Au existat nenumărați indicatori în ultimul an care sugerează nevoia de compasiune și conexiune socială în societatea noastră. Nomadland explorează ambele subiecte prin viața lui Fern, interpretată de Frances McDormand.

Când fabrica de gips unde lucrează Fern și soțul ei se închide și apoi soțul ei moare brusc. Fern este lăsată singură și fără loc de muncă. Își împachetează lucrurile și începe să locuiscă în duba ei, conducând prin SUA în căutarea unui loc de muncă. În timpul călătoriei ei, ea se conectează cu alții oameni care au ales o cale similară în viață lor. Această comunitate informală servește ca sistemul ei de sprijin social, permițându-i să susțină acest nou stil de viață.

Frumusețea filmului este în exprimarile lui Fern in timpul aproape celor 2 ore din pelicula. Nomadland amestecă ficțiunea cu poveștile din viața reală ale oamenilor “fără casă”, jucându-se în film.

Descoperim că mulți au venit pe calea lor din cauza pierderiilor din viață și a tragediei din jurul lor – și că aceasta viață i-a condus adesea la mântuire. Nomazii iau locuri de muncă sezoniere la gigantul de e-commerce Amazon, pentru a sprijini cele mai slabe necesități din viața lor. Apoi, există ceea ce majoritatea dintre noi cred că oamenii fără adăpost nu vor să muncească, totodata arată și frumusețea naturală a peisajelor americane în timp ce Fern traversează țara și caută de lucru, către extinderea spațiului ei de locuit în aer liber.

Acest film evocă compasiune pentru diversitatea experiențelor noastre de viață și consolidează importanța conexiunii sociale pentru a ne susține.

Trailer Nomadland

Author

Write A Comment