Educația financiară este esențială pentru oricine dorește să aibă succes din punct de vedere financiar. Există multe resurse excelente disponibile pentru a vă ajuta să începeți călătoria de educație financiară. Presupunând că aveți puține sau deloc cunoștințe anterioare despre educația financiară, de unde începeți? Mai jos sunt câteva sfaturi despre construirea fundației pentru un viitor prosper.

  • Începeți prin a învăța elementele de bază ale economisirii și bugetului. Stabiliți ce aveți nevoie și ce doriți în viață și creați un plan pentru a face acest lucru. Când vine vorba de cheltuieli, fiți atent la fiecare achiziție pe care o faceți – chiar și la cele care par nesemnificative. Fiecare leu contează!
  • Pe lângă economisire și buget, începeți să studiați investițiile. Acest lucru se poate face citind cărți, luând cursuri sau chiar vorbind cu cineva care își investește deja banii cu succes. Scopul este să învățați cum să multiplicați banii investiți, astfel încât într-o zi să puteți trăi confortabil doar din investiții.
  • Nu în ultimul rând, scăpați de datoriile pe care le aveți – card de credit, creditele pentru studenți, creditele de consum sau altele.

Următoarele cărți vă pot fi de mare ajutor:

1: Your Money or Your Life (Banii tăi sau Viața ta) de Joe Dominguez și Vicki Robin

În „Banii tăi sau viața ta”, Joe Dominguez și Vicki Robin pledează pentru un mod diferit de a gândi banii. Ei cred că oamenii ar trebui să se concentreze pe o viață împlinită, mai degrabă decât pe urmărirea bogăției materiale. Cartea oferă cititorilor nouă pași către libertatea financiară, care includ lucruri precum „evaluarea valorilor tale” și „realizarea unui buget”. În timp ce mesajul general al cărții este puțin idealist, face câteva puncte valide despre importanța alinierii finanțelor cu valorile personale.

2: The Automatic Millionaire (Milionarul Automat) de David Bach

Am citit recent Milionarul automat de David Bach. Cartea este despre cum oricine poate deveni milionar urmând câțiva pași simpli și luând niște decizii financiare inteligente. Am găsit cartea a fi foarte inspirată și mi-a deschis cu adevărat ochii asupra potențialului a ceea ce aș putea realiza financiar dacă aș face unele schimbări în viața mea.

Cartea vorbește despre faptul că majoritatea oamenilor cred că trebuie să câștige mulți bani pentru a deveni milionari, dar nu este cazul. Puteți deveni milionar doar economisind o sumă mică de bani în fiecare lună și investind-o cu înțelepciune. Cheia este să începeți devreme și să faceți din asta un obicei.

Dacă sunteți în căutarea inspirației pentru a vă schimba viitorul financiar, vă recomand să citiți Milionarul automat. Este o citire ușoară și plină de informații utile care vă pot ajuta în călătoria spre a deveni milionar.

3: The Wealthy Barber (Bărbierul Bogat) de David Chilton

The Wealthy Barber, scrisă de David Chilton, este o carte care urmărește viața unui frizer pe nume Roy în timp ce își deschide propria frizerie și învață despre responsabilitatea financiară. În carte, Roy întâlnește o varietate de personaje care îl învață lecții valoroase despre bani. Unul dintre cele mai importante lucruri pe care le învață Roy este că niciodată nu este prea târziu să începi să economisești pentru pensie. Urmând sfaturile din această carte, cititorii pot învăța cum să ia decizii financiare inteligente și să-și atingă obiectivele financiare.

4: Smart Women Finish Rich (Femeile Inteligente Termină Cursa Bogate) de David Bach

În Smart Women Finish Rich, autorul David Bach oferă femeilor un ghid simplu, dar eficient, despre cum să preia controlul asupra viitorului lor financiar. El începe prin a distruge unele mituri comune despre bani care împiedică femeile să obțină succes financiar. De exemplu, multe femei cred că nu se pricep la bani sau că nu au suficienți bani pentru a începe drumul către libertatea financiară.

Bach oferă apoi cititorilor pași specifici pe care îi pot face pentru a începe să construiască bogăție. El acoperă subiecte precum stabilirea obiectivelor financiare, crearea unui buget și investiția în sine. Pe parcursul cărții, subliniază importanța de a face pași mici și consecvenți către obiectivele financiare personale. Urmând sfatul lui Bach, femeile pot obține în sfârșit securitatea financiară și independența pe care o merită.

5: You Need a Budget (Ai Nevoie de un Buget) de Jesse Mecham

Jesse Mecham îi îndrumă pe cititori prin elementele de bază ale creării și respectării unui buget. El începe prin a explica că relația celor mai mulți oameni cu banii se bazează fie pe cheltuirea a ceea ce au, fie pe

câștigarea mai multor bani pentru a-și acoperi cheltuielile. Niciuna dintre aceste abordări nu este eficientă în construirea bogăției pe termen lung.

Mecham prezintă apoi cei patru pași ai metodei sale de bugetare: 1) oferind fiecărui dolar un loc de muncă, 2) respectând regula de bază conform căreia 50% din venit ar trebui să meargă la cheltuielile de întreținere, 3) atacarea datoriei și 4) economisirea pentru viitor . El oferă sfaturi și trucuri utile pentru fiecare pas, cum ar fi configurarea unui „tampon” în contul dvs. curent pentru a evita cheltuirea excesivă.

Abordarea lui Mecham este simplă, dar eficientă.

6: The Total Money Makeover (Schimbarea Totală a Banilor) de Dave Ramsey

Cartea lui Dave Ramsey, The Total Money Makeover, este o resursă excelentă pentru oricine dorește să-și pună în ordine finanțele. Ramsey oferă un plan pas cu pas pentru a scăpa de datorii și pentru a acumula economii și oferă o mulțime de motivație și încurajare pe parcurs. Mi s-a părut că cartea este foarte utilă pentru a-mi controla propriile finanțe și aș recomanda-o tuturor celor care se luptă cu gestionarea banilor.

RESURSĂ BONUS: Daca ai nevoie de bani imediat pentru investiții, poți obține un împrumut rapid

Un împrumut rapid este un tip de împrumut care poate fi obținut ușor. Există multe tipuri diferite de împrumuturi rapide, cum ar fi creditul până la salariu, credit de consum sau creditul de nevoi personale. Împrumuturile rapide sunt adesea folosite de persoanele care au nevoie urgentă de bani și nu pot aștepta ca un împrumut tradițional să fie aprobat.

Împrumuturile rapide sunt de obicei mai ușor de obținut decât împrumuturile tradiționale, dar vin și cu dobânzi și comisioane mai mari. Moneezy este o platformă care te ajută să alegi cel mai bun program de împrumut, mai multe detalii pe site-ul lor, tot acolo sunt și foarte multe informații concrete.

Concluzie:

Acestea sunt unele dintre cele mai bune resurse de educație financiară disponibile si recomandate de RevistaOMF. Ele vă vor ajuta să învățați tot ce trebuie să știți despre bani, finanțe și investiții

Author

Write A Comment