Trebuie să fii hotărât să câștigi, indiferent de șansele împotriva ta.

Gary Bishop pune o întrebare: Cât de dispus ești să iei în considerare că situația ta de viață actuală nu este rezultatul greutății circumstanțelor tale curente, ci mai degrabă rezultatul autovorbirii sau conversației interne care te trage în jos? Realizarea acestui fapt reprezintă un pas pozitiv în direcția corectă pentru a te ajuta să-ți construiești o viață spectaculoasă.

Dacă emoțiile umane rezultă în mare parte din gândire, atunci cineva poate controla în mod semnificativ sentimentele proprii prin controlul gândurilor sale — sau prin schimbarea propozițiilor internalizate, autovorbirea cu care în mare măsură a creat sentimentul în primul rând.

~ Albert Ellis

Indiferent de cât de dificilă sau provocatoare este situația ta, reacțiile tale față de ele determină în mare măsură cum se vor desfășura în cele din urmă în viața ta. Prin urmare, a face afirmații pozitive și hotărâte despre situația ta, prin a crede cu tărie că poți depăși obstacolele, este o modalitate de a scăpa de astfel de circumstanțe.

Încetează să dai vina pe noroc, pe alți oameni și influențele externe pentru situația ta. Ai viața pe care ești dispus să o construiești, așa că renunță la atitudinea de a-ți apăra circumstanțele așa cum sunt dacă vrei cu adevărat o schimbare pozitivă în situația ta.

O circumstanță dezvăluie adevărata natură a unui om; nu o schimbă.

În această prezentare sumară, vei descoperi cum să lucrezi pentru a depăși circumstanțele dificile și să obții rezultatele pe care le cauți.

Voința este o stare care îți permite să te implici în viață și să vezi o situație dintr-o perspectivă nouă.

Totul începe și se încheie cu tine. Nu poți fi presat să fii dispus și nu poți face progrese remarcabile în viață fără voință. În esență, obține controlul complet al gândurilor tale și revigorează-ți mintea dispusă pentru a realiza mari performanțe în viață.

Unde voința este mare, dificultățile nu pot fi mari.

~ Niccolo Machiavelli

Ai nevoie de afirmația pozitivă “Sunt dispus să scap de circumstanța mea actuală”, deoarece te însuflețește profund și te deschide la experiențe minunate.

Atunci când canalizezi corect o stare de nedispoziție, poți aprinde hotărâri și determinări care te vor ajuta să depășești situația actuală. În funcție de situație, unii oameni sunt motivați de afirmația “Sunt dispus”, în timp ce alții sunt motivați de “Nu sunt dispus”.

Afirmația și confruntarea cu nedispoziția ta de a schimba îți permit să faci o evaluare cuprinzătoare a vieții tale.

Acceptă realitățile vieții tale, renunță la perspectiva critică pe care o ai despre tine și fă un efort să începi o schimbare.

În esență, ambele afirmații de voință și nedispoziție pot fi canalizate în mod pozitiv, în funcție de situația de utilizare. Când începi să vezi lumea prin prisma a ceea ce ești dispus și nedispus să urmărești, în loc de ceea ce pare că vrei și nu vrei, lucrurile devin mai clare și începi să te concentrezi mai bine.

Voința este o adevăr pe care numai tu poți să-l generezi și atunci când reușești să o faci, elimină acele gânduri critice și autodistructive care îți înecă viața. Când ești dispus să faci ce este necesar, nimic altceva nu te poate distrage.

Ideea lui Gary Bishop despre voință este că este sângele vieții noi, fântâna infinită a posibilității și potențialului, o stare în care se nasc viitori noi și poți începe o nouă variantă a ta. Prin urmare, dacă dorești cu ardoare să începi o viață nouă către succes, fii dispus.

Ești programat să câștigi și poți reuși!

Viața uneori ne prezintă situații epuizante care te fac să crezi că ești un învins, dar hei! Nu oferi acelei gândiri de înfrângere o victorie.

Chiar și atunci când crezi că pierzi în viață, de fapt câștigi pentru că tot ceea ce se întâmplă este cu adevărat o victorie. Gary Bishop a dat un exemplu cu privire la oamenii care se îndrăgostesc puternic – în stadiul inițial, totul înflorește și pare a fi o prevestire a raiului, dar pe măsură ce trece timpul, iubirea poate începe să se răcească până când în cele din urmă se destramă. Poate că nu te-ai așteptat la asta, dar chiar și atunci când pierzi o relație, câștigi! Câștigi în viața pe care o ai.

Gary Bishop pune o întrebare – cum ar putea fi numită o relație eșuată o victorie? El explică că ai câștigat într-o relație eșuată pentru că ai realizat exact ceea ce ai propus să realizezi. Asta pentru că subconștientul tău te-a convins că nu meriți o relație frumoasă, probabil din cauza experiențelor tale trecute – prin urmare, ai pornit practic să atingi starea subconștientului tău și ai reușit.

Stabilește-ți strategia de joc, abordează-ți provocările și străduiește-te să obții o înțelegere cuprinzătoare despre tine în moduri mai semnificative.

Problema apare doar atunci când ceea ce spui că vrei diferă de ceea ce îți dorești cu adevărat în subconștientul tău. Prin urmare, trebuie să începi să reglezi gândurile subconștientului tău, deoarece mintea este de neînvins. Schimbându-ți gândurile, poți folosi natura neînvinsă a minții tale pentru a acționa în direcția tuturor obiectivelor și visurilor pozitive pe care le ai. Acest lucru te ajută să continui să câștigi corect.

Fericirea vieții tale depinde de calitatea gândurilor tale. Prin urmare, protejează-le corespunzător și asigură-te că nu îmbrățișezi nicio idee incompatibilă cu virtutea și natura rațională.

~ Marcus Aurelius

În cursul jocului tău de câștig, s-ar putea să te simți puțin descurajat, un pic înfrânt, mai ales atunci când pare că nimic nu merge în favoarea ta și îți dai seama că lupta este reală. Gary Bishop oferă o soluție pentru acest lucru, spunând că trebuie să schimbi modul în care privești problemele și lumea.

Evenimentele nu au nicio semnificație în afara celei pe care o atribui. Dacă redefinești provocările pe care le întâmpini într-un mod care te împuternicește, rezultatele pe care le obții vor fi pozitive. Adoptă o abordare nouă, puternic optimistă și fundamentată, spunându-ți: “Sunt în control.” Pune-ți problemele în perspectivă; acest lucru te va ajuta să crezi că poți gestiona situația și să te concentrezi mai bine pentru a vedea lumina.

Îmbrățișează incertitudinile tale

Uneori ne confruntăm cu frica unui lume nesigură. Dar iată vești bune: incertitudinea este locul unde se întâmplă lucruri noi. Gary Bishop crede că majoritatea oamenilor caută certitudinea și evită incertitudinea.

A dat câteva exemple, printre care – vrem să știm la ce să ne așteptăm, unde să mergem, ce să purtăm, vrem să fim întotdeauna pregătiți și în siguranță, îi evaluăm pe oameni înainte de a-i întâlni, luăm suplimente pentru a preveni o boală pe care nu o avem încă. Ne complacem în multă certitudine pentru că ne este frică de lumea nesigură.

Obsesia noastră pentru certitudine poate fi regretabilă și ineficientă. Incertitudinea este locul unde se întâmplă mari inovații; este drumul tău personal către oportunități. Este regiunea în care poți crește și experimenta totul nou.

A rămâne în zona ta de confort sau certitudine te împiedică să înaintezi – trebuie să îmbrățișezi incertitudinea.

Urmărirea certitudinii este ca și cum ai urmări ceva care nu există pentru că nu o poți păstra exact – nimic în viață nu este cert. Toți trăim și creștem în lumea incertitudinii și cu cât îți dai seama mai devreme de acest fapt, cu atât este mai ușor pentru tine să valorifici potențialul incertitudinii.

Nu există cu adevărat o destinație în viață, există doar explorare continuă. Unul dintre motivele pentru care mulți evită incertitudinea este frica de a fi judecați de ceilalți. Nu poți atinge înălțimea adevăratului tău potențial dacă continui să te afunzi în ceea ce cred alții. De fapt, obții un punct de cotitură complet în viața ta dacă ignori ideea că părerile oamenilor contează.

Concentrează-te pe lucrurile pe care le poți controla și nu-ți face griji pentru ceea ce nu poți sau pentru ceea ce gândesc ceilalți despre tine. Explorează lumea ta și spune-ți: “Îmbrățișez incertitudinea.”

Nu ești gândurile tale; ești ceea ce faci, așa că stai ferm în asta.

Nu ești definit de conversațiile interne din capul tău; ești definit de ceea ce faci. În esență, trebuie să construiești o poziție fermă în a face lucruri. Așa cum s-a discutat anterior, tipul de gânduri pe care le hrănești în mintea ta afectează în mare măsură predispoziția ta față de viață și viața ta în întregime. O schimbare pozitivă în gândire înseamnă o schimbare pozitivă în viața ta.

Majoritatea dintre noi permit stării noastre interne să influențeze ceea ce facem, dar performeri extraordinari și cei mai reușiți oameni au învățat să separe sentimentele de acțiune. Acest lucru nu înseamnă că oamenii de succes nu se îndoiesc vreodată de ei înșiși sau nu simt dorința de a amâna, ci au învățat în timp să se concentreze.

Indiferent cât de bine încerci să te ferești de gândurile negative, ele tot vin la ușă. Prin urmare, trebuie să înveți să-ți tratezi gândurile și acțiunile independent una de cealaltă.

Îți schimbi viața prin fapte sau acțiuni, nu prin gândire.

Atât gândurile pozitive, cât și cele negative nu vor avea impact asupra succesului tău dacă le lași acolo unde sunt. Așadar, începe să faci (intră în acțiune) dacă vrei schimbări pozitive.

A face ceva este cea mai rapidă modalitate de a-ți schimba gândurile despre aceasta.

De fiecare dată când acționezi sau faci ceva, construiești un nivel de încredere în sine și încredere în tine – acest lucru influențează în mare măsură gândurile tale.

Acțiunea poate să nu aducă fericirea, dar nu există fericire fără acțiune. ~ Benjamin Disraeli

Nu ești gândurile tale – sunt doar conversații aleatorii în mintea ta asupra cărora nu ai control. Prin urmare, separă-ți gândurile de cine ești și fă această afirmație pozitivă – “Nu sunt gândurile mele; sunt ceea ce fac.”

După ce faci această hotărâre, gândește-te la succesele tale majore, vei realiza că cele mai mari succese ale tale s-au născut din inconfort, incertitudine și riscuri.

Nimic în această viață nu merită să fie avut sau făcut dacă nu înseamnă efort, durere și dificultate.

~ Theodore Roosevelt

Cu cât este mai mare gradul de disconfort experimentat, cu atât este mai mare dificultatea și cu atât este mai mare sentimentul de realizare care vine după. Este motivul pentru care marile realizări sunt rare, pentru că mulți se bucură de zona lor de confort.

În călătoria ta către succes, vor apărea tot felul de îndoieli și gânduri autodistructive, dar trebuie să rămâi concentrat și neclintit dacă vrei cu adevărat să câștigi.

Bishop a dat exemplul celebrului culturist mondial, Arnold Schwarzenegger, care s-a născut într-o familie săracă și visa să meargă în America și să joace în filme într-o perioadă în care tehnologia nu era vastă.

Pentru părinții lui, aceasta era o visare care nu putea fi realizată, dar Arnold a stat neclintit în ciuda tuturor dificultăților pentru că credea în el însuși și era dispus să facă tot ce era necesar pentru a-și aduce visele la realitate.

În loc să te îngrijorezi dacă să renunți sau să continui, mergi înainte neclintit – neclintirea are doar o direcție: înainte.

Până într-o zi când vei privi cu mare uimire la realizările tale, nu există renunțare!

Știai? Arnold Schwarzenegger este primul culturist austriac care a devenit un actor de prim rang în SUA și a fost ales guvernator.

Nu aștepta nimic, acceptă totul și trăiește o viață spectaculoasă

Uneori, construim subconștient așteptări ascunse în afaceri, carieră, relații și viața în general, care se interpun în calea vieților noastre reale, probleme și aspecte care necesită atenția noastră.

Gary Bishop crede că așteptările sunt ca o iluzie care ne abate de la puterile noastre reale de a lua decizii profunde și decisive – așadar, ajungi să lucrezi la așteptările tale ascunse în loc să iei decizii proactive care să impacteze pozitiv situația ta.

Trebuie să renunți la așteptările ascunse pentru a face o schimbare remarcabilă în călătoria ta spre succes.

Ideea cum ar fi trebuit să fie sau cum ar trebui să fie viața nu creează un sentiment bun al vieții. Obții un sentiment mai bun al vieții când te împaci cu incertitudinea vieții și înțelegi situația ta așa cum sunt în realitate, în loc să te înecăcu gânduri improductive legate de așteptările tale ascunse – acceptă-ți realitatea și ocupă-te de ea.

Gary Bishop oferă mai multe înțelegere spunând că, atunci când nu aștepți nimic, trăiești în moment. Cu toate acestea, acest lucru nu înseamnă că nu poți planifica, dar atunci când faci planuri, ocupă-te de orice rezultat produce planul și nu te îngrădi în gânduri depresive legate de așteptările tale ascunse – dansează pe ritmul planului tău și mergi mai departe cu viața. Trebuie să iubești viața pe care o trăiești, nu pe cea pe care te așteptai să o trăiești.

Viața ta, succesele tale, puterea de a schimba, puterea de a renunța, toate sunt în mâinile tale. Așadar, îmbrățișează potențialele care sunt la îndemâna ta – fă afirmația pozitivă “Nu aștept nimic și accept totul.”

Rezumat al rezumatului pentru Unf**k Yourself – Gary John Bishop

Cu toții dorim să avem o viață frumoasă și spectaculoasă. Pretinde măreția care îți aparține punând în practică toate afirmațiile pozitive de mai sus, urmărind neobosit obiectivele tale și având în cele din urmă succes.

Ia-ți timp să reflectezi, dar atunci când vine momentul acțiunii, oprește gândirea și treci la fapte.

~ Napoleon Bonaparte

Gary Bishop sfătuiește să întreprinzi acțiunile necesare pentru a produce o schimbare și pentru a construi o viață de care poți fi mândru. El sugerează modalități de a face acest lucru, care includ: să te oprești din a te lăsa cumpărat, să încetezi să dai vina pe trecut, să renunți la ceea ce faci în prezent pentru a apuca acea libertate pe care o pierzi, și să începi să iei decizii și să întreprinzi acțiuni care te vor propulsa înainte.

Îmbrățișează oportunitatea prin luarea unor pași simpli, începe să faci treptat lucrurile care te fac să te simți inconfortabil. Ieși din zona ta de confort și adoptă opțiunile frumoase care vin odată cu incertitudinea. Aceasta va transforma în mod semnificativ viața ta, de la relații la carieră. Nu vei mai fugi de viață, ci o vei trăi în întregime.

Încearcă asta

Fă-o acum, elimină gândurile autodistructive, ai control asupra minții tale, separă-ți gândurile de acțiunile tale, renunță la griji, scuze, distragerea atenției și așteptările ascunse, și iubește viața pe care o trăiești.

Author

Write A Comment