Vă mai amintiți clasicul film din 1993, Groundhog Day? Protagoniștii adolescenți din The Map of Tiny Perfect Things cu siguranță trăiesc o experiență care îi ajută să trăiască prin propria lor buclă de timp de o zi.

Mark (Kyle Allen) și Margaret (Kathryn Newton) sunt perfect conștienți de faptul că acestea sunt personajele Bill Murray într-o situație familiară. Dar în timp ce meteorologul lui Murray a început ca o ființă umană josnică, Mark și Margaret nu sunt copii răi deloc.

De fapt, Mark folosește situația sa ca o superputere pentru a face mici fapte bune în jurul enclavei lor suburbane: salvarea pisoilor, oprirea mingilor de plajă de la lovirea capetelor, prevenirea unei păsări de la a fi calcat un pieton, și altele similare.

Reacția lui Margaret este diferită de a lui și este diferența lor, care devine treptat punctul de film. Ea apare ca un studiu de caz în ceea ce se întâmplă cu oamenii care sunt prinși în pierdere și suferință. Pentru a o ajuta să treacă la următoarea etapă, Mark trebuie să iasă din zona lui și să o vadă ca pe propria ei persoană cu o poveste separată de a lui.

Acest mesaj despre empatie este unul pe care fiecare adolescent trebuie să-l audă – și permiteți-mi să vă spun, dragii mei părinți ai adolescenților, ați putea face mult mai rău decât să vizionați acest film cu copiii dumneavoastră. E previzibil, dar într-un fel pe care l-am găsit mai confortabil decât plictisitor.

Are un mesaj și pentru adulți. Titlul filmului se referă la o hartă găsită de Mark și Margaret și posibilitatea de a crea momente magice. Harta este un exercițiu de recunoștință, precum și unul pentru sanatatea mintala. Și atât de multă nevoie cercetare ne învață ca recunoștință și sănătatea mintală sunt cele mai bune antidoturi pe care le avem împotriva adaptari la nou si tendința de a te obișnui cu lucrurile mai bune (sau mai rele) în viață. Harta îi ajută pe Mark și Margaret să stea treji în rutina lor.

Acesta este un mesaj bun pentru fiecare adult în timpul pandemiei COVID-19, când atât de multe dintre zilele noastre de blocare par să se estompeze împreună. Ne spune că putem găsi sensul și frumusețea în repetiție, dacă suntem dispuși să ne uităm.

Trailer The Map of Tiny Perfect Things

Author

Write A Comment