Cele mai bune sfaturi pentru o minte creativa, aceste sfaturi din articolul nostru speram sa va ajute sa vedeti lucrurile dintr-un alt unghi si sa va ajute in afaceri, in viata sau chiar atunci cand va distrati in vacanta cu prietenii sau familia.

In 1940, un director de publicitate pe nume James Webb Young a publicat un scurt ghid intitulat “O tehnica de producere a ideilor”. In acest ghid, el a facut o afirmatie simpla, dar profunda despre generarea ideilor creative.

Potrivit lui Young, ideile inovatoare apar atunci cand dezvolti noi combinatii de elemente vechi. Cu alte cuvinte, gandirea creativa nu inseamna sa generezi ceva nou dintr-o tabla alba, ci mai degraba sa iei ceea ce este deja prezent si sa combini acele bucati intr-un mod care nu a mai fost facut anterior.

Cel mai important, capacitatea de a genera noi combinatii depinde de abilitatea ta de a vedea relatiile dintre concepte. Daca puteti forma o noua legatura intre doua idei vechi, ati facut ceva creativ.

Young credea ca acest proces de conectare creativa are loc intotdeauna in cinci pasi.

Cele 5 etape pentru o minte creativa:

1) Adunati material nou.

La inceput, invatati. In timpul acestei etape va concentrati pe:

  • 1) invatarea unui material specific direct legat de sarcina ta
  • 2) invatarea unui material general, devenind fascinat de o gama larga de concepte.

 

Altfel spus, toate etapele de mai sus sunt esentiale, dar tu nu trebuie sa le dezvoltati perfect sau sa le materialul sa fie unic. Cu alte cuvinte, ar trebuie sa “te inspiri” de la altii si sa le reproduci in stilul tau.

2) Lucrati temeinic asupra materialelor in mintea ta.

In timpul acestei etape, examinati ceea ce ati invatat, analizand faptele din diferite unghiuri si experimentand cu potrivirea diferitelor idei.

Examinarea invataturii pe care ati primit-o este cruciala pentru toate etapele vietii, iar aceasta este o parte din acest sfat. Aceasta etapa este foarte importanta pentru pentru a invata si pentru dezvoltarea celui mai important “dezvoltator de materiale” – aici ma refer la mintea creativa pe care o ai. Acum, va fi mult mai usor sa te concentrezi asupra propriului sine pentru dezvoltare ca persoana creativa.

Toata lumea invata de la cineva in viata. Acum, stiu ca incepe o etapa in care vei incepe sa inveti de la tine insuti. Atunci cand ceva nu merge, incearca sa te intrebi de ce. Ia in calcul fiecare optiune, experimenteaza si potriveste-le cu experienta ta.

3) Indepartati-va de problema.

In continuare, scoateti complet problema din mintea creativa pe care o aveti si mergeti sa faceti altceva care va entuziasmeaza si va energizeaza.

Succesul in lumea asta creativa este un proces ce vine in timp. Chiar daca nu ai ajuns inca la acelasi nivel de incredere in fortele proprii cum te asteptai, sa stii ca lucrurile se schimba atunci cand vei avea incredere ca poti avea succes.

O problema daca nu o poti rezolva repede iti tine mintea creativa la pamant toata ziua, te enerveaza si iti foloseste prea multa energie. Sfatul nostru este sa faci o pauza de 10-20 minte, dar daca situatia este la fel, cateva ore te va ajuta sa vezi lucrurile altfel. Asa ajungem la sfarsitul zilei cand te duci sa te culci nu te mai gandesti deloc la problema, pentru ca ai rezolvat-o cu ajutorul unei pauze.

4) Lasati ideea sa va revina.

La un moment dat, dar numai dupa ce nu te mai gandesti la ea, ideea ta va reveni la tine cu o strafulgerare de intuitie si cu o energie reinnoita.

A pune la cale o idee geniala nu este ca o viziune divina, este de fapt o experienta care te izbeste cu forta puternica, cateodata chiar si fara sa iti dai seama intra in mintea si in viata ta.

Simplul fapt ca fiintele umane au o capacitate de gandire abstracta, sunt capabile sa gandeasca la o idee, ca apoi sa ii vina alta si tot asa pana cand ideeea cea mai buna o sa ne loveasca pe noi toti, acum ramane de vazut ce facem cu ea cand ne loveste.

5) Modelati-va si dezvoltati-va ideea pe baza feedback-ului.

Pentru ca orice idee sa aiba succes, trebuie sa o lansati in lume, sa o supuneti criticilor si sa o adaptati dupa cum este necesar. La aceasta idee vroiam sa ajung de ceva timp, chiar voiam sa scriu un material pe larg despre ea, despre cum, chiar si in afaceri, nu trebuie sa te opresti in faza incipienta, ci chiar din contrariu, sa te intensifici, sa te adapostesti, sa te inveti din mers, sa recastigi ce ai pierdut, sa te relansezi, sa fii constient de faptul ca oricand poti sa faci ceva diferit sau creativ!

Intotdeauna am considerat ca ideile sunt ca navele cu care plutoanele de comunicare a ajuns sa calatoareasca in cele mai indepartate colturi ale lumii si sa aiba numai castiguri de pe urma explorarii. Mai mult, pentru a ajunge la o idee de succes si sa iti impinga mintea creativa mai departe, intr-o directie, este necesar sa facem schimbari, sa identificam imprejurari noi si sa avem o viziune care ne contureaza o idee geniala, cu care putem avea succes care care prezinta ce avea clientul in minte dar nu stia sa explice.

Author

Write A Comment