Visează mare: află ce vrei, de ce vrei și ce ai de gând să faci pentru asta

Mulți oameni au visuri, dar nu mulți știu ce trebuie să facă pentru a le împlini. Aceste vise determină calea pe care îți permiți să o urmezi, ceea ce înseamnă că trebuie să fii pregătit să le definești. Pentru a visa măreț și a realiza aceste vise, trebuie să știi ce îți dorești, de ce îți dorești și ce ai de gând să faci în acest sens.

Există mult zgomot în lume, iar sarcina ta este să te strecori prin acest zgomot și să îți găsești adevărata chemare. Nu veți ști niciodată magnitudinea a ceea ce sunteți capabili să realizați până nu încercați. “Dream Big” te inspiră să gândești, să afli care este scopul tău și să îți trasezi un curs pentru a ajunge acolo.

Acest rezumat oferă un plan practic care vă ajută să vă atingeți visele și vă încurajează să vă luați visele și să le transformați într-o realitate și mai mare. Autorul, Bob Goff, este cel mai longeviv voluntar de la Love Does, o organizație dedicată ajutorării copiilor din Uganda, Somalia, Afganistan, Nepal și India. Avocat pensionat, Goff este condus de dorința de a iubi oamenii și de a-i motiva și pe alții să facă același lucru.

În acest rezumat, el împărtășește sfaturi neprețuite care vă vor inspira cu siguranță să faceți următorul pas important care vă va conduce spre succes.

“Haideți, în schimb, să ne aruncăm eforturile și greutatea emoțională în acele ambiții care ne vor supraviețui și să le lăsăm pe toate celelalte în urmă.” ~ Bob Goff

Rezumat

Ai o singură viață și depinde de tine să o faci extraordinară.

Unii oameni par să treacă din succes în succes, în timp ce alții sunt blocați într-o buclă de durere, tristețe și suferință. Unii oameni au, de asemenea, o credință bogată și vibrantă care îi duce departe, în timp ce alții cred aceleași lucruri, dar se luptă cu convingerile lor și continuă să încerce să le împace cu viața lor. Aceste două seturi de oameni există peste tot și sunt așa din cauza alegerilor pe care le-au făcut.

Trebuie să îți dai seama unde te afli înainte de a putea trasa un curs înainte.

Adevărul este că nicio hartă nu te va duce acolo unde Dumnezeu vrea să te conducă. Cu toate acestea, există o mulțime de indicii pentru a trăi viața semnificativă și plină de sens despre care a vorbit Iisus. Înțelegerea ta despre cine ești și cum te vede Dumnezeu merită tot timpul și energia pe care le vei investi în această sarcină. Trucul pentru a te găsi pe tine cel adevărat este să îți dai seama ce este corect după ce toate distragerile, afirmațiile greșite și neînțelegerile au fost eliminate.

Relațiile tale joacă și ele un rol important. Cu unele persoane este ușor să te conectezi. Dacă vrei să realizezi lucruri mărețe, găsește câțiva dintre acești oameni cu care să faci viața. De asemenea, găsiți câteva persoane dificile cu care să vă angajați cu dragoste. Nu le faceți proiecte; faceți-le prieteni.

Deși niciun efort nu va fi mai important decât iubirea lui Dumnezeu și a oamenilor din jurul tău, ambițiile tale pot fi mult mai largi, mai extinse și mai variate decât acestea. Realizarea ambițiilor tale nu va fi ușoară și nu va fi ieftină. Nu te lăsa abandonat, dar amintește-ți motivul pentru care ai început.

Fie că ești confuz în legătură cu alegerile din viața ta, fie că ești deja pe calea succesului sau pur și simplu cauți modalități de a-ți îmbogăți viața, acest rezumat este perfect pentru tine. Continuă să citești pentru a afla cum poți visa măreț și cum poți aduce aceste vise mari în realitate.

Visul tău înflorește atunci când ești înconjurat de oameni care te iubesc și care sunt dispuși să te ridice atunci când cazi

Goff și-a întâlnit soția, Maria, în urmă cu treizeci și cinci de ani și a fost imediat îndrăgostit. După o lungă perioadă în care i-a arătat cât de mult o plăcea, ea a început să-l placă și ea. În urmărirea Mariei, el a învățat importanța de a avea ambiție și de a rămâne după ea, indiferent cât de mare sau de imposibilă părea. Goff știa ce își dorea, de ce și de ce și-o dorea și a decis ce avea de gând să facă în acest sens.

Urmărirea ambițiilor tale va necesita o mare doză de încredere. Dumnezeu te are pe tine. Asumă-ți riscul. Merită.

Există o schimbare care se produce atunci când ești hotărât să mergi după ceva ce îți dorești fără să te îndoiești de capacitățile tale. Este punctul în care treci de la a te gândi doar la o ambiție la a face ceva în legătură cu ea. Prin căsnicia lor, Goff și Maria împărtășesc o relație de codependență.

Uneori, ambițiile tale nu dau rezultate. Rezistați tendinței de a vă descuraja sau de a renunța atunci când se întâmplă acest lucru, deoarece ceea ce faceți în continuare este ceea ce spune multe despre cine sunteți. Atunci când se confruntă cu o situație dificilă, unele persoane încep să se îndoiască de abilitățile lor și ale celor din jur. Fac acest lucru din mai multe motive, dar în primul rând pentru că sunt nesiguri cu privire la cine sunt și la modul în care se încadrează în imaginea mai largă a vieții lor. Adevărul este că toată lumea va face greșeli, iar aceste greșeli îți vor reaminti de umanitatea ta și te vor ajuta să fii sincer cu tine însuți cu privire la faptul că nu le ai pe toate în mână.

Dacă vrei să-ți atingi ambițiile, trebuie să fii ancorat în Dumnezeu și conectat la alți oameni.

Când se întâmplă ceva greșit, s-ar putea să trebuiască să o iei de la capăt. S-ar putea să nu-ți iasă bine la primele încercări, dar Dumnezeu este infinit de răbdător cu toată lumea, iar tu trebuie să înțelegi acest lucru pe măsură ce îți explorezi ambițiile.

Dacă vrei să te angajezi în ambițiile tale așa cum nu ai mai făcut-o niciodată, identifică-te ca student în toate lucrurile. Toată lumea este un amator în diferite domenii, iar singura modalitate de a reuși este să pui multe întrebări. Nu vă comportați ca și cum ați fi priceput totul; dacă faceți asta înseamnă doar că nimeni nu vă va acorda timp suplimentar. În schimb, fiți umil, conștient de sine și sincer.

Greșelile sunt inevitabile; ai grijă să nu le lași să te definească

Identificarea și urmărirea ambițiilor tale va necesita mult curaj, claritate și mai multă reflecție personală. Organizarea gândurilor tale în jurul acestor trei întrebări te va ajuta să realizezi ceea ce nu ai reușit să faci să se întâmple în trecut: Cine sunteți? Unde vă aflați? Ce îți dorești? Acestea par a fi întrebări simple, dar sunt unele dintre cele mai confuze întrebări pe care ți le poți pune. Ele pot fi un amestec de identitate, dorință, scop, respingere, experiență de viață și speranță, toate la un loc. Dar dacă vrei să-ți descoperi și să-ți realizezi cele mai frumoase și durabile ambiții, trebuie să te apleci asupra acestor întrebări.

Iisus nu a avut niciodată o problemă cu oamenii care își cunoșteau neajunsurile; El nu a tolerat bobocii care pretindeau că au devenit All – Pro și că au totul rezolvat, dar se prefăceau doar.

Poate că îți cunoști ambițiile, dar ți-a fost prea frică să faci vreun pas; nu te descuraja. Actualizează-ți ambițiile, pentru că, în Împărăția lui Dumnezeu, ar trebui să fii o creație nouă și nu va fi nimic nou la tine dacă totul rămâne la fel. Nu trebuie să continui să faci ceea ce doar te ocupă, te distrează sau te amorțește. Este timpul să mergi după visele tale cu o energie reînnoită. Să te înțelegi pe tine însuți poate fi greu și chiar puțin înfricoșător, dar nu trebuie să lași niciodată acest lucru să te descurajeze. Există o putere uriașă în autocunoaștere, iar faptul de a te întreba cine ești te ajută să descoperi această putere. Trebuie să-ți dai seama cine ești înainte de a putea decide cine vei fi. Încercarea de a fi ceea ce toată lumea crede sau se așteaptă să fii poate fi epuizantă. Dar îți poți defini identitatea făcându-ți cunoscut ție însuți și celor din jurul tău că nu-i vei mai lăsa pe alții să decidă cine ești; ești copilul lui Dumnezeu

Greșelile îți amintesc de umanitatea ta și te ajută să fii sincer cu tine însuți cu privire la faptul că nu le ai pe toate în mână.

Faptul că ești un copil al lui Dumnezeu nu înseamnă că trebuie să faci călătoria ta despre tine, ci trebuie să descoperi toate lucrurile care contează pentru tine. Dacă poți afla motivațiile de bază din spatele acțiunilor tale, îți poți da seama de unde au venit și poți lua măsurile necesare pentru a progresa înainte.

O modalitate excelentă de a te dezvolta este evaluarea sinceră a victoriilor și a pierderilor tale
Să îți dai seama unde te afli cu adevărat este o mare parte din descoperirea cine ești. Viața poate fi minunată; ea poate fi, de asemenea, o provocare. Dacă doriți să vă urmăriți rapid ambițiile, trebuie să fiți sincer cu privire la locul în care vă aflați. Dacă ai de gând să începi o cursă, ai nevoie de o linie de start, deoarece singura modalitate de a-ți stabili călătoria este o onestitate brutală. Dacă aveți o problemă, recunoașteți-o. Nu trebuie să simți că îl dezamăgești pe Dumnezeu atunci când te simți la pământ. De asemenea, nu trebuie să editezi nicio parte a vieții tale, pentru că Dumnezeu este conștient de tot și este dispus să te conducă de oriunde te-ai afla.

O viață neașteptată este una care este pur și simplu pe repeat. Pe de altă parte, o viață trăită în anticipare constantă este una dispusă să facă o încărcătură de autoexaminare.

Bob Goff

Toată lumea se află undeva, dar nu toată lumea este suficient de curajoasă pentru a-și da seama unde este acel loc. Oricare ar fi starea ta actuală în viață, recunoaște-o, apoi scrie-o sau spune-o cu voce tare. Vorbește cu cineva despre asta, iar dacă nu găsești cuvintele, scrie-i. Atunci când le spui oamenilor unde te afli, ei te pot întâlni acolo. Unele dintre ambițiile tale vor necesita mai mult timp sau creativitate pentru a le realiza. Nu renunțați la ele. În schimb, trezește-te la noi modalități de a le realiza, apoi fă ceea ce este necesar pentru a fi pregătit atunci când va veni momentul.

Așadar, întreabă-te ce îți dorești. Începeți o listă cu lucrurile pe care v-ar plăcea să le faceți. Nu vă prefaceți că sunteți nobil în privința lucrurilor pe care le doriți. Fiți doar realist cu privire la nevoile dumneavoastră. Ți-ai îngrijit viața fără să știi, timp de mulți ani. Știți ce funcționează și ce nu funcționează. Ai încredere în ceea ce ai învățat deja și lasă-te ghidat.

Acceptarea a ceea ce ești și a locului în care te afli este necesară pentru ca tu să te îmbunătățești.

Cel mai bun motor pentru a-ți impulsiona ambițiile este un puternic simț al scopului. Atunci când crezi că ai găsit o ambiție pe care ți-o dorești, află de ce o dorești și dacă o dorești suficient de mult pentru a face tot ce este necesar pentru a o obține.

Toată lumea caută un sens, dar acesta se pierde adesea în spatele distracțiilor, furiei, rănilor și dezamăgirilor. Descoperă ce au fost acestea pentru tine și înlocuiește ceea ce te-ai mulțumit cu ceea ce îți dorești.

Schimbarea poate deveni inconfortabilă, dar este singura modalitate prin care poți trece de la o etapă la alta

Uneori, ai impresia că i-ai cedat lui Iisus controlul asupra tuturor lucrurilor, când ceea ce ai făcut de fapt a fost să predai doar câteva părți din viața ta. Faptul simplu, dar complicat, este că El vrea întreaga cameră și tot ce se află în ea, inclusiv pe tine. Nu trebuie să faci ca urmarea lui Isus să fie mai complicată decât a instruit El. Dacă îți umpli viața cu Isus și operezi cu dragoste și har, vei fi în locul potrivit.

Să devii realist este și o muncă grea. Dacă ar fi fost ușor, ai fi fost acolo și te-ai fi întors deja de o duzină de ori.

Bob Goff

Pe măsură ce treci prin viață, este ușor să lași capacitățile tale să decidă cine vei fi. Dar ar trebui să vă amintiți întotdeauna că vă dezvoltați în fiecare zi, iar dorințele și interesele dumneavoastră se pot schimba și pot fi revizuite pe parcurs. Potrivit lui Pavel, unul dintre cei care au scris o scrisoare în Biblie, ar trebui să fii o creație nouă în fiecare zi. Noile creații găsesc continuu noi oportunități și dorințe pe care să le urmărească. Dacă nu vezi ambiții noi și mai mari, trebuie să-ți reînnoiești mintea. Poți face acest lucru făcând unele schimbări pe măsură ce evoluezi, nu neapărat renunțând cu totul la trecut.

Nu vă împotriviți schimbării atunci când aceasta vă iese în cale. Îmbrățișați-o, sărbătoriți-o și țineți pasul cu ea. În acest moment, conștiința ta de sine este suficient de matură pentru a ști de unde vin bucuria și speranța de durată. De asemenea, vă dezvăluie lucrurile la care sunteți bun sau rău. Tot ceea ce ai nevoie este conținut în bogăția ta de experiențe, iar dacă nu le îmbrățișezi pe cele noi, nu vei ajunge niciodată la noua creație spre care te ghidează ambițiile tale.

Este necesar să îți părăsești în mod constant zona de confort, pentru că acolo nu crește niciodată nimic.

Mulți oameni par a fi treji, în timp ce nu sunt; ei umblă vorbind cu oamenii și făcând treburi fără a fi pe deplin treji. Vei ști că ți se întâmplă acest lucru dacă te uiți înapoi la ziua ta și nu-ți poți aminti conversațiile pe care le-ai avut sau lucrurile pe care le-ai trăit. Este posibil ca o formă de somnambulism să stea în calea ambițiilor tale. Soluția este pe cât de simplă, pe atât de grea. Trebuie să vă treziți. Trezirea înseamnă să te trezești la viață, la ceea ce Dumnezeu te-a făcut să fii. Exersează mersul pe jos pe deplin treaz față de tine însuți. Luați notițe, cântați cântece, mirosiți florile, faceți lucrurile care vă entuziasmează. Nu le faceți doar pentru a vă distra. Este unul dintre primii pași pe măsură ce te trezești la unele dintre ambițiile tale.

Știați că?

La 17 decembrie 1903, doi frați pe nume Wilbur și Orville Wright au schimbat istoria prin realizarea unui zbor cu motor de succes deasupra nisipurilor din Kitty Hawk, Carolina de Nord.

 

Cu cât ești mai disponibil să îi ajuți pe ceilalți prin nevoile lor, cu atât mai multe oportunități vei scoate la iveală
Disponibilitatea ta față de ceilalți este o bună măsură a modului în care vei fi disponibil pentru oportunitățile care îți ies în cale. Disponibilitatea este cel mai fiabil predictor al succesului. Nu puteți decide asupra celorlalte trăsături ale dvs., dar puteți alege cât de disponibil veți fi. Disponibilitatea poate fi un multiplicator uriaș în viața ta. Veți cunoaște mai mulți oameni, veți primi mai multe invitații și mai multe oportunități.

Oamenii nu urmăresc viziunea, ci disponibilitatea.

Bob Goff

Ambiția ta ar trebui să se îndrepte spre moștenirea pe care vrei să o lași în urmă.

Să țintești spre o moștenire de generozitate, în care să-ți dăruiești timpul și talentul, nu este un loc rău pentru a începe. Disponibilitatea înseamnă mai mult decât a fi disponibil pentru toată lumea; trebuie să rămâi disponibil și pentru tine însuți. Uneori, treci printr-o zi făcând toate lucrurile care se așteaptă de la tine fără să te verifici cu adevărat pe tine însuți. Verificarea cu tine însuți te asigură că rămâi în permanență în starea de spirit potrivită. Verificările te ajută să rămâi conștient de ceea ce se întâmplă în interiorul și în jurul tău, fără a fi distras de niciuna dintre ele.

Atunci când te concentrezi asupra ambițiilor tale, vei vedea, mai clar, care dintre angajamentele și alegerile tale actuale te lansează înainte și care sunt cele care stau în calea progresului tău. Vei găsi calea spre ambiția ta pe măsură ce te vei face disponibil pentru oamenii pe care îi întâlnești pe parcurs.

Pe măsură ce vă puneți la dispoziție, aveți grijă să nu vă epuizați până în punctul în care nu mai aveți energie pentru a vă face treaba.

Dacă vrei să progresezi spre ambițiile tale, trăiește în anticipare constantă sau ceea ce s-ar putea întâmpla în continuare. Căutați în mod constant oportunități de a lucra la ambițiile voastre și, atunci când apare o deschidere, fiți gata să faceți ceva în acest sens.

Poate că rutinele care aduceau cândva niște ritmuri pozitive în zilele tale au devenit neinteresante. Vei ști acest lucru atunci când vei deveni în general apatic și nemulțumit. Dacă vreți să treceți peste rezistența cu care vă confruntați; trebuie să vă gândiți puțin. Tu, apoi, trebuie să acționezi pentru a-ți da seama ce te ține blocat. S-ar putea să trebuiască să vă rupeți de unele rutine, să identificați o parte din stresul din viața dumneavoastră și să obțineți instrumentele de care aveți nevoie pentru a vă clarifica ambițiile.

Dumnezeu te-a creat pentru a fi unic; nimeni altcineva nu este la fel ca tine

Cultivarea unei comunități nu este doar o modalitate de a evita singurătatea; este metoda pe care o poți folosi pentru a-ți interpreta propria viață. Dacă aveți o comunitate solidă, dezvoltați-o și lăsați-i și pe alții să se alăture. Toată lumea are nevoie de o comunitate, așa că ar trebui să fii dispus să te conectezi cu cât mai mulți oameni. Puterea unei comunități este imensă, deoarece Dumnezeu îți dă oameni pentru ca tu să îți poți practica și înțelege umanitatea și credința.

Dacă vrei să-ți accesezi ambițiile, pune mare preț pe comunitate și bunătate și le vei găsi.

Pe măsură ce îți urmărești ambițiile, vei avea nevoie de mâini pe care să le ții și de prieteni pe care să-i iubești pentru a nu te îndepărta. Dacă vreți să construiți această comunitate, trebuie să faceți o treabă mai bună în a vă cunoaște unii pe alții. Poate fi greu să te împrietenești cu oamenii din cauza fricii și a nesiguranței, dar dacă vrei să faci lucruri noi, trebuie să începi să faci unele lucruri vechi în mod diferit. Trebuie să încetați să vă mai ascundeți în spatele înfățișării, titlurilor și realizărilor voastre. Ține minte acest lucru: dacă îndepărtezi ceea pentru ce ești cunoscut, ceea ce rămâne este cine ești.

Fii genul de persoană care este mai interesată de cine este cineva în loc de ceea ce face. Întindeți o mână oamenilor pe care îi întâlniți chiar și atunci când vă simțiți slabi. Să-i ajuți pe alții chiar și atunci când ești obosit este genul de gest care îți va forma caracterul, făcându-te în același timp disponibil pentru oamenii sau lucrurile care contează cel mai mult pentru tine.

Dacă vrei să construiești o comunitate interesantă, trebuie să ai grijă la comparații, pentru că uneori ai impresia că toată lumea se descurcă mai bine decât tine. Nu îți vei găsi niciodată scopul atunci când îți compari viața cu cea a altcuiva. Privește-te zilnic în oglindă și spune-ți cât de frumoasă, creativă și înzestrată ești, până când vei crede asta.

Pe această cale de a-ți descoperi și de a-ți trăi cele mai frumoase și durabile ambiții, va trebui să-ți activezi credința pentru a-ți conduce viața.

Bob Goff

Dacă vrei să faci ceva care să îl onoreze pe Dumnezeu, nu mai încerca să fii altcineva și fii tu însuți. Descoperă-ți ambițiile, înțelege-le și însușește-le. Dumnezeu i-a făcut pe fiecare înzestrat în mod unic, cu ambiții diferite. Nu cereți permisiune; pur și simplu ocupați-vă de viața voastră și construiți-vă visele.

Fii specific în ceea ce privește lucrurile mici care contează pentru tine, pentru că ele indică ambițiile tale mai mari

Alegerea unei ambiții poate fi dificilă, deoarece există atât de multe opțiuni din care poți alege încât poți fi confuz și nu știi de unde să începi. Trebuie să faci o pauză și să te întrebi care dintre ambițiile tale este mai bună, de lungă durată și cu impact mai mare decât toate celelalte.

Nu ar trebui să îți trăiești viața bazându-te pe întâmplare și nu trebuie să te comporți ca și cum ambițiile tale ar fi în afara controlului tău. Aveți mai mult control asupra ambițiilor dumneavoastră decât ați putea realiza. Realizarea ambițiilor tale include două puncte cruciale:
– Identificați ambiția.
– Examinați ambiția.

Faceți o listă a numeroaselor ambiții pe care le aveți – o listă este importantă, deoarece aveți tendința de a uita lucrurile pe care nu le înregistrați. Scrieți de ce doriți să realizați aceste ambiții și rugați-vă ca Dumnezeu să vă arate calea de urmat dacă nu vă este clar. Dacă doriți o modalitate de a începe să vă puneți în aplicare ideile, faceți lucrurile despre care Isus a spus că au contat cu adevărat pentru el – ajutați oamenii care au nevoie.

Urmărirea viselor tale necesită luciditate și ochi mari care sunt antrenați să urmeze calea specifică din fața ta, nu calea din fața altora.

Bob Goff

Ambițiile tale nu trebuie să fie mari, nobile sau demne de încredere. Doar să fie specifice atunci când le scrieți. De exemplu, dacă vrei să trăiești o viață fericită și împlinită, întreabă-te ce te-ar face fericit și împlinit. Ar putea fi bani, un animal de companie sau o călătorie. Asigură-te că îl scrii, astfel încât să poți face planuri în acest sens. Nu lăsați convingerile limitative să vă împiedice să visați sau să vă propuneți un obiectiv.

Atunci când începeți să recunoașteți și să numiți ambițiile pe care le doriți, viața dumneavoastră devine plină de pasiune și de scop.

Un bun punct de plecare atunci când vă adunați gândurile este să petreceți ceva timp gândindu-vă la care au fost ambițiile dumneavoastră neexecutate în trecut. Ambițiile care merită urmărite vin, de obicei, după o lungă perioadă de verificare. Atunci când vă examinați ambițiile, veți ajunge probabil să aveți mai multe posibilități într-o gamă de dimensiuni și dificultăți. Ambițiile mici pot fi lucruri de care sunteți doar curios și pot să nu conțină scopul care vă definește viața. Dar ambițiile mai mari vor necesita un sacrificiu mare, deoarece nu vor fi realizate rapid sau ușor.

Calea către ambițiile tale nu este liniară; continuă să treci prin toate dificultățile și eșecurile până când vei învinge

Prea mulți oameni lasă ca improbabilitatea obiectivelor lor să îi împiedice să înceapă ceva. O modalitate de a lucra la ambiția ta este să o cuplezi cu una dintre ambițiile tale deja existente. Doar pentru că o ambiție pare imposibil de realizat nu înseamnă că trebuie să rămână în fundal. Poți începe cu lucruri mici până când vei reuși să realizezi întregul vis.

Pe măsură ce lucrați la ambițiile dumneavoastră, nu vă grăbiți; nu grăbiți procesul, ci faceți-o în ritmul dumneavoastră. Faceți tot ceea ce funcționează pentru dumneavoastră, tot ceea ce vă ajută să ajungeți la o concluzie adevărată și durabilă.

Nu puteți realiza o ambiție fără să o alegeți mai întâi.

Bob Goff

Oamenii cred, în mod eronat, că ambiția ta constă în a descoperi singurul lucru de care ai nevoie pentru a ajunge acolo. Dar este mai mult decât atât; trebuie să cauți o oportunitate de a continua să mergi înainte și să găsești niște oameni în care ai încredere și care au lansat mai multe lucruri în lume decât tine. Cere-le ajutor pentru ca ei să te ajute să începi procesul de realizare a propriilor tale vise.

Nu este ușor să îți muți visele în realitate, dar nici imposibil. O poți face pas cu pas. Calea pentru a ajunge acolo este de a explora oportunitățile și de a vedea cum poți naviga spre ambițiile tale.

Nu vă mai așteptați la o satisfacție instantanee și sărbătoriți fiecare mic progres. Pe măsură ce vă începeți călătoria, este tentant să vreți să aveți totul planificat, dar viața nu vă urmează întotdeauna planurile. În schimb, încercați să descoperiți lucruri noi pe parcursul călătoriei dumneavoastră. Deși este nevoie de puțină intenționalitate concentrată, explorarea oportunităților vă va da încrederea de a ști că sunteți pe drumul cel bun.

Sarcinile nu sunt întotdeauna simple sarcini; ele pot fi trepte spre realizarea viselor tale.

O modalitate practică de a lua un impuls rapid în ambiția ta este cercetarea; cercetarea îți va oferi răspunsurile pe care le cauți și te va învăța lucruri noi. Șmecheria succesului este să începi acum și nu mai târziu, deoarece cu cât cauți mai mult oportunități, cu atât mai mult le vei găsi.

Identificați ideile care nu vă mai sunt utile și înlocuiți-le
S-ar putea să vă agățați de lucrurile care vă țin ostatic. Ar putea fi orice lucru din viața ta. O rutină, o relație, un loc de muncă, o credință adânc înrădăcinată cauzată de o amintire din copilărie. Unele dintre cele mai importante lucrări pe care le veți face este să identificați cine sau ce v-a ținut captivi și să vă eliberați. Nu poți merge mai departe cu noile tale ambiții fără să renunți la vechile tale temeri și nu poți renunța la ele fără să le înțelegi mai întâi.

Eșecurile tale actuale sunt un ecou al celor din trecut. Pe măsură ce înțelegi comportamentele din trecut, obții indicii de care ai nevoie pentru a-ți da seama ce te reține. Lucrurile care te rețin sunt convingeri limitative și nu vor dispărea de la sine. Temerile nu sunt cucerite pe deplin; ele sunt doar înțelese și li se acordă mai puțină putere. Fiți puternici și curajoși și înțelegeți temerile care vă conduc.

Oamenii care caută oportunități le găsesc, de obicei, pentru că sunt dispuși să petreacă suficient timp dedicat căutării lor.

Bob Goff

Opusul convingerilor limitative sunt convingerile de lansare. Credințele de lansare vă pot ajuta să vă simțiți mai bine și sunt o parte a vieții voastre interioare care vă pot fie stimula impulsul, fie vă pot sta în cale. Credințele de lansare sunt toate lucrurile pe care le faci deja. Aceste creșteri regulate pot părea mici, dar ele sunt ceea ce ai nevoie pentru a te îmbunătăți. Cine ești acum este o acumulare a tot ceea ce ai făcut și a tot ceea ce ți s-a întâmplat.

Mentalitatea ta poate fie să îți îmbunătățească, fie să îți împiedice progresul. Alege să fii pozitiv tot timpul.

Cel mai eficient mod de a renunța la ceva care nu vă mai servește este să învățați să spuneți nu din când în când. Este dificil să faci acest lucru, dar este necesar să spui nu atunci când nu este convenabil pentru tine să spui da. Ar trebui să refuzați frumos și imediat, pentru că a spune da atunci când doriți să spuneți nu poate deveni un obicei cu adevărat dăunător. Iar obiceiurile proaste te pot ține departe de ambițiile tale.

Este normal să tânjești după rutină pentru a aduce un sentiment de structură în zilele tale. Întrebați-vă dacă rutina dvs. este una bună. Pe măsură ce renunțați la vechile rutine, faceți un efort sincer pentru a înțelege ce v-a făcut să vă mențineți acele rutine. S-ar putea să vi se pară puțin ciudat la început, dar, cu consecvență, vă puteți construi noi obiceiuri și vă puteți atinge obiectivele.

Capacitatea de a-ți asuma riscuri poate fi diferența dintre mediu și extraordinar

Dacă aveți ambiții de ani de zile și nu ați făcut nimic în legătură cu ele, ar merita să vă întrebați de ce. Isus nu a spus niciodată nimănui să joace la sigur. El vrea ca tu să fii curajos, așa că trebuie să te comporți ca atare și să trăiești în acest adevăr. Dacă vrei ca unele dintre ambițiile tale să dea roade, trebuie să îți asumi câteva riscuri și să treci peste unele bariere.

Dacă vrei să-ți urmărești ambițiile, trebuie să te îndepărtezi de o mare parte din confortul pe care ai muncit din greu să îl creezi, iar acest lucru ar putea însemna să schimbi unele lucruri cu care ești obișnuit.

Să știi pe cine să suni este punctul de plecare, dar mai este ceva la fel de important: să știi ce vrei să spui atunci când cineva îți răspunde la telefon.

Bob Goff

În timp ce încercați să aduceți la existență o ambiție, s-ar putea să vă confruntați cu procrastinarea și cu stări de letargie, cu auto – sabotajul și cu lipsa de sprijin din partea celorlalți. Dar acestea nu sunt suficiente pentru a vă opri odată ce vă decideți să vă urmăriți visele. Odată ce v-ați clarificat ambițiile, niciun eșec nu vă va împiedica să încercați din nou, atâta timp cât nu doriți să cedați în fața dezamăgirilor. Dacă ai claritate în ceea ce îți dorești și de ce îți dorești acest lucru, vei avea ceea ce îți trebuie pentru a face cât mai multe încercări.

Pașii mici devin, în cele din urmă, pași mari; faceți ceva, în fiecare zi, care să vă apropie de obiectivele dumneavoastră.

Trebuie să vă dați seama cum să filtrați toate intrările în viața dvs. pentru a vă asigura că nu ieșiți de pe calea cea bună. Aceste sfaturi vă ajută să mergeți mai departe cu ambițiile dvs. fără a vă distrage atenția.

  • Fă o listă cu ambițiile tale, astfel încât să înțelegi ce anume necesită atenția ta.
  • Rezervați-vă perioade pentru dumneavoastră în fiecare zi. În aceste momente, vă concentrați asupra dumneavoastră.
  • Dați un telefon pe zi unei persoane care vă poate ajuta să progresați în direcția ambiției dumneavoastră.
  • Puneți memento-uri peste tot. Vă va ajuta să vă amintiți valorile și ambițiile de bază.
  • Ați putea angaja un asistent virtual care să vă ajute să vă ocupați de detaliile care vă vor ajuta să vă atingeți obiectivele.
  • Stabiliți mici repere pentru a vă reaminti că faceți progrese și apoi sărbătoriți atunci când atingeți un obiectiv.
  • Scrieți-vă gândurile în fiecare zi. Luați în considerare posibilitatea de a scrie 1000 de cuvinte, astfel încât să nu uitați.

Făcând aceste lucruri vă va ajuta să rămâneți angajat și să câștigați jocul împotriva distragerii atenției. Ele vă vor ajuta să trăiți în momentul în care faceți progrese.

Învățați din eșecurile dumneavoastră și continuați să faceți eforturi pentru a fi mai buni

Uneori muncești din greu și faci toate lucrurile corecte, dar tot dai greș. Când se întâmplă acest lucru, nu ai nevoie de prelegeri sau de reproșuri; ai nevoie de o mână pe care să o ții, care te va ajuta să te ridici din nou în picioare. Ești obligat să faci greșeli pe măsură ce călătorești prin viață, iar aceste greșeli pot veni sub diferite forme. Trebuie să vă dați seama cum să încadrați fiecare eșec în imaginea de ansamblu a urmăririi ambițiilor dumneavoastră. Niciun eșec nu este permanent, odată ce decideți că nu este. Uneori trebuie doar să vă modificați abordarea sau să vă schimbați planul de joc.

Ne descoperim și ne construim ambițiile în etape.

Bob Goff

Atunci când există ceva care blochează progresul în realizarea ambiției tale, nu renunța. Descoperă care este problema și schimbă-ți abordarea. O modalitate de a face față inevitabilelor eșecuri viitoare este să faceți un inventar al modului în care ați răspuns la eșecuri în trecut. Aceasta vă va oferi câteva notițe de ieftinire a propriilor tendințe. Unele lucruri pe care le veți încerca vor funcționa; altele nu. Învățați ce puteți din succese și eșecuri și mergeți mai departe.

Cu cât ambiția ta este mai mare și mai îndrăzneață, cu atât eșecul poate fi mai epic. Atunci când eșuați în acest fel, nu sunteți singur. Biblia îți oferă o mulțime de oameni cu care să te raportezi. Aveți întotdeauna un plan pentru modul în care veți reacționa la eșec și cultivați în viața voastră lucruri care sunt mai mult decât eșecul lângă care stați.

Este posibil ca acțiunile tale să nu fie perfecte, dar să eșuezi pentru că ai încercat este mult mai bine decât să eșuezi pentru că ești inactiv.

Pe măsură ce îți urmărești ambițiile, vor exista câteva zile sau chiar sezoane întregi în care nu vei avansa atât de repede pe cât îți dorești. Dacă vă dați seama că v-ați pierdut entuziasmul, luați o pauză și reveniți la planșa de desen. Informează-i pe cei din jurul tău pentru ca aceștia să fie un spațiu sigur pentru tine în timp ce îți dai seama ce trebuie să faci.

Dacă vreți să vă mențineți credința în ambițiile dumneavoastră, nu renunțați la conversațiile inutile, ci fiți exigent cu cuvintele. Alegeți cuvinte durabile și semnificative și veți găsi pace și claritate.

Concluzie

Succesul nu vine ușor; mai întâi trebuie să visezi măreț și să te concentrezi pe realizarea acestor vise. Dar lucrul frumos este că nu ești singur. Există întotdeauna oameni de-a lungul drumului tău care sunt dispuși să te ajute să îți atingi obiectivele. Dar trebuie să fii pregătit pentru aceste oportunități; cele mai multe oportunități apar rar și nu vrei să fii prins nepregătit atunci când ar trebui să faci mișcările potrivite.

Să știi cine ești, ce îți dorești și unde te afli este crucial în călătoria ta. Conștiința de sine vă va asigura că veți alege doar ceea ce este potrivit pentru dumneavoastră și veți evita tot ceea ce este împotriva viselor dumneavoastră.

Oricât de mult ți-ai dori ca planurile tale să fie cele mai bune, a petrece mult timp planificându-ți pașii nu te va ajuta să reușești. Există ceva sigur și reconfortant în procesul de planificare. Dar trebuie să părăsești această siguranță și să faci ceea ce trebuie făcut. Nu-ți mai pierde timpul planificând, ci începe, pentru că nu va exista niciodată un moment perfect pentru a-ți lansa visele.

Nu mai vorbiți despre ceea ce vreți să faceți într-o zi. Începeți. Nu aștepta ziua potrivită, o lună plină sau o zână care să-ți aterizeze pe nas. Inventează o a opta zi a săptămânii, dacă e nevoie. Numiți-o “Ziua de început”.

Bob Goff

Întotdeauna ai nevoie de alte persoane atunci când lucrurile se complică, așa că asigură-te că îți construiești prietenii de calitate care te vor ajuta să treci peste momentele dificile. Pentru fiecare dată când ai nevoie, altcineva ar putea avea soluțiile pentru nevoile tale. Conectați-vă cu oamenii prin faptul că vă interesați cu adevărat de călătoria lor. De obicei, oamenii văd dincolo de o fațadă, așa că ar trebui să încercați întotdeauna să fiți cât mai sincer în interacțiunile dvs.

Aveți tot ceea ce vă trebuie pentru a vă construi viața pe care o doriți; indiferent cât de mare este visul dumneavoastră, dacă sunteți dispus să munciți, îl puteți realiza.

Încearcă asta: Faceți o listă cu toate lucrurile pe care doriți să le realizați și cu acțiunile care să vă asigure că le veți realiza. Obișnuiți-vă să faceți ceva, în fiecare zi, care să vă sporească șansele de reușită. De asemenea, luați legătura cu prietenii dumneavoastră de care nu ați mai auzit de mult timp. I-ați putea ajuta în momentul în care au nevoie.

 

Author

Write A Comment