Cum se utilizează WhatsApp Web pe tabletă, PC sau laptop?

S-ar putea ca WhatsApp să necesite în continuare un smartphone, dar puteți trimite mesaje și de pe computer sau tabletă. Vă arătăm cum chiar aici.

WhatsApp este aplicația de mesagerie preferată de mulți utilizatori de smartphone-uri. Un număr impresionant de 100 de miliarde de mesaje sunt trimise pe platformă în fiecare zi, dar atunci când vi se termină bateria sau nu aveți telefonul la îndemână, vă puteți trezi brusc izolat, fără acces la mesajele dumneavoastră.

Cu toate acestea, dacă vă conectați la WhatsApp de pe un computer, vă puteți asigura că sunteți mereu contactabil, mai ales atunci când sunteți la serviciu.

Datorită noii funcții multi-dispozitiv (care este în prezent în versiune beta), puteți utiliza aplicația WhatsApp pe până la patru “dispozitive însoțitoare”. Din păcate, acestea nu pot fi alte telefoane, deși avem o soluție de rezolvare dacă doriți cu adevărat să folosiți WhatsApp pe două telefoane. În schimb, acestea trebuie să fie computere (folosind WhatsApp Web sau aplicația desktop) sau un portal Facebook.

Deși este posibil să instalați WhatsApp pe o tabletă, nu este un lucru pe care vi-l recomandăm.

WhatsApp Web este o soluție mult mai atractivă pentru majoritatea utilizatorilor, asigurându-vă că puteți nu numai să citiți și să răspundeți la mesaje de pe orice dispozitiv, ci și să trimiteți și să primiți fotografii și videoclipuri. Partea cea mai bună este că este complet gratuită și necesită doar o configurare rapidă, după care rămâneți conectat până când vă deconectați în mod activ.

Vă prezentăm mai jos procesul scurt pentru WhatsApp Web (What up web pentru cei care cauta gresit)

Cum să accesați WhatsApp Web prin browser pe un PC sau un laptop:

  • Pe smartphone-ul dvs. lansați WhatsApp, atingeți pictograma cu trei puncte (sau rotița de setare pe iPhone) și alegeți Linked Devices (Dispozitive legate)
  • Atingeți “Link a Device” (Conectați un dispozitiv)
  • Pe dispozitivul de pe care doriți să accesați WhatsApp, accesați web.whatsapp.com în browserul web ales de dvs. Va funcționa chiar și cu Safari de pe iPad, dacă doriți să îl accesați de pe tabletă.
  • Ar trebui să vedeți acum un cod QR pe ecranul tabletei sau al PC-ului; îndreptați camera telefonului spre acesta pentru a lega cele două dispozitive.

whatsapp-web

WhatsApp Web se va lansa automat în browser și va rămâne activ până când vă deconectați, fie pe computer, fie pe telefon.

Puteți realiza acest lucru pe telefon revenind la ecranul Linked devices (Dispozitive legate) din Settings (Setări) și atingând dispozitivul, apoi Log Out (Deconectare). Alternativ, puteți face acest lucru în fereastra browserului, făcând clic pe pictograma cu trei puncte din partea de sus a listei de conversații, apoi pe “Log out”.

Cum se instalează aplicația WhatsApp pentru desktop
În loc să vă conectați prin intermediul browserului, WhatsApp oferă și un client desktop pentru PC sau Mac, care aduce funcționalități suplimentare, inclusiv suport complet pentru notificări pentru cei pasionați de chat-urile de pe desktop. Dacă veți folosi WhatsApp Web zilnic, aceasta este opțiunea cea mai ușoară și poate fi descărcată chiar acum de pe whatsapp.com/download.

Faceți clic pe butonul verde Download pentru a descărca fișierul de instalare pe computerul dumneavoastră. Odată descărcat, localizați fișierul (de obicei în dosarul Descărcări) și faceți dublu clic pe el pentru a-l instala.

Pe un PC cu Windows, trebuie să urmați pașii din programul de instalare, iar pe un Mac, trageți pur și simplu pictograma WhatsApp în folderul Applications pentru a finaliza instalarea.

Lansați aplicația WhatsApp pentru desktop și veți fi întâmpinat de interfața WhatsApp Web aproape identică. Ca și în cazul versiunii pentru browser, vi se va cere să scanați un cod QR, așa că luați telefonul, deschideți meniul de setări și alegeți Linked Devices (Dispozitive legate). Apoi, îndreptați camera telefonului către codul QR afișat pe ecran.

Ca și în cazul aplicației pentru browser, aplicația pentru desktop vă va menține conectat la WhatsApp până când alegeți să vă deconectați. Acum puteți discuta cu prietenii dvs. de pe WhatsApp în timp ce vă aflați pe PC sau pe laptop, cu posibilitatea de a trimite și de a primi conținut media și multe altele și, bineînțeles, de a tasta mesajele mult mai rapid pe tastatura unui PC sau a unui laptop.

Cam asta este tot! Rețineți doar că, dacă doriți să conectați mai multe dispozitive, trebuie să vă alăturați versiunii beta pentru mai multe dispozitive.

Author

Write A Comment