Ce este o saltea de apa? O saltea cu apa, un pat de apa sau o saltea de flotatie este o saltea sau un pat pregatit pentru a fi umplut cu apa. Exista rapoarte de astfel de paturi inca din secolul al XIX-lea utilizate pentru terapii medicale. Designul actual a fost brevetat in 1971 si a fost utilizat pe scara larga in Statele Unite intre anii ’80 si ’90, desi in Europa nu a fost niciodata utilizat pe scara larga…

Saltea cu apa – tipuri

Putem gasi doua tipuri principale de paturi de apa, cele cu laturi moi.

Patul de apa cu laturi rigide, dure sau numite si saltele de apa, consta dintr-o saltea care contine apa care, la randul sau, se afla in interiorul unui cadru dreptunghiular din lemn care se afla pe un capac de placaj care se afla pe o platforma. In plus, intre saltea si cadru exista, de obicei, un capac de siguranta in cazul in care exista pierderi de apa.

Salteaua de apa cu laturi moi, sau numite paturi de apa, este o saltea care contine apa care merge in interiorul unui continent de spuma robusta si acestea, la randul sau, in interiorul unui capac cu fermoar. Arata ca paturile conventionale si se potrivesc cu mobilierul de dormitor.

Exista un al treilea tip, desi nu este considerat un pat de apa, tubul saltelei de apa. Acestea sunt o serie de tuburi umplute cu apa care sunt plasate pe o saltea de spuma. Poate fi folosit pe orice pat.

Saltelele de apa vechi si actuale low-cost (saltele ieftine) au o singura camera de apa. Cand corpul de apa din aceste saltele este modificat, puteti simti destul de miscarea apei si aveti nevoie de un timp pentru a se stabiliza.

Modelele actuale utilizeaza metode diferite pentru a evita acest “efect de unda”, camerele de apa interconectate sau camerele de amestecare a aerului si a apei.

In mod normal, saltea cu apa sunt incalzite folosind un termostat pentru a controla temperatura, desi este cel mai frecvent sa o pastrati la aproximativ 30 de grade, aproape de temperatura pielii.

PVC-ul sau materiale similare sunt de obicei utilizate pentru fabricarea sa, astfel incat acestea pot fi reparate cu orice kit de reparatii de vinil.

Cand ne referim la paturile de apa, o vom face la partea moale, iar partea dura vor fi saltelele de apa.

Istoria saltelelor cu apa

Se stie despre primele saltele umplute cu apa de mai mult de 3600 de ani in urma.. Se speculeaza ca a fost folosit pentru bolnavi si varstnici sau pentru paturi concepute pentru regalitate.

Salteaua de apa a fost introdusa in lumea occidentala in secolul al XIX-lea, cand a fost folosita pentru prima data in scopuri terapeutice.

In 1873, Sir James Paget de la Spitalul St Bartolomeu a prezentat un pat de apa proiectat de Neil Arnott ca tratament si prevenire a ulcerelor sub presiune (paturi de decubit); o conditie care a fost destul de comuna in acest moment. Paget a descoperit ca paturile de apa distribuie presiunea saltelei uniform pe corp. Din pacate, aceasta inventie nu avea capacitatea de a regla temperatura apei.

Author

Write A Comment