Milionarul de alături: Secretele surprinzătoare ale bogătașilor din America

V-ați întrebat vreodată cum își fac și cum își gestionează banii milionarii lumii? Ai vrea să știi cum este în lumea milionarilor și cum poți face și tu parte din această ligă?

Tom Stanley, Ph.D. și William Danko, Ph.D., vor oferi răspunsuri la întrebările din inima ta. Thomas J. Stanley, Ph.D., este un scriitor, cercetător și conferențiar american care și-a dedicat cea mai mare parte a vieții sale de adult studierii celor bogați și a modului în care trăiesc aceștia.

William D. Danko, Ph.D., este profesor asociat de marketing în cadrul Școlii de Afaceri, Universitatea din Albany, Universitatea de Stat din New York. “The Millionaire Next Door” este produsul a peste 20 de ani de cercetare a vieții celor mai bogate gospodării din America.

Faptele și miturile surprinzătoare privind crearea bogăției vor fi dezvăluite în rezumatul pe care urmează să îl citiți. “Implicația cărții “Milionarul de alături”… este că aproape oricine cu un loc de muncă stabil poate acumula o avere frumușică.” ~ Forbes

Oricine poate crea bogăție

Crearea bogăției este rezultatul unui set de lucruri pe care trebuie să le faci bine. Există locul norocului și al oportunității, dar cu toții le întâlnim pe acestea două din când în când. Mai ales atunci când te afli în locul potrivit și faci ceea ce trebuie.

În acest rezumat, veți afla că crearea de bogăție nu este o știință a rachetelor. Poate că nu proveniți dintr-o casă bogată, nu locuiți într-un oraș de înaltă clasă sau nu aveți aceleași oportunități ca oamenii bogați pe care îi admirați, dar dacă vă doriți, bogăția poate fi a voastră.

Sună obraznic să spui “dacă o vrei”, deoarece toți oamenii își doresc, printre altele, bogăție, libertate și confort. Cu toate acestea, dovada că îți dorești ceva nu este doar faptul că îl vocalizezi, ci și că muncești pentru asta, fără să te oprești din drum până când îți atingi obiectivele. Majoritatea oamenilor nu sunt așa, dar acesta este genul de mentalitate pe care trebuie să o ai dacă vrei să fii bogat. Iar dacă ești pregătit să te îmbibi în ea toate zilele vieții tale, atunci acest rezumat este pentru tine.

Acțiunea este dovada dorinței, dacă îți dorești ceva, lasă să se vadă în acțiunile tale.

În paginile care urmează, vei afla că oamenii bogați gândesc și acționează diferit. Vei afla care sunt aceste diferențe, precum și cum poți aplica această mentalitate în viața ta pentru a produce rezultate similare. În continuare, vei învăța cum să-ți planifici viața, să-ți faci un buget și să-ți crești copii care pot crea singuri bogăție.

De cele mai multe ori, milionarii sunt mai frugali decât nemilionarii

Frugalitatea este secretul bogăției. Acest lucru este valabil mai ales pentru milionarii care și-au dobândit averea în timpul vieții. Acest adevăr poate fi o surpriză pentru mulți oameni, din cauza modului în care mass-media prezintă mereu stilul de viață al milionarilor ca fiind unul fastuos. Dar, în realitate, doar cei care și-au moștenit averea tind să risipească banii cât mai aproape de ceea ce Hollywood-ul și restul lumii media ne fac să credem.

În timpul diverselor cercetări pentru acest rezumat, Thomas Stanley, doctor în științe, și William Danko, doctor în științe, au descoperit ceva la care nu se așteptau când au început: majoritatea milionarilor autoconstruiți pe care i-au întâlnit nu arătau sau nu se comportau ca și cum averea lor netă ar fi fost undeva aproape de pragul de 1 milion de dolari. Acești oameni trăiau în cartiere obișnuite, făceau cumpărături în magazine obișnuite și chiar conduceau mașini cu care se plimba un om obișnuit. Nu ai fi știut că erau bogați.

Un alt fapt surprinzător pe care Thomas Stanley, doctor în științe, și William Danko, doctor în științe, l-au descoperit a fost că persoanele cu venituri mari/cu avere netă mică erau cele care locuiau cel mai mult în cartiere scumpe. Conduceau vehicule scumpe, făceau regulat cumpărături de lux – practic, majoritatea acelor lucruri pe care te-ai aștepta să le facă milionarii care s-au făcut singuri. Dar acesta era motivul pentru care multe dintre acele persoane cu venituri ridicate/cu valoare netă scăzută nu erau bogate. Ei nu s-au angajat să creeze bogăție. În schimb, au aruncat în aer majoritatea banilor care veneau la ei.

Este nevoie de disciplină, angajament și gratificare întârziată pentru a construi bogăție.

Banii sunt tentanți, dar cei care au independența financiară ca unul dintre obiectivele lor de viață înțeleg importanța economiilor și a investițiilor în detrimentul cheltuielilor. Prin urmare, ei învață să trăiască sub salariul lor.

Oricare ar fi venitul tău, trăiește întotdeauna sub mijloacele tale.

Thomas J. Stanley, Ph.D.

Dacă ai de gând să fii bogat, atunci trebuie să înveți să fii cumpătat cu ceea ce intră în contul tău bancar. Frugalitatea înseamnă să îți gestionezi resursele cu înțelepciune. Este opusul risipei. Autorii definesc risipa “ca fiind un stil de viață marcat de cheltuieli somptuoase și hiperconsum”.

Una dintre modalitățile prin care milionarii practică frugalitatea este prin buget și planificare

Cei mai mulți oameni săraci și din clasa de mijloc nu sunt frugali. ei primesc salariile sau veniturile din afaceri și pur și simplu merg mai departe și cheltuiesc totul pentru nevoile lor. Dacă trăiești așa, la sfârșitul zilei vei avea foarte puțin sau chiar nimic de economisit și de investit. Este cel mai rapid mod de a rămâne în jos din punct de vedere financiar, indiferent cât de mult câștigi.

Un lucru pe care trebuie să îl știi este că nu vei rămâne niciodată fără nevoi. Cu cât le satisfaci mai mult, cu atât mai multe altele apar. Iar atunci când veniturile tale cresc, la fel vor crește și nevoile tale. Prin urmare, soluția nu este doar să vă creșteți veniturile, ci să fiți cumpătat în ceea ce privește modul în care gestionați banii.

Lucrurile pe care poți cheltui bani nu se termină niciodată, de aceea trebuie să fii disciplinat.

În acest capitol, vom discuta două principii gemene pentru a practica frugalitatea. Acestea sunt bugetarea și planificarea. Vei vedea cum valoarea ta netă va crește incredibil dacă vei reuși să stăpânești aceste principii.

Pentru început, ar trebui să aveți un cadru de referință cu privire la cât cheltuiește familia dvs. pe cheltuielile casnice într-o săptămână, într-o lună și pe parcursul a 12 luni. Acest cadru ar trebui să reflecte venitul dvs. actual. Al doilea cadru pe care ar trebui să îl aveți este pentru stilul dumneavoastră de viață ideal. Acesta descrie modul în care ați dori să trăiți în viitor. Cartierul în care doriți să locuiți, tipurile de alimente pe care doriți să le mâncați, mașinile pe care doriți să le conduceți și așa mai departe.

Făcând acest lucru vă va oferi claritate. După ce vă veți deduce economiile și investițiile, veți ști cât de mult vă rămâne pentru cheltuielile casnice. Crearea acestor două cadre vă va permite să știți când depășiți limitele încercând să vă trăiți stilul de viață de vis cu venitul actual.

Este mai ușor să acumulezi avere dacă nu locuiești într-un cartier cu statut înalt.

Thomas J. Stanley, Ph.D.

Dacă sunteți nou în domeniul economiilor și al investițiilor, experții recomandă să începeți prin a pune deoparte 10-20% din fiecare salariu.

Timp, energie și bani: toată lumea îi are, dar oamenii îi folosesc în mod diferit, iar rezultatele se văd

Există doar câteva lucruri pe care toți oamenii le au în comun; timpul, energia și banii sunt câteva dintre ele. În ceea ce privește timpul, toți avem aceleași 24 de ore într-o zi, dar energia și banii variază dintr-o gamă largă de motive. Cu toate acestea, realitatea este că fiecare dintre noi are suficient din aceste trei elemente pentru a deveni bogat într-o viață. Dar asta cu condiția să le folosim cu înțelepciune. Acesta este motivul pentru care educația financiară este o necesitate absolută – fără ea, mulți dintre noi nu vor ști cum să trăiască în mod corespunzător și să își atingă obiectivele profesionale și financiare dorite.

Din studiul doctorului Tomas Stanley și al doctorului William Danko reiese că milionarii care și-au făcut toți banii într-o singură generație și chiar și cei care gestionează eficient averea moștenită sunt cei care au înțeles cum să aloce corect aceste trei resurse. Prin urmare, este de la sine înțeles că, pentru a fi cu adevărat bogat, trebuie să stăpânești aceste resurse.

Cu cât începeți mai devreme să câștigați și să investiți bani în mod profitabil, cu atât mai mari sunt șansele de a vă construi o avere netă mare. Acesta este punctul în care cei care au abandonat școala și cei care au făcut doar patru ani de facultate au un avantaj față de cei cu studii superioare. Relația negativă dintre bogăție și educație este reală, dar cu siguranță nu sugerează că o educație bună este rea. Dacă vă aflați pe calea unei educații îndelungate sau ați urmat această cale și acum sunteți un profesionist bine plătit, ceea ce trebuie să faceți este să vă concentrați pe obținerea unei educații financiare solide. Așa veți învinge timpul și vă veți atinge obiectivele financiare.

În al doilea rând, folosiți-vă timpul și energia în mod productiv. Extrasul de cont bancar va reflecta întotdeauna modul productiv în care vă folosiți timpul și energia.

Dacă doriți să fiți bogați, învățați să eliminați neproductivitatea din viața dumneavoastră. Folosiți-vă timpul foarte eficient. Lăsați fiecare bucățică din fiecare secundă să conteze.

Ce faceți după serviciu?

Stați și vă uitați la televizor sau aveți timp alocat pentru a vă stăpâni cariera și pentru planificarea investițiilor?

Cu cât alocați mai mult timp obiectivelor dvs. financiare, cu atât mai mari sunt șansele de a le realiza.

În al treilea rând, apelați la serviciile unui consilier financiar calificat. Este important și modul în care vă alegeți consilierul. Autorii, Thomas Stanley, Ph.D., și William Danko, Ph.D., au constatat că consilierii financiari obținuți prin recomandări tind să fie mai eficienți.

Știați că?

Un interviu cu peste 200 de milionari realizat de autorii Thomas Stanley, Ph.D., și William Danko, Ph.D., a arătat că cei mai mulți milionari care s-au făcut singuri sunt mai frugali decât nemilionarii.

De ce părinții înstăriți trebuie să regândească îngrijirea ambulatorie economică (EOC)

Thomas Stanley, Ph.D., și William Danko, Ph.D., definesc îngrijirea economică ambulatorie (EOC) ca fiind “cadourile economice substanțiale și “actele de bunătate” pe care unii părinți le oferă copiilor și nepoților lor adulți”.

Este imposibil să susții averea familiei timp de mai multe generații dacă nu-ți înveți copiii cum să stăpânească jocul banilor.

Atunci când copiii cresc și se mută din casă de dragul educației, al căsătoriei sau pur și simplu al vieții independente, ei se confruntă cu duritatea lumii reale. Și este teribil pentru cei cu performanțe economice slabe, deoarece nu vor putea câștiga suficient pentru a susține stilul de viață cu care au crescut. De obicei, părinții acestor copii adulți vor încerca să îi susțină prin cadouri regulate în bani.

Unul dintre motivele pentru care milionarii reușesc din punct de vedere economic este că gândesc diferit.

Thomas J. Stanley, Ph.D.

Nu este neobișnuit să găsim părinți înstăriți care își susțin copilul adult de 30 sau 40 de ani, căsătorit, dar instabil din punct de vedere economic. Pentru părinți, ei îi ajută. Dar, din ceea ce au descoperit autorii, EOC nu ajută cu adevărat pe nimeni pe termen lung. De fapt, ei au descoperit un adevăr vital: “Cu cât primesc mai mulți dolari copiii adulți, cu atât mai puțini acumulează, în timp ce cei cărora li se dau mai puțini dolari acumulează mai mulți.”

Unul dintre principalele motive pentru acest lucru este faptul că cei care primesc cadouri fac cu greu distincția între averea lor și averea părinților lor.

Copiii care au garanția unor cadouri regulate în numerar tind mai mult spre consum decât spre economisire și investiții.

În consecință, ajutorul nu mai devine un ajutor real, ci doar îi face mai dependenți de părinții lor bogați.

Dacă sunteți un beneficiar al EOC, trebuie să învățați cum să fiți independent din punct de vedere financiar. Părinții tăi nu vor fi mereu acolo, iar orice moștenire pe care o vei primi de la ei va fi ușor de risipit dacă nu cunoști și nu practici principiile de creare a bogăției.

Acest lucru este valabil și pentru părinții adulților dependenți din punct de vedere economic. Trebuie să le oferiți copiilor voștri posibilitatea de a fi independenți. S-ar putea să nu vă placă la început, deoarece sunt obișnuiți cu EOC, dar, în timp, vă vor aprecia pentru că i-ați învățat să fie independenți.

În calitate de părinte, obiectivul dumneavoastră ar trebui să fie acela de a vă transforma copilul într-un adult independent.

Găsește-ți nișa, devino un specialist și crește-ți veniturile!

Este adevărat că multe persoane cu venituri mari au o valoare netă scăzută, dar asta nu șterge faptul că trebuie să câștigi mult pentru a deveni bogat rapid. Cum te aștepți ca portofoliul tău de investiții să crească atunci când economiile tale lunare abia dacă se ridică la ceva, indiferent cât de mult încerci să economisești?

Secretul pentru a câștiga mult în orice nișă este specialitatea și expertiza.

Orice nișă solicitată poate fi profitabilă pentru tine, dacă ești un expert care se adresează clienților potriviți. Bineînțeles, pentru a fi bogat făcând ceea ce faci, trebuie să-i faci pe cei bogați să fie clienții tăi – sau clienții, după caz.

Dar cei bogați sunt frugali, nu-i așa?

Ei bine, nu chiar. Oamenii bogați nu sunt atât de zgârciți în ceea ce privește lucrurile care sunt cu adevărat importante pentru ei. De aceea, trebuie să vă faceți valoros – atât de valoros încât oricine să vă plătească cu plăcere ceea ce meritați.

Urmați aceeași cale veche: studiați din greu pentru a vă cunoaște cu adevărat opțiunile.

Dacă te gândești la o schimbare de carieră și nu ești sigur care ar trebui să fie aceasta, iată câteva dintre carierele/domeniile despre care autorii cred că vor fi relevante pentru oamenii bogați în zilele următoare:

  • Agenții de turism, birouri și consultanți de turism
  • Consilieri pentru strângerea de fonduri
  • Specialiști în locuințe/produse/servicii de locuințe
  • Specialiști în servicii profesionale
  • Instituții și profesioniști din domeniul educației
  • Lichidatori, facilitatori și evaluatori de active
  • Specialiști în asistență medicală și stomatologică
  • Avocați specializați

Aceasta nu este, cu siguranță, o listă exhaustivă. Dacă pasiunea dvs. nu a fost listată mai sus, faceți o verificare de fond pentru a vă asigura că este în cerere înainte de a o transforma într-o afacere.

Ce locuri de muncă și afaceri îi fac pe oameni milionari?

Aceasta este o întrebare pe care oamenii nu încetează să o pună Thomas Stanley, Ph.D., și William Danko, Ph.D. Din păcate, nu există un singur răspuns.

Să devii milionar din prima generație are mai mult de-a face cu munca grea, disciplina și înțelegerea exactă a principiilor banilor decât cu ocupația sau industria.

Cu toate acestea, cei peste 20 de ani de cercetări și studii ale lor arată că majoritatea milionarilor sunt fie profesioniști independenți, fie proprietari de afaceri. Un studiu a constatat că persoanele care lucrează pe cont propriu au de patru ori mai multe șanse de a fi milionari decât cele care lucrează pentru alții.

Dar nu toată lumea poate supraviețui durerii de a începe și de a extinde o afacere. Acesta este motivul pentru care majoritatea oamenilor preferă să lucreze pentru alții. Oamenii bogați înțeleg și ei acest lucru, de aceea doar 20% dintre milionarii intervievați se simțeau confortabil să își lase copiii să își înceapă propriile afaceri sau să conducă afacerea familiei. Cei mai mulți preferă ca copiii lor să studieze pentru a deveni profesioniști pe cont propriu.

Dacă vreți să fiți prima persoană care devine milionar în familia dumneavoastră, încercați să începeți o afacere sau să lucrați pe cont propriu. Acesta este cel mai simplu mod de a crea o bogăție masivă.

Dacă te gândești să părăsești lumea corporatistă, un sfat bun este să începi ca profesionist pe cont propriu, să câștigi experiență, apoi să-ți croiești drum pentru a deveni proprietar de afacere.

Concluzie

Crearea bogăției nu este un mit. Există planuri exacte care vor garanta rezultate, dacă sunt urmate în mod corespunzător. În primul rând, pentru a fi bogat, trebuie să vă disciplinați să cheltuiți mai puțin decât câștigați. Concentrează-te pe construirea valorii tale nete, indiferent cât de scăzut este venitul tău actual. Și vestea cea mai bună este că puteți începe de azi cu o sumă mică și puteți crește rapid. Dacă venitul tău este atât de mic încât nu ți-ar mai rămâne prea mulți bani după ce ai economisit, este recomandabil să găsești modalități de a câștiga mai mult. Cu cât câștigați mai mult și economisiți pentru investiții, cu atât mai rapidă va fi călătoria dvs. spre libertatea financiară.

Găsirea unor modalități de a câștiga mai mult ar putea însemna acceptarea unui loc de muncă cu jumătate de normă, munca pe cont propriu în afară, începerea unei noi afaceri sau obținerea de mai mulți bani din afacerea dvs. existentă. Întrebați în jur, veți găsi cu siguranță ceva ce puteți face. Dar o mică observație: să știți că nu va fi ușor. Drumul spre crearea bogăției nu a fost niciodată pavat cu trandafiri

Începeți prin a economisi o fracțiune din ceea ce câștigați – în mod ideal, nu mai puțin de 10% din salariu. Acești bani ar trebui să meargă direct în construirea portofoliului dvs. de investiții. Faceți acest lucru timp de 12 luni sau mai mult, apoi începeți să căutați vehicule de investiții în care să vă împingeți banii. Asigurați-vă că nu vă puneți banii într-o investiție de care nu sunteți sigur. Nu vreți ca banii dvs. câștigați cu greu să se ducă pur și simplu așa. O modalitate sigură de a investi în siguranță ca începător este de a investi în vehicule care s-au dovedit a funcționa pentru alții.

Încercați acest lucru

Creați un buget pentru cheltuielile dvs. săptămânale, lunare și anuale și încercați să vă țineți de el. Dacă aveți copii, începeți să îi învățați despre frugalitate și crearea de bogăție. Nu așteptați până când cresc.

 

Author

Write A Comment