Americanii sunt cea mai divizată civilizație și au istoric despre cele mai divizate statistici de-a lungul liniilor sociale și politice. Dovezile pentru această polarizare pot fi găsite în relațiile noastre cele mai intime și în dezbaterile noastre cele mai publice de politică.

Politologii sunt constatarea că mai multe și mai multe persoane sunt fie toate-liberale sau toate-conservatoare în pozițiile lor politice și așa sunt politicienii pe care le aleg, așa se reflectă în voturile lor în Congres.

Există multe studii care arată că mai mulți americani își folosesc afilierea la partide politice ca sursă de semnificație și identitate socială, cu aceste identități legate de modul în care jucăm, de ceea ce cumpărăm, de filmele care ne plac și chiar de sentimentul nostru de bine și de rău.

Aproximativ 60 la sută dintre americanii care se afiliau puternic cu un partid politic doresc acum copilul lor să se căsătorească în cadrul partidului; în 1958, în schimb, 72 la sută dintre respondenți au spus sondaje de partid a soțului copilului lor nu a contat.

În timp ce violența politică reală este rară în Statele Unite, un procent șocant de mare de americani se bucură de gândul că adversarii lor politici sunt prejudeci.
Diferențele nu trebuie neapărat să împartă oamenii, dar avem o tendință, înrădăcinată în evoluție, de a împărți lumea în “noi” și “ei”- și de a trata membrii grupului nostru propriu “ingroup” cu bunătate în timp ce se comportă prost față de grupurile din afara. Aceste tendințe pot fi pronunțate mai ales în momentele în care ne simțim stresați sau amenințați, îngrijorați de propria noastră securitate sau supraviețuire.

 

Prin scurtături mentale cunoscute sub numele de “euristică”, facem adesea judecăți rapide despre alte persoane – care pot deveni negative în anumite circumstanțe. De exemplu, opiniile despre imigranți ar putea fi formate din povești negative pe cablu de știri, care atinge în “euristică disponibilitate”, în care vom face hotărârile noastre bazate pe informații imediat accesibile sau repetitive.

Oamenii care nu sunt expuși la alte informații vor începe să formeze stereotipuri despre grupurile de imigranți, care, în unele cazuri, pot fi folosite pentru a raționaliza exploatarea sau discriminarea. Aceste tipuri de procese psihologice ne ajută să demonizăm grupurile și să ne angajăm într-un comportament șovinist, ajutând la crearea diviziunilor în care trăim astăzi.

De ce polarizarea socială și politică pare să se înrăutățească în societatea americană?

Acesta este un subiect de dezbatere acerbă în rândul politologilor și sociologilor. Știm că schimbările demografice rapide introduc mult mai multă diversitate în cartierele, locurile de muncă, guvernul și cultura noastră. Acest lucru duce la mai multă anxietate în rândul grupurilor demografice anterior dominante, care provoacă tipurile de judecăți psihologice și prejudecăți descrise mai sus; atunci când aceste prejudecăți merg necontrolate, sentimentele de anxietate poate duce la antagonism și prejudecăți. Aceste divizii sunt acum de conducere decizii cu privire la cazul în care americanii trăiesc, care ne împrietenim, și modul în care suntem educarea copiilor noștri-care servesc să ne împartă în continuare.

Dar americanii vor să trăiască într-o țară în care diferențele noastre politice nu trebuie să ne despartă. Un sondaj recent NBC News /Wall Street Journal a constatat un subiect de acord între americani de diferite partide intervievate: 80 la sută dintre respondenți au fost de acord că țara este “divizat”, în timp ce 90 la sută din cei intervievați crezut că diviziunile dintre democrați și republicani sunt o “problemă gravă.”

Prin înțelegerea rădăcinilor sociale și psihologice ale polarizării, putem promova soluții care ajută la aducerea oamenilor împreună prin ceea ce au în comun, nu prin ceea ce îi diferențiază.

Author

Write A Comment