Odată cu apariția necesității de distanțiere socială din cauza pandemiei, colaborarea cu echipe la distanță a devenit una dintre cele mai populare metode de lucru atât pentru companiile mari cât și pentru cele mai mici. De exemplu, un casino online este acum capabil de a lucra efectiv de la distanță fără un oficiu. Există însă companii care încă întâlnesc careva probleme, de aceea, în acest articol vom defini câteva dintre cele mai importante sfaturi pentru o colaborare eficientă cu echipe la distanță.

Programați întâlniri regulate ale echipei

O întâlnire obișnuită a echipei oferă tuturor oportunități de a oferi informații despre proiecte și de a rămâne aliniați la actualizările cheie. Aceste întâlniri sunt, de asemenea, o modalitate excelentă de a stimula camaraderia în echipă.

Când programați o întâlnire obișnuită a echipei, este o idee bună să:

  • Experimentați cu durata și frecvența potrivite pentru echipa dvs. – unele grupuri vor trebui să se întâlnească timp de o oră pe săptămână, în timp ce altele găsesc un check-in bisăptămânal potrivit.
  • Fiți atenți la fusurile orare pentru toți membrii echipei
  • Păstrați consecvența întâlnirilor și încercați să evitați reprogramarea
  • Înregistrați întâlnirile, astfel încât membrii echipei să poată reveni după aceea, dacă este necesar

Fără întâlniri regulate ale echipei, colegii tăi se pot simți deconectați unul de celălalt sau pot începe să lucreze în silozuri mici.

Încercați activități de teambuilding

Deoarece echipele de la distanță nu ajung să se cunoască între ele prin interacțiuni ocazionale la birou, crearea de planuri și alocarea timpului pentru activități virtuale de formare a echipei ajută adesea la stimularea camaraderiei. Luați în considerare includerea unor activități rapide de formare a echipei în întâlnirile dvs. obișnuite sau programați sesiuni sociale speciale pentru ca toată lumea să interacționeze și să se cunoască mai bine. Activitățile simple de creare a echipei de la distanță includ:

  • Programarea unei ore de socializare pentru ca toată lumea să discute la o cafea
  • Organizarea unei sesiuni de trivia în echipă în care toată lumea împărtășește detalii distractive despre ei înșiși
  • Desfășurarea unei competiții în stil joc-show
  • Jucând împreună un joc de masă online (puncte bonus dacă necesită lucru în echipă!)
  • Când faceți conferințe video, încercați să programați activități de teambuilding, astfel încât toată lumea să poată participa. Dacă acest lucru este pur și simplu imposibil din cauza conflictelor de fus orar, poate doriți să încercați să vă implicați în activități asincrone de formare a echipei, cum ar fi acestea:
  • Puneți o întrebare de spărgător de gheață pe un canal social Slack și puneți toată lumea să răspundă
  • Alcătuiește o fișă de chestionar cu informații despre membrii echipei și vezi cine își cunoaște cel mai bine colegii
  • Puneți tuturor să înregistreze un scurt videoclip Loom cu fapte amuzante despre ei înșiși

Faceți menținerea echilibrului parte a culturii companiei

Aproximativ 27% dintre lucrătorii de la distanță se luptă cu deconectarea de la serviciu atunci când liniile dintre birou și casă devin neclare, așa că acordarea unui accent pe deconectare și menținerea echilibrului este un aspect important. În caz contrar, membrii echipei de la distanță pot începe să se simtă epuizați.

Când creați o cultură a echilibrului dintre viața profesională și viața privată, luați în considerare modul în care compania dvs. ar putea sprijini și încuraja următoarele:

  • Stabilirea granițelor între muncă și viața de acasă
  • Respectarea diferențelor de fus orar
  • Susținerea succeselor echipei
  • Manifestarea aprecierii pentru munca bine făcută
  • Cererea de ajutor atunci când este nevoie

Aflați când să programați o întâlnire vs. să trimiteți un e-mail

În timp ce întâlnirile obișnuite ale echipei sunt de obicei o idee grozavă, este important să nu exagerați la întâlnirile Zoom sau la teleconferințe. Potrivit MIT Sloan Management Review, până la 50% din timpul întâlnirii este de obicei cheltuit cu informații neesențiale. A avea prea multe întâlniri poate înfunda programele și poate diminua timpul de lucru concentrat.

Pentru a vă asigura că întâlnirile virtuale ajută, nu dăunează, productivitatea echipelor de la distanță, este adesea utilă dezvoltarea unor linii directoare clare cu privire la momentul în care să programați întâlnirile și când să trimiteți un mesaj. Poate doriți să:

  • Stabiliți limite de timp: dacă un subiect va necesita mai puțin de 15 minute pentru a discuta, faceți-l un e-mail în loc de o întâlnire
  • Setați un prag de participanți: dacă există mai mult de un anumit număr de persoane care trebuie să participe la o discuție, transformați-o într-o întâlnire
  • Reduceți durata implicită a întâlnirilor din calendar: dacă compania dvs. stabilește în mod implicit întâlniri de 60 de minute, încercați să faceți norma o jumătate de oră
  • Creați un spațiu pentru actualizări rapide: în loc să programați o nouă întâlnire pentru fiecare dezvoltare, creați un Loom sau folosiți un canal dedicat în aplicația de chat pe care o alegeți.

Colaborarea de la distanță, fiind una dintre principalele metode de lucru astăzi, trebuie însușită la perfecție. În acest articol vei găsi cele mai importante sfaturi despre cum să îmbunătățești această colaborare.

Author

Write A Comment