Capsunile sunt fructe delicioase, apreciate pentru gustul lor dulce-acrișor și aroma inconfundabilă. În zilele noastre, există o varietate largă de soiuri de capsuni, fiecare cu caracteristici specifice și avantaje unice.

În acest articol, vom explora care sunt cele mai bune soiuri de capsuni, ideal pentru cultivarea în România. Vom discuta despre gustați și tipuri de roșiști care vor satisface toate preferințele culinare și, de asemenea, vom povesti despre cum poți alege soiurile potrivite pentru nevoile tale individual. Așadar, pregătiți-vă să descoperiți fascinanta lume a capsunilor!

Top 10 cele mai bune soiuri de căpșuni de grădină în funcție de grădinari.

Potrivit grădinarilor, cele mai bune soiuri de căpșuni pentru grădină sunt cele care asigură o recoltă bogată, sunt gustoase și rezistente la boli.

În acest TOP 10, putem găsi câteva dintre cele mai apreciate soiuri de căpșuni de grădină:

  1. Albion,
  2. San Andreas,
  3. Seascape,
  4. Diamant,
  5. Amandine,
  6. Clery,
  7. Sonata,
  8. Darselect,
  9. Mara des Bois
  10. Charlotte.

Fiecare dintre aceste soiuri au caracteristici specifice, cum ar fi dimensiunea, gustul, rezistența la boli și se potrivește pentru diverse condiții climatice.

Grădinarilor le este recomandat să se informeze înainte de a decide care soi de căpșuni să planteze, astfel încât să obțină cea mai bună producție pe termen lung.

Soiuri de capsuni care rodesc tot anul!

Soiurile de căpșuni care rodesc tot anul sunt foarte apreciate în grădinile din întreaga lume, deoarece oferă o producție constantă de fructe proaspete chiar și în timpul iernii. Aceste soiuri sunt remontante, ceea ce înseamnă că după ce rodesc în prima perioadă a anului, ele continuă să crească și producă noi flori și fructe.

Cele mai populare soiuri de căpșuni remontante sunt Evie 2, Mara des Bois, Albion și Tribute. În plus, aceste soiuri sunt foarte aromate și fructele lor au dimensiuni generoase, ceea ce le face ideale pentru utilizarea în rețetele culinare sau pentru a le consuma direct din grădină.

Cu toate acestea, este important să aveți în vedere faptul că soiurile de căpșuni care rodesc tot anul necesită o îngrijire și o întreținere mai riguroasă decât cele tradiționale, în special în ceea ce privește udarea și fertilizarea.

Cele mai cultivate şi gustoase soiuri de căpşuni la nivel mondial.

Cele mai cultivate şi gustoase soiuri de căpşuni la nivel mondial.

Printre cele mai cultivate şi gustoase soiuri de căpşuni la nivel mondial se numără Elsanta, Chandler, Clery, Sonata, Marmolada şi Albion. Aceste soiuri sunt extrem de apreciate pentru gustul lor dulce şi aroma intensă. Elsanta, de exemplu, este extrem de populară în Europa şi se remarcă prin dimensiunile sale mari şi gustul său dulce.

Chandler, pe de altă parte, este foarte rafinată şi are o textură delicată. Clery este îndrăgită pentru gustul său dulce-acrişor şi aroma sa intensă. Sonata și Marmolada sunt alte două soiuri apreciate pentru fructele lor mari și dulci. În acest top, nu poate lipsi Albion, un soi remontat de căpşuni, care se remarcă prin creştere viguroasă, persistenta recoltelor și gustul său delicios.

O astfel de varietate a căpșunei oferă satisfacție atât cultivatorilor, cât și consumatorilor, fiind o alegere excelentă datorită gustului excepțional al fructelor și faptului că reușește să rodească tot anul.

Soiurile timpurii de căpșuni ajung la maturitate.

Soiurile timpurii de căpșuni ajung la maturitate la sfârșitul lunii mai, oferind primii fructe proaspete ale sezonului. Aceste soiuri sunt ideale pentru cultivatorii care doresc să obțină o recoltă timpurie și abundentă. Printre cele mai apreciate soiuri timpurii se numără Honeoye, care își datorează originea crescătorilor din America de Nord, și Chandler, un soi cu fructe mari și dulci.

Mai mult decât atât, soiurile timpurii pot fi cultivare cu succes în sere și solarii, oferind astfel posibilitatea de a obține o recoltă timpurie și în afara sezonului obișnuit. În concluzie, soiurile timpurii de căpșuni reprezintă una din cele mai bune opțiuni pentru cultivatorii care doresc să obțină o recoltă timpurie și de calitate.

Pulpa este dulce, aromată, moderat densă și suculentă.

Pulpa este dulce, aromată, moderat densă și suculentă

Dintre cele mai bune soiuri de căpșuni, unul care se distinge prin pulpa sa dulce, aromată și suculentă este Albion. Această varietate remontantă de căpșuni are o pulpa moderat densă și plină de savoare, făcându-l un favorit al grădinărilor și iubitorilor de fructe proaspete. Fructele cresc mari, uneori cântărind până la 60 de grame, și au un gust dulce și ușor acru.

Datorită calității lor, Albion este unul dintre cele mai cultivate și apreciate soiuri de căpșuni la nivel mondial. Astfel, dacă doriți să experimentați o gustare dulce și suculentă, căutați soiul Albion.

Soiul își datorează originea crescătorilor englezi din județul Kent.

Soiul de căpșuni descris anterior se numește Evie 2 și își datorează originea clasicilor cultivatori englezi din județul Kent. Această regiune este renumită pentru producția sa de căpșuni de cea mai bună calitate și cultivatorii din această zonă sunt cunoscuți ca fiind maestri în producția acestui fruct.

Evie 2 este un soi popular în Marea Britanie și își câștigă din ce în ce mai multă popularitate și în străinătate, datorită performanțelor sale remarcabile. Rezistența sa bună la secetă este un avantaj major, care ajută cultivatorii să obțină o recoltă bogată și de cea mai bună calitate, indiferent de vremea la care sunt expuse plantele.

Pentru un consumator, Evie 2 oferă fructe proaspete, frumoase și dulci, care sunt apreciate de toți gurmanzii.

Albion este un soi remontat de căpşuni, cu creştere viguroasă.

Albion este un soi remontat de căpşuni, cu o creştere viguroasă şi o recoltă bogată. Această varietate produce fructe încă din luna mai şi până la începutul iernii, oferind astfel o perioadă îndelungată de recoltare. Fructele sunt conice şi fermi, cu o bună rezistenţă la transport şi o durată mare de conservare, ceea ce le face ideale pentru comercializare.

Căpşunile Albion sunt apreciate pentru gustul lor dulce, aromat şi suculent, ceea ce le face populare şi printre consumatori. Cultivatorii preferă acest soi deoarece are o creştere înaltă şi tufa este viguroasă, reducând astfel costurile de muncă necesare în timpul recoltării.

În concluzie, Albion este o varietate îndrăgită de grădinari şi consumatori, care oferă o recoltă generoasă şi fructe delicioase pe tot parcursul anului.

Unul dintre cele mai bune soiuri de capsuni este San Andreas.

San Andreas este un soi de căpșuni remontant de origine americană care s-a dovedit a fi unul dintre cele mai bune soiuri de căpșuni de pe piață. Plantele sale au o vigoare moderată și formează tufe cu productivitate ridicată, care produc fructe mari, conice, de un roșu intens și o dulceață desăvârșită.

Datorită modelului de producție asemănător cu cel day-neutral, San Andreas poate fi cultivată și în zone cu climă mai rece și poate fi recoltată de până la 7 ori pe sezon. Pulpa sa este densă și suculentă, cu un gust dulce și aromat, care îi face pe iubitorii de căpșuni să-și dorească să o cultive.

San Andreas este cu siguranță o alegere excelentă pentru cei care doresc să aibă un sezon mai lung de căpșuni proaspete și gustoase.

Author

Write A Comment