Oricine deține sau administrează un restaurant cunoaște importanța menținerii unui mediu curat și sigur. Cu toate acestea, anumite aspecte, cum ar fi curățarea hotei de bucătărie și a coșurilor de fum, sunt adesea trecute cu vederea sau considerate mai puțin importante. În realitate, aceste sarcini sunt vitale pentru buna funcționare a restaurantului, dar și pentru sănătatea și siguranța clienților și angajaților. Iată de ce este foarte important să apelezi la profesioniști în acest domeniu.

Curățarea hotelor în domeniul HORECA

De ce ai nevoie de servicii de curățare hote Constanța? Pentru că este esențial să îți cureți hota la intervale regulate pentru a asigura o evacuare eficientă a fumului și un tiraj optim în cadrul echipamentelor de gătit. Dacă aceste componente nu sunt întreținute corespunzător, riscul este dublu: în cel mai bun caz, sistemul de extracție a fumului va funcționa defectuos, iar în cel mai rău caz, orice scânteie mică apărută în apropierea hotei poate provoca un incendiu.

În plus față de hota în sine, este important să acorzi atenție și curățării tubulaturii de ventilație care sunt conectate la hotă.

Curățarea coșurilor de fum

Fiecare coș de fum necesită curățare regulată pentru a asigura o evacuare eficientă a fumului provenit de la sobe sau alte surse de încălzire. Neglijarea acestei sarcini poate culmina cu riscul de incendiu.

Atunci când vorbim despre inspecția coșului de fum, trebuie verificat atât pe latura sa externă, cât și pe cea internă. În ceea ce privește examinarea exteriorului, se verifică existența fisurilor, absența caramizilor și nivelul de rezistență. Pe partea internă, folosindu-se un acces special de inspectare, se efectuează atât curățarea cât și evaluarea stării. Acest proces este realizat de către experți folosind unelte specializate.

Sugerăm să beneficiați de serviciul nostru de curățare înainte de a începe sezonul rece, pentru a vă asigura de un serviciu mai rapid și pentru a repara orice defecțiuni detectate înainte ca vremea rece să se instaleze.

Problemele care pot surveni ca urmare a unei curățări insuficiente sau incorecte a coșurilor de fum includ următoarele:

  • Autoaprinderea
  • Lipsa tirajului
  • Intoxicații
  • Incendierea imobilului

Prevederi legislative și amenzi

Apelează la servicii curățare coșuri de fum pentru a evita aplicarea Hotărârii de Guvern 537/2007, care prevede amenzi cuprinse între 500 și 1.000 de lei pentru „neexecutarea verificării, reparării și curățării periodice, cel puțin o dat pe an, a coșurilor pentru evacuarea fumului, precum și nerealizarea elementelor de izolare termică a acestora.

Prevenirea incendiilor

Grăsimea care se acumulează în hote, funinginea și creozotul acumulate din coșurile de fum pot deveni rapid combustibile, crescând riscul de incendii. Profesioniștii înlătură aceste depuneri în mod eficient, reducând semnificativ riscul de incendiu și asigurând o funcționare mai sigură a restaurantului.

Eficiență energetică și funcțională

Un sistem de ventilație curat este mult mai eficient din punct de vedere energetic. Ventilatoarele și motoarele pot funcționa la capacitate maximă, ceea ce înseamnă un mediu de lucru mai confortabil pentru angajați și un aer mai curat pentru clienți.

Calitatea aerului și confortul

Un sistem de evacuare curat îmbunătățește semnificativ calitatea aerului în bucătărie și în restul restaurantului. Asta se traduce într-un mediu mai sănătos și mai plăcut atât pentru clienți, cât și pentru angajați.

Durabilitatea echipamentelor

Curățarea regulată prelungește durata de viață a hotei și a coșurilor de fum, economisind astfel costuri pe termen lung. Un echipament bine întreținut este mai puțin susceptibil de a necesita reparații scumpe sau înlocuire.

Curățarea hotei și a coșurilor de fum este o parte esențială a menținerii unui restaurant sigur și eficient. Prin apelarea la profesioniști, te asiguri că aceste sarcini critice sunt executate în mod corespunzător, conform cu standardele și reglementările în vigoare. Este o investiție inteligentă care sporește siguranța, eficiența și, în cele din urmă, rentabilitatea afacerii tale.

Echipa HORN INSPECT – horninspect.ro vă pune la dispoziție servicii specializate de curățare a coșurilor de fum în Constanța și nu numai.

 

Author

Write A Comment