Milioane de oameni din întreaga lume trăiesc cu o formă de boală renală cronică. În acest articol, vom explora speranța de viață a unei persoane cu boală renală.

Știați că, potrivit Fundației Naționale pentru Rinichi din Europa, peste 20 de milioane de oameni suferă de o anumită formă de boală cronică de rinichi? Această boală este în creștere, cu o prevalență estimată la 1 din 9 oameni. Speranța generală de viață a unui om cu boală cronică de rinichi este cuprinsă între 10 și 12 ani. Dar, acest lucru depinde de tipul de boală renală, de regimul alimentar și de alegerile privind stilul de viață, precum și de localizarea geografică. Pentru a afla mai multe despre speranța de viață a unei persoane cu boală renală, citiți mai departe!

Statistici privind boala cronică de rinichi

Boala cronică de rinichi este o afecțiune gravă și comună care poate duce la insuficiență renală. Nu există un tratament cunoscut pentru boala, dar există tratamente care pot ajuta la îmbunătățirea sănătății persoanelor cu această afecțiune.

Potrivit Fundației Naționale a Rinichiului din Europa, aproximativ 25 milioane de oameni au aceasta problema, iar boala este responsabilă pentru aproximativ 180.000 de decese în fiecare an. Aproximativ 50% dintre persoanele cu aceasta boala vor dezvolta în cele din urmă insuficiență renală.

Există o serie de lucruri care vă pot crește riscul de a dezvolta boala, inclusiv faptul de a fi supraponderal sau obez, de a avea un istoric familial al acestei afecțiuni și de a avea tensiune arterială ridicată.

Cum progreseaza aceasta boala renala?

Progresia bolii renale urmează în mod obișnuit un curs previzibil, deși timpul necesar pentru ca o anumită persoană să prezinte leziuni semnificative poate varia. Primele semne ale bolii renale pot include oboseala, creșterea tensiunii arteriale și o creștere a numărului de cheaguri de sânge.

Pe măsură ce boala progresează, poate provoca insuficiență renală, ceea ce poate duce la probleme grave de sănătate, cum ar fi anemia și pierderea masei musculare.

Speranța de viață cu insuficiență renală în dializă

Speranța de viață cu insuficiență renală în dializă

Insuficiența renală este o afecțiune gravă care poate duce la o varietate de probleme de sănătate. Atunci când rinichii cedează, toxinele se acumulează în sânge, iar persoana suferă de leziuni ale organelor. Unele dintre simptomele insuficienței renale sunt dureri de cap, greață, dificultăți de respirație, apetit scăzut, retenție de lichide și scăderea cantității de urină.

Atunci când o persoană suferă de insuficiență renală poate pierde până la 50% din funcția renală. Rinichii sunt importanți, deoarece sunt implicați în filtrarea a peste 180 de fluide corporale diferite. Dializa este principalul tratament pentru insuficiența renală, iar în cazul persoanelor cu insuficiență renală este singura modalitate de a-și recăpăta funcția renală.

Speranța medie de viață pentru o persoană cu boală de rinichi este de aproximativ 10 ani, deși aceasta poate varia foarte mult în funcție de gravitatea afecțiunii.

Speranța de viață în cazul insuficienței renale care nu se află sub dializă

Există o mulțime de informații eronate despre insuficiența renală și speranța de viață. Mulți oameni cred că persoanele cu insuficiență renală nu pot trăi foarte mult timp fără dializă, dar acest lucru nu este întotdeauna așa. De fapt, speranța de viață pentru persoanele cu insuficiență renală care nu fac dializă poate fi destul de bună, în funcție de situația specifică și de individ.

Unele persoane cu insuficiență renală care nu fac dializă pot trăi mulți ani fără niciun fel de tratament.

Majoritatea persoanelor care suferă de insuficiență renală nu trăiesc mai mult de 50 de ani. Acest lucru se datorează faptului că nu există suficient timp pentru ca oamenii să primească un transplant de rinichi. Boala de rinichi face ca organismul să piardă singur nutrienți esențiali.

Acest lucru poate duce apoi la moarte. Speranța de viață nu este garantată, totuși, persoanele cu boli de rinichi pot trăi până la 60 de ani. Dacă locuiți într-o țară dezvoltată din Europa și aveți o greutate sănătoasă, speranța de viață va fi mai mare.

Din fericire, există o mulțime de informații disponibile cu ușurință în ceea ce privește sănătatea rinichilor, precum și tratamentul pentru boala de rinichi. În timp ce unele persoane reușesc să își mențină o stare de sănătate bună timp de mulți ani, altele au nevoie de medicație și tratament regulat pentru a preveni insuficiența renală.

Indiferent dacă ați fost diagnosticat cu o boală de rinichi ușoară, moderată sau severă, aveți la dispoziție o mulțime de informații.

Puteți căuta cu ușurință informații despre speranța medie de viață în cazul bolilor de rinichi și puteți vedea la ce fel de viață vă puteți aștepta, în funcție de stadiul bolii dumneavoastră. Acest lucru vă poate ajuta să vă împăcați cu diagnosticul și să vă îndreptați spre un stil de viață mai sănătos.

Author

Write A Comment