Iubește-te pe tine însuți ca și cum viața ta ar depinde de asta

Aveți un adevăr pe care trebuie să-l trăiți și să-l împărtășiți? Ți-ai dat seama că nu ai radiat iubire de sine așa cum le oferi iubire celorlalți? Nu vă îngrijorați. Te afli la locul potrivit. Autorul, care este singurul membru de sex masculin, care nu este de culoare, din grupul de scriitori ai femeilor de culoare, împărtășește ce funcționează și ce nu funcționează atunci când vine vorba de a te iubi pe tine însuți.

Acest rezumat prezintă experiențele lui Kamal Ravikant, iar practicile sunt directe și ușor de relaționat. Kamal Ravikant este un autor pasionat de a scrie cărți care îmbunătățesc viețile. A servit ca soldat de infanterie în armata americană și a ținut discursuri în fața unor audiențe din întreaga lume. Kamal Ravikant este fondatorul și CEO al Revnetics – o companie care ajută la găsirea celor dragi pe hartă. “Ai un angajament feroce de a te iubi pe tine însuți.” ~ Kamal Ravikant

Secretul unei vieți de succes constă în a te iubi pe tine însuți

Potrivit lui Kamal Ravikant, unele momente și evenimente l-au făcut să creadă că secretul vieții este într-adevăr “iubirea de sine”. Se afla într-un loc trist, se confrunta cu o inimă frântă, pierderea unui prieten, probleme de sănătate, probleme de afaceri – viața pur și simplu nu îi era bună în acel moment. Ajunsese la punctul său de inflexiune și, exact când nu mai putea suporta, a decis că nu mai poate trăi în acest fel.

S-a ridicat, și-a deschis biletul și a scris că promitea să se iubească pe sine și să se trateze ca pe cineva pe care îl iubește cu adevărat profund. Acest lucru se va reflecta în gândurile, acțiunile, alegerile și deciziile sale. Astfel, Kamal Ravikant a decis să se iubească în mod conștient în fiecare zi.

Cum să se iubească pe sine, nu știa. Tot ceea ce știa era că a început să-și spună “Mă iubesc pe mine însumi”, iar și iar și iar. Oriunde se afla, indiferent ce făcea, gândul îi stătea mereu în minte. Bineînțeles, mintea lui se rătăcea și uita de hotărârea sa, dar întotdeauna se întorcea la punctul în care se afla, iar acesta este drumul spre a se iubi pe sine.

În mod surprinzător, nu numai că sănătatea lui s-a îmbunătățit, dar chiar și starea lui de spirit s-a schimbat în bine. Lumina a strălucit în viața lui, oamenii au intrat în viața lui, ușile oportunităților s-au deschis, a devenit fericit în mod natural. Prin toate acestea, și-a dat seama că tot ceea ce făcea diferit era să-și spună de atâtea ori “Mă iubesc”, încât era mai mult în mintea lui decât nu.

A te iubi cu înverșunare pe tine însuți dislocă tipare, gânduri și credințe vechi, despre care poate nu știai că există.

În acest rezumat, veți afla că cel mai bun mod de a vă aprecia este iubirea de sine. De asemenea, veți descoperi modalități practice de a vă iubi în mod conștient în fiecare zi.

Adevărul este să te iubești cu aceeași intensitate pe care ai folosi-o pentru a te trage în sus dacă ai atârna cu degetele de o stâncă.

Kamal Ravikant

Numai iubindu-te pe tine însuți, viața te va iubi înapoi

Probabil că te gândești: de ce nu “mă accept pe mine însumi” sau “îmi place de mine însumi”? Trebuie să fie vorba de iubire. Ea merge atât de departe, încă de când erai copil. Mintea și corpul știu că iubirea hrănește, iubirea este blândă și iubirea este acceptarea. Așadar, folosirea cuvântului “iubire” intră direct în subconștientul tău, exact acolo unde vrei să fie – acolo unde se întâmplă magia. În simplitatea ta se dezvăluie adevărul, iar în adevăr se află puterea. Împărtășește-ți adevărul. Oricare ar fi adevărul tău, trăiește-l. Este în regulă dacă nu crezi că te iubești. Treaba ta este să te iubești pe tine însuți, cu adevărat și profund, și să le reamintești neuronilor din creierul tău acest sentiment. Faceți acest lucru din nou și din nou. Fiți concentrați. Mintea și corpul tău vor răspunde automat.

Mintea umană identifică și tânjește după iubire la un nivel fundamental.

Vei descoperi că, pe măsură ce te iubești pe tine însuți, viața te va iubi înapoi. Veți descoperi că lucrurile se vor rezolva așa cum trebuie. În curând, vă veți trezi folosind cuvinte precum “magic” și “uimitor” pentru a vă descrie viața.

Imaginați-vă într-o cameră întunecată, cu o fereastră înnorată, iar lumea exterioară fiind luminoasă. Ce faceți? Te ridici, scoți o cârpă, te duci la fereastră și începi să cureți. Întunericul este absența luminii. Lasă lumina să intre pentru ca întunericul să se estompeze. În acest caz, întunericul este orice gând negativ. Cum te debarasezi de acest sentiment? Te lupți cu el sau te îngrijorezi? Sau îl lași să te copleșească și să te împingă în tristețe și durere? Nu, nu o faceți. Curăță fereastra și lasă lumina să intre. Așa că găsește acea fereastră, acel lucru care te împiedică să ajungi la lumină și repară-l. Kamal Ravikant și-a reparat fereastra neclară folosind aceste trei moduri:

  • Bucla mentală: să se gândească la ceva în mod repetat până când începe să preia controlul asupra vieții sale
  • Meditația: și-a dat lucruri pozitive la care să mediteze și a permis subconștientului său să aibă grijă de el însuși
  • O întrebare: atunci când se afla într-o situație delicată, s-a întrebat dacă acela era locul în care dorea să fie

Bucla mentală este, fără îndoială, una dintre cheile iubirii de sine

Kamal Ravikant a auzit odată pe cineva explicând gândurile astfel: noi, ca oameni, credem că gândim. Nu este adevărat; de cele mai multe ori, ne amintim. Ne retrăim amintirile. Rulăm tipare și bucle comune în capul nostru. Pentru fericire, pentru amânare, pentru tristețe, pentru temeri, speranțe, vise sau dorințe. Avem bucle pentru orice. Acest lucru este foarte adevărat. Continuăm să reluăm buclele, care la rândul lor declanșează sentimente și credem că nu avem de ales decât să ne simțim în acel fel.

O buclă este ca o cale amenajată datorită utilizării constante.

Iubirea de sine este ca o canelură într-o stâncă creată de apă. Când îi acorzi suficient timp, densitatea va deveni un râu; așa funcționează mintea. A te gândi la ceva doar o singură dată nu are nicio putere asupra ta. Cu toate acestea, dacă începi în mod deliberat să te gândești la acel lucru în mod repetat, în cele din urmă se creează o canelură în minte, care duce la râul care nu te poate controla.

Această teorie explică de ce practica buclelor mentale concentrate este una dintre cheile iubirii de sine. Spuneți-vă: “Mă iubesc pe mine însumi” din nou și din nou. Apoi, adăugați intensitate emoțională, dacă puteți, pentru a aprofunda mai repede canelura.

Acum, este posibil să fi avut experiențe care au creat un șanț în mintea ta. Dar scopul tău este să creezi un groove care este mult mai profund decât orice alte emoții anterioare care ar fi putut fi înregistrate în subconștientul tău. Aveți răbdare. Nimic bun nu vine ușor; poate dura săptămâni sau luni, dar cu siguranță veți observa o schimbare în viața dumneavoastră. Această schimbare vă va face să vă iubiți pe voi înșivă, să iubiți viața, să vă simțiți bine, iar viața vă va iubi și ea.

Iubirea este o emoție, iubirea este un sentiment, iubirea este un mod de a fi.

Kamal Ravikant

 

Stabilirea unui model de meditație crește conștiința de sine

Nu este nevoie de mult pentru a medita, trebuie doar să o adaugi la rutina zilnică. Durata meditației tale va depinde de cât de mult durează muzica ta. Nu ai nevoie de nimic spectaculos pentru a face acest lucru.

Să meditezi pe este o piesă de muzică, de preferință instrumentală, care este liniștitoare și calmantă poate ajuta la reducerea emoțiilor negative.

Urmați acești pași pentru a face meditația corect:

  • Cu căștile pe urechi, puneți o muzică care stimulează sentimentele pozitive.
  • Stați cu spatele lipit de un perete sau de o fereastră. Încrucișați-vă picioarele sau îndreptați-le, după cum vă convine.
  • Închideți ochii, imaginați-vă o rază de lumină care vă luminează capul de sus și zâmbiți încet.
  • Inspiră și spune-ți: “Mă iubesc”, spuneți-o încet și cu blândețe.
  • Expirați și împingeți tot ceea ce iese afară. Poate fi orice gând, emoție, sentiment, amintire, teamă, speranță sau dorință. Sau nimic. Respiră și scoate-l afară. Fără judecată, fără atașament față de nimic.
  • Repetați pașii patru și cinci până când muzica se oprește.
  • Când muzica se oprește, deschideți încet ochii. Zâmbiți cu sinceritate. Acest moment este al tău, așa că stăpânește-l.

Lumina creează un sentiment de vindecare și vibrații pozitive în subconștientul și conștientul tău. Inspiră și expiră cât mai natural posibil, urmând ritmul muzicii pe măsură ce faci acest lucru. Această practică intensă necesită o concentrare totală din partea ta. Este pașnică, liniștitoare și vă va da un sentiment de iubire și de creștere. Cu consecvență, magia va apărea.

Puneți-vă întotdeauna întrebări pentru a vă verifica iubirea de sine și nu vă opriți asupra amintirilor dureroase

Este mai ușor să stai în apartamentul tău și să repeți cuvintele “Mă iubesc” și să practici iubirea de sine decât să ai de-a face cu o mulțime de oameni din exterior. Atunci când ai de-a face cu acești oameni cu emoțiile și mentalitatea lor negativă, o întrebare pe care trebuie să ți-o pui pentru a te menține pe drumul cel bun este “Dacă m-aș iubi cu adevărat și profund, mi-aș permite să experimentez acest lucru?”. Bineînțeles, răspunsul este nu!

Este important să îți pui în mod regulat la încercare iubirea de sine pentru a fi sigur că faci alegeri sănătoase în viață.

Atunci când te găsești înconjurat de furie, durere sau teamă, ar trebui să-ți amintești că, dacă te iubești cu adevărat, nu ți-ai permite să experimentezi acest sentiment negativ. Apoi, întoarce-te la a te iubi pe tine însuți, repetând în minte cântecul “Mă iubesc”. Făcând acest lucru, mintea ta va reacționa și te vei întoarce acolo unde vrei să fii. Funcționează de minune și nu veți trece prin stresul de a vă confrunta sau de a simți stresul negativ.

Starea ta de spirit atunci când îți amintești ceva joacă un rol semnificativ în modul în care îți exprimi gândurile.

Întrebați un neuroștiințific și vă va spune că memoria nu este fixată în piatră. Cu cât vă amintiți mai mult ceva, mai ales dacă este motivat emoțional, cu atât mai mult veți întări căile de conectare a neuronilor. Ceea ce înseamnă pur și simplu că, cu cât vă gândiți mai mult la ceva, cu atât mai mult simțiți acel lucru și cu atât mai puternică este memoria.

Gândiți-vă la asta: De exemplu, în relația dvs. anterioară care s-a încheiat cu ani în urmă. Dacă vă amintiți de ea atunci când vă simțiți nefericit, veți descoperi că vă amintiți doar părțile negative, iar acele momente vor deveni mai puternice în memorie. Pe de altă parte, dacă vă amintiți relația atunci când sunteți fericit, mintea dvs. se va concentra doar pe momentele plăcute.

Este aceeași amintire, dar starea ta de spirit schimbă manifestarea conștiinței. Și, mai important, afectează modul în care memoria te controlează. În loc să lași acea amintire dureroasă să te controleze, mergi spre iubire. Urmează-ți pașii înapoi până la dragostea pe care o simți pentru tine însuți. “Prefă-te” până când devine reală.

Fă-o din nou și din nou. Iubiți și reconectați-vă mintea din nou. Când schimbările se vor produce, în loc să te simți nervos, te vei simți bine. Vei începe să accepți că viața, cu adevărat, poate fi magică, că se pot întâmpla lucruri fantastice pe care nu le credeai posibile.

Găsește-ți întrerupătorul de lumină și aprinde luminile, pentru că doar așa poți rămâne în contact cu realitatea

Richard Bandler, co-creatorul Programării Neuro-Lingvistice (NLP), a devenit faimos la începutul carierei sale ca fiind cineva care putea vindeca schizofrenia în câteva ore. A primit telefoane de la mulți medici și specialiști din clinicile de boli mintale. Unul dintre cazurile fascinante cu care s-a confruntat a fost cel al unui executiv care avea halucinații cu șerpi. Spitalul încercase totul pentru a ajuta la gestionarea stării sale, dar toate au eșuat. S-a ajuns până la punctul în care a fost înlănțuit de patul de spital – omul vedea șerpi peste tot. Trebuie să fi fost terifiant.

Așa că Bandler a ieșit la o plimbare prin oraș, încercând să își dea seama ce să facă cu executivul. S-a plimbat pe lângă un magazin de animale și a cerut să închirieze un butoi plin de șerpi de cauciuc. Proprietarul magazinului a refuzat, spunând: “Sunt de vânzare. Eu nu închiriez tot butoiul”. Cu toate acestea, Bandler l-a luat pe proprietar peste picior spunându-i că vrea să închirieze șerpii pentru a putea vindeca schizofrenia.

Când ești în întuneric, ai la îndemână un întrerupător pe care l-ai ales.

Kamal Ravikant

S-a dovedit că omul avea chiar trei șerpi bine dresați – doi cobre și un piton uriaș. Bandler i-a luat și pe aceștia, iar cei doi bărbați au plecat spre spital. Bandler a intrat în dușul în care pacienții făcuseră baie și a împrăștiat toți șerpii de cauciuc, având grijă să pună șerpii adevărați aproape de locul unde se afla scaunul cu rotile al pacientului vizat. Doctorul și proprietarul șarpelui au stat în spatele ușii unice de acces la duș, privind în timp ce Bandler îl ducea pe bărbat cu rotile în duș și îl lăsa acolo. Bărbatul țipa și urla: “Șerpi, șerpi, șerpi”.

Când Bandler a intrat în cele din urmă înăuntru, i-a spus pacientului că va trebui să spună care sunt adevărați și care nu sunt. Spre surprinderea tuturor, pacientul a arătat cu degetul spre șerpii de cauciuc și a spus: “șerpi de cauciuc”, a făcut semne în jur și a spus “șerpi halucinați” și s-a uitat la piton și a spus: “șarpe adevărat”.

Bandler a fost șocat să constate că omul nu numai că putea identifica realitatea de halucinație. El putea, de asemenea, să distingă cauciucul de cele reale. Scoțându-l pe roată, Bandler l-a întrebat pe pacient cum a putut să le identifice pe cele halucinate, iar acesta a răspuns: “Ușor, șerpii halucinați erau transparenți”. Bărbatul a știut acest lucru tot timpul, dar frica lui de șerpi era atât de intensă încât a pierdut contactul cu realitatea. Bandler l-a învățat apoi cum să se concentreze asupra realității, iar puterea pe care halucinațiile o aveau asupra lui a dispărut.

Când vă este frică, nu o simțiți și nu vă luptați cu ea. În schimb, găsiți cel mai apropiat întrerupător și aprindeți lumina.

Un întrerupător chiar există. La fel cum acest pacient a luat din nou contact cu realitatea, atunci când simțiți gânduri negative, opriți-vă. Majoritatea lucrurilor de care ne temem nu sunt reale sau utile. Dar atunci când apare frica, treaba ta este să-ți amintești că nu este reală și să treci mai departe. Acesta poate fi întrerupătorul tău de lumină. Găsește ceea ce funcționează pentru tine.

Angajează-te în practica meditației și nu deraia, pentru că te ajută să crești imaginația și creativitatea

Uneori, viața funcționează bine pentru o vreme; te obișnuiești cu ea și crezi că va dura pentru totdeauna. Alteori, atunci când lucrurile sunt nașpa, te afli în adâncul ei și ți se pare că vei fi blocat acolo pentru totdeauna. Se numește prejudecată de recurență. Sau, mai bine zis, trăirea momentului. Când lucrurile nu mergeau bine și aveai impresia că ai atins fundul sacului, te-ai concentrat asupra minții tale cu intensitate mare. Dar acum că lucrurile merg bine, te-ai relaxat și ai început să te relaxezi. Îți lași mintea să alunece înapoi la starea naturală, înapoi la săptămânile de dinainte de a începe să meditezi. Vei sări peste meditație până când, în cele din urmă, te vei opri. Nu-ți face asta ție însuți.

Nu deraia niciodată de la practica meditației. Concentrându-te asupra minții tale te ajută să rămâi în controlul vieții tale.

Dacă te iubești cu adevărat, te vei dedica practicii. Chiar și atunci când lucrurile merg bine, nu vă lăsați pradă leneviei. Este ca și cum ți-ai dori să fii sănătos atunci când ești bolnav. Folosiți aceeași energie pentru a vă strădui să rămâneți sănătoși atunci când nu sunteți bolnavi. Continuați să vă îmbunătățiți. Continuați să vă iubiți.

Orice ai face, controlează-ți întotdeauna gândurile.

Suntem noi gândurile noastre? Suntem observatori ai gândurilor noastre? Sau suntem noi gânduri care ne observăm gândurile? Este în regulă să nu ai un răspuns. Misterul în sine este fascinant, așa că este în regulă dacă nu știm ce rol jucăm în gândurile noastre. Ceea ce este cel mai imperativ este să ne selectăm cu atenție gândurile. Este important să fim mereu în controlul gândurilor noastre. Alegeți ceea ce doriți să gândiți și îndepărtați orice altceva.

Alegeți un singur gând pentru moment și exersați-l din nou și din nou. Stabiliți căile sinaptice până când mintea dumneavoastră începe să îl redea automat. Continuați să faceți acest lucru până când gândul pe care l-ați ales devine bucla principală. Alegeți acel gând care vă transformă și vă face viața să zburde. Ar putea fi “Te iubesc”, așa cum a ales Kamal Ravikant. Dar, de asemenea, ești binevenit să faci propriile alegeri. Merită să o faceți.

Există atât de multe beneficii care însoțesc iubirea de sine

Este o concepție greșită destul de comună că trebuie să-i iubești mai întâi pe alții înainte de a te iubi pe tine însuți. Este total opus. Cum poți dărui ceva ce nu ai?

Iubește-te mai întâi pe tine însuți. Când începi să te iubești pe tine însuți, devii mai deschis la iubire și, astfel, iubirea celorlalți vine în mod natural.

Un exemplu este în cazul instrucțiunilor de dinaintea zborului într-un avion, când ți se spune “În caz de urgență, dacă masca de oxigen cade de sus, puneți-o mai întâi pe a dumneavoastră, înainte de a ajuta pe altcineva”.

Fiind într-un loc al iubirii de sine te va face atât de conștient de tine însuți, de relațiile tale, de ceea ce te înconjoară și de viață, în general.

Iubirea de tine însuți te va face să renunți la vechile tipare, gânduri și idei care te împiedicau să atingi iubirea de sine. Există această schimbare și se simte uimitor. Vei ajunge în punctul în care mintea ta va cânta în cor “Mă iubesc, mă iubesc, mă iubesc, mă iubesc” în mod automat. Când se va întâmpla acest lucru, vei vedea lumea prin ochii cuiva care este îndrăgostit de propria ființă. Începi să simți briza răcoroasă pe pielea ta. Te iubești pe tine însuți, ești fericit, ești frumos; îți iubești viața și nu te poți opri să te gândești la ea. Ai acceptat cât de minunat ești și primești dragostea pe care lumea ți-o aruncă înapoi. Acest sentiment este magic.

Știați că?

Unele comportamente negative care pot fi atribuite unei lipse de iubire de sine, potrivit Asociației Naționale pentru stima de sine, sunt abilitatea sexuală mai devreme, abuzul de alcool și droguri, automutilarea și o tulburare de alimentație.

Concluzie

Iubirea de sine nu înseamnă doar să te simți bine; în schimb, este o acțiune. Este o alegere. Iubirea de sine are un impact asupra modului în care vă vedeți pe voi înșivă și îi tratați pe ceilalți. Este un mod de a te raporta la tine însuți care implică înțelegerea greșelilor și a pierderilor tale și comunicarea cu tine însuți despre viață fără a te judeca aspru în mod eficient. De asemenea, ne ajută să ne stabilim limite și alegeri sănătoase pentru noi înșine.

Persoanele care se iubesc pe ele însele suferă cu greu de anxietate sau depresie. Înainte de a primi iubire și respect din partea celorlalți, antrenează-te în actul iubirii de sine. Dar, nu creați iubirea de sine cu egoism sau cu o lipsă de considerație pentru ceilalți. Fără iubire de sine, s-ar putea să fiți incapabil să aveți succes în ceea ce faceți.

Acest rezumat are un mesaj simplu – IUBEȘTE-TE PE TINE. Dar pentru unii dintre noi, care poate nu știu cum să o facă, acest rezumat este un ghid despre cum să ajungi acolo; lasă adevărul lui Kamal Ravikant să te învețe ceea ce trebuie să înveți. Practicați cu înverșunare și cu religiozitate. Singurul lucru care face ca toate acestea să funcționeze este dacă faci jurământul de a te iubi pe tine însuți. Scrieți-vă angajamentul pe hârtie.

Scrieți tot ce vă vorbește, nu fiți prea conștient de cuvintele voastre. Lasă-le să curgă și asigură-te că vin din inima ta și că sunt cuvintele tale; când magia se va întâmpla în cele din urmă, te va da pe spate. Iubirea de sine este secretul tău pentru a trăi o viață sănătoasă și împlinită. Decideți să vă iubiți în fiecare zi și fiți deliberat în această privință. Orice s-ar întâmpla în jurul tău, decide să nu încetezi niciodată să te iubești pe tine însuți.

Încearcă asta:

Dacă altceva ți se pare potrivit pentru tine, fă asta. Rămâi dedicat trăirii adevărului tău. Creați-vă magia și lăsați lumea să vă răspundă. În fiecare zi, ascultă o piesă muzicală de șapte minute care îți place și gândește-te la cât de mult te iubești pe tine însuți în timp ce o asculți.

 

Author

Write A Comment