Este de la sine inteles faptul ca persoanele care sufera de obezitate vor urma mai greu o dieta pentru slabit. Intregul proces de eliminare a greutatii, precum si mentinerea greutatii ideale vor fi mult mai dificile pentru acestia.

Desigur, dificultatile nu sunt aceleasi ca in cazul unei persoane care nu sufera de obezitate. Exista un numar de factori – complicatii legate de obezitate – care ingreuneaza intreg procesul de slabire. Iata mai multe informatii despre obezitate in contextul unei diete pentru slabit!

Incearca persoanele cu obezitate sa slabeasca?

Evident, raspunsul este un clar si raspicat da. Conform unui studiu realizat in Europa, aproximativ 80% din participanti sustin ca au incercat sa piarda in greutate in ultimul an. Indiferent de tipul (starea) de obezitate, procentul este in general acelasi.

Totodata, persoanele care sufera de obezitate incearca foarte multe moduri de a slabi – de la bine cunoscuta dieta pentru slabit cu volum redus de calorii la tratamente medicamentoase si programe de exercitii. Desigur, cea mai utilizata metoda de a pierde in greutate este reprezentata de dietele restrictive sau cu aport controlat de calorii – aproximativ 72% din participantii la studiul mentionat au incercat o asemenea dieta pentru slabit.

Aspectul mai ingrijorator este faptul ca 75% din participanti nu au atins pierdere in greutate semnificativa clinic – anume nu au pierdut cel putin 5% din greutatea corporala intr-un an. Care sunt cauzele?

Care sunt provocarile persoanelor care sufera de obezitate?

dieta pentru slabit

Provocarile apar sub forma complicatiilor legate de obezitate. Acestea au ca efect inrautatirea afectiunii – accelerare procesului obezitatii, implicit scaderea eficientei metodelor de slabit mentionate anterior.

Printre cele mai des intalnite complicatii se numara osteoartrita (16% din participanti), diabetul de tip 2 (18%), nivel ridicat de colesterol (23%) si hipertensiunea arteriala (aproximativ 40% din participanti sufera de aceast afectiune). Statisticile nu sunt deloc roz.

Cel putin 25% din participanti au peste trei dintre complicatiile mentionate, in timp ce aproximativ 30% traiesc cu una singura. Astfel, eliminarea greutatii in plus este o adevarata provocare pentru acestia.

Desigur, exista si alte cauze care impiedica pierderea in greutate. Sprijinul moral, de exemplu, nu trebuie sa lipseasca. Totodat, din punct de vedere psihic, persoana trebuie sa fie intr-o stare cat mai buna, pentru a avea parte de motivatie si pentru a urma o dieta pentru slabit cat mai mult timp cu putinta.

Dupa cum probabil stii, cel mai greu aspect atunci cand urmezi o dieta pentru slabit este sa mentii la distanta kilogramele deja pierdute. Acest lucru depinde foarte mult si de dieta aleasa – daca aceasta este limitata la o anumita perioada de timp, dupa care poti reveni la stilul de viata normal, dieta nu este una corespunzatoare.

In schimb, ai nevoie de o solutie precum NUPO. Dieta recunoscuta la nivel international, dieta VLCD NUPO iti ofera atat produse specializate, cat si instructiuni clare privind stilurile alimentar si de viata pe care trebuie sa le ai pentru a slabi.

Mai mult decat atat, dieta NUPO s-a dovedit a fi eficienta si in cazul persoanelor care sufera de diabet tip 2 (pe langa obezitate). Dieta pentru slabit NUPO reduce hipertensiunea arteriala, normalizeaza hipertensiunea pulmonara, dar mai ales normalizeaza glicemia in tipul de diabet mentionat.

Author

Write A Comment