Crezi în noroc? Crezi în șansă, în destin? Jocurile de la cazinouri au în comun tocmai această idee a norocului și a tot ceea ce derivă de aici, tocmai pentru că nu se pot controla anumite lucruri. Dacă ești parte din acele persoane care nu doar că practică jocurile de noroc, dar și cred în modalități care îți cresc șansele de câștig prin credințe în supranatural, avem pentru tine câteva sugestii de talismane care să-ți aducă potențiale câștiguri.

 

Doar că de data asta nu ne-am axat pe ceea ce se alege în mod normal, ci ne-am orientat către acele amulete mai puțin obișnuite, cu potențial de bunăstare. Sigur, de punctat încă de la început este faptul că vorbim aici despre informații adunate din diverse superstiții din popor, din folclor, care nu și-au dovedit neapărat eficiența în vreun mod realist. Până la urmă, nici științific nu poți prezice bonusuri fără depunere, așa că de ce ai crede că un totem iți poate schimba viața? Dar, fiecare așa cum crede mai bine, mai ales dacă nu riști nimic – exemplele le poți consulta mai jos:

 

Ochii de pisică

 

Nu te teme, nu este pusă în pericol viață nici unei feline care își plimba mustățile și coada nestingherită prin urbe. Ne referim aici la piatra ochi de pisică, considerată piatra norocului și a bunăstării, grație proprietăților sale magice care atrag norocul – este deseori preferată în lumea jocurilor de noroc, deoarece protejează averea, evită pierderile neprevăzute și promovează stabilitatea financiară. De asemenea se consideră și că alungă energiile negative.

Talismanul peruan Tumi

 

Tumi este un termen generic care reprezintă și simbolul țării Peru, dar și un obiect considerat aducător de noroc, cu toate că la origini avea un alt scop. De regulă acesta are forma unui topor și este considerat un simbol al protecției, care lucrează în favoarea câștigului de bani. Are o formă semicirculară, de dimensiuni reduse și nu este atât de popular în unele zone.

 

Piciorul de iepure

 

Unii oameni, din anumite culturi, consideră că pot atrage norocul de partea lor, dacă dețin și poartă la ei un picior de iepure. Se crede că acesta a devenit un astfel de simbol al avuției, încă din cele mai vechi timpuri, de când se credea că ar proteja purtătorii de rele, tocmai pentru că iepurii sunt fătați cu ochii deschiși – cei mai mulți au și un ritual: aleg laba dreaptă din față.

 

Dinte de aligator

 

Atenție, un dinte de aligator, nu de crocodil. Din nou vorbim despre o alegere care nu implică vătămarea vreunui animal la mijloc, dar nu prea poți interveni când vine vorba despre lucrurile în care indivizii aleg să creadă. Cele mai multe astfel de obiecte se achiziționează la târguri, dat fiind că este ilegal sa vânezi un astfel de animal și dinții lor cad în mod natural, doar pentru a fi găsiți din greșeală. Cei mai mulți aleg să poarte acest talisman ca charm la un lănțișor.

 

Solzi de pește

 

O tradiție originară din Polonia, ideea de a folosi solzii de pește pentru a atrage prosperitatea are legătură cu modul în care sunt așezați solzii pe un pește – unul peste altul, așa cum ar trebui să se așeze și monedele în viața unui om, să se atragă reciproc. Cel puțin așa se promovează această idee, care presupune și să nu se lase totul la vedere și ca totul să se facă cât mai discret, cât pentru a te încrede doar în natură. Și există o regulă: de preferat solzii să provină de la un pește gătit la masa de Crăciun.

Scarabeul

 

Sau cum este cunoscut la noi, cărăbușul de bălegar. Se crede că Egiptul Antic a început să creadă despre aceste insecte că ar aduce noroc, încă de când se studiau planetele și s-a făcut asocierea că acestea se rostogolesc în nisip întocmai cum se mișcă Pământul și rostogolește soarele pe cer, reprezentând totodată și ciclul nesfârșit al vieții. Apărea frecvent că hieroglife în diverse reprezentații antice, în dreptul inimilor faraonilor, crezăndu-se despre această amuletă că are rol de prosperitate, protecție și noroc.

 

Concluzie

 

Cum și în ce ne punem credință ne poate contura multe dintre deciziile pe care le luăm de-a lungul vieții. Iar asta ne poate afecta pozitiv sau negativ, în funcție și de cât de mult alegem să mizăm pe niște obiecte. Sigur, nu este nimic greșit în a alege să credem în anumite lucruri, cun că ne-ar putea schimba traiectoria – că este vorba despre capete de vulturi, despre statui în miniaturi sau despre potcoave, trifoi cu patru foi, despre scări, ceva mai obișnuit sau neobișnuit este important să nu uităm să credem în noi ca indivizi. Iar asta este extrem de valoros atunci când facem alegeri și când mizăm pe ceva. Se spune că norocul este atras și de cum crezi tu, pentru că dacă îți dorești ceva cu adevărat Universul poate complota cât să facă să ți se întâmple. Așa că de ce nu ai începe prin a paria pe tine însuți?

Author

Write A Comment