Profitati la maximum de soarele de primavara si gazduiti propria vanatoare de obiecte in gradina dvs! Puneti-i pe cei mici sa scotoceasca afara si vedeti cate obiecte vor putea gasi… bifati-le sau chiar faceti un desen pe parcurs!

Daca nu aveti o gradina, puteti vedea cate puteti gasi in timpul plimbarii zilnice, prin fereastra sau in emisiunea TV preferata despre gradinarit! Imprimati documentul de mai jos pentru a incepe sa cautati…

Recomandarile de baza sunt:

  • fluturi
  • flori
  • nori
  • insecte
  • pasari
  • obiecte metalice
  • flori
  • frunze

Cele mai bune sfaturi pentru o vanatoare de obiecte de succes

Gasiti timp pentru explorare – Lasati copiii sa va ghideze. Mergeti in ritmul lor, mai ales atunci cand sunt in modul de explorare. Chiar astazi, in timpul unei drumetii, fiica mea de patru ani, Poppy, care ne conducea, a privit inapoi si a spus: “Sa te plimbi prin padure este atat de distractiv. Este lucrul meu preferat de facut”. Dati-le copiilor ocazia sa se opreasca si sa exploreze, sa se uite in jur.

Povesti si jocuri despre natura – Ne place sa ne jucam jocuri cu rime, in care fiecare dintre noi alcatuieste cate un vers al unei poezii. Sarcina urmatoarei persoane este sa rimeze versul sau cu cel precedent. Incorporeaza lucruri din jurul tau, cum ar fi tipuri de copaci, flori si pasari. Daca va place sa jucati jocuri in timpul drumetiilor, nu uitati de vechiul favorit, Eye Spy!

Timp suficient si pentru joaca – Fetelor noastre le place intotdeauna sa se opreasca si sa se joace pentru o vreme in drumetie. Unul dintre lucrurile lor preferate este sa construiasca casute de zane. Bete, frunze, pietre, toate pot fi folosite pentru a crea o mica casa pentru o zana.

Sfaturi suplimentare – Cand copiii sunt mici, consider ca este util sa aduceti un schimb de haine usoare, care sa nu ocupe mult loc in rucsac. In acest fel, atunci cand, inevitabil, se uda pana la piele sarind peste parau, exista ceva uscat.

Echipament extra: daca exista chiar si cea mai mica sansa de ploaie, aduc geci de ploaie super usoare si impachetabile. Intotdeauna sa aveti la voi si crema de protectie solara si un fluier pe care fiecare copil sa il sufle daca se separa. In plus, pastrez intotdeauna in rucsac o mica trusa de prim ajutor de calatorie.

Acest articol face parte din Vacanta in Romania

Author

Write A Comment