – Axie Infinity. În final, Mesh de la Microsoft și Meta de la Facebook au grăbit punerea sub interes a Metaverse, ceea ce implică, concret, faptul că se va investi în acest concept tech related – tot mai mult în viitorul care se așterne în fața noastră.

Efectul Metaverse asupra jocurilor de noroc

efect-metaverse-jocuri-noroc

Conceptul Metaverse este unul nou, existând încă foarte multe zone neexplorate, destule aspecte de urmărit în raport cu jocurile de noroc, mai ales ținând cont de faptul că încă există loc de îmbunătățiri. Printre lucrurile pe care platformele online nu le pot acoperi când vine vorba despre jocurile de noroc este lipsa de interacțiune fizică, urmând ca existența unui metaverse să poată asigura, parțial cel puțin, accesul la un univers tridimensional. Iar asta este cel puțin extraordinar, indiferent din orice unghi ai critica.

Totodată s-ar bifa și interacțiunea umană mai intensă, ceea ce este vitală în unele jocuri, pentru a putea “citi” oponentul și intențiile lui. Concret, nu ar mai exista această limitare de timp și spașiu, și din nou gaming-ul online ar avea de câștigat. Și nu în ultimul rand, s-ar putea facilita plata cripto monedelor, dar fără limitări privind complicarea plăților sau retragerile de pe site-urile online, ceea ce ar facilita prezența mai multora dintrei cei interesați.

Elemente importante în gambling-ul Metaverse

elemente-importante-gambling-metaverse

Atunci când iei prima oară contact cu tot ce înseamnă jocurile de noroc în Metaverse sunt câteva lucruri de care ar trebui să ții cont și la care să fii atent. În primul rând, trebuie să ții cont că nimic din ceea ce vezi acolo nu este real sau există cu adevărat. Cu toate acestea, experții IT fac eforturi notabile pentru a face replici cât mai convingătoare a realității pentru integrarea elementelor tangibile în versiunea digitală, ca replici… realiste.

În plus, atunci când ajungi într-o astfel de lume și vei căuta un casino (ex Decentraland), cu siguranță vei avea nevoie de tot ceea ce folosești și în viața reală: monedă de schimb pentru plăți și un nume pentru a putea fi identificat. Toate acestea implică niște dovezi de autentificare digitale complexe, iar aici ai nevoie de ceva mai mult de aprofundat. De reținut este doar că vei avea nevoie de o înregistrare prealabilă, în cadrul căreia vei introduce informații personale și vei înscrie un portofel crypto.

Concluzie

Ceea ce a început ca o joacă imposibilă, o imaginație, se transformă în realitate alternativă, care a avansat acum până la a fi o parte integrantă în tot felul de domenii, care mai de care mai diferite și interesante. Fără ca măcar să realizăm, suntem contemporani cu o revoluție tehnologică care ne învață că mereu exista loc de mai bine, mai mult, mai real și că, poate, nu suntem pregătiți să ținem pasul cu ce va urma. Suntem martorii creării unei dimensiuni care va fi, cel mai probabil, în timp, o activitate favorită a următoarelor generații dependente de socializare, tocmai prin ceea ce promite – ca să îți faci o idee, amintește-ți de ceea ce ai văzut prin cele mai futuriste producții de Hollywood – Surogate, Minority Report, Free Guy, Tron, eXistenZ și multe altele care te-au fascinat înainte.

Mai simplu spus, poate fi o combinație între tehnologie, realitate virtuală, realitate augmentată, video și experiența live a unui univers digital. Cert este că modul cum industria de jocuri de noroc va fi este una greu de prezis, dar va fi una în primă linie, mult timp de-acum înainte, urmând să asistăm la tot mai multe schimbări, mai ales pentru participanți. Iar fiecare dintre cei implicați, producători și jucători abia așteaptă să vadă ce li se pregătește pentru că ne plac lucrurile noi.

Author

Write A Comment