În timpul unui refugiu mai lung la casa lui din Cape Town, cineastul Craig Foster se angajează să înoate în fiecare zi în zonele cu alge de pe coastă de lângă casa lui. El vrea să se reconecteze cu natura într-un mod profund, fără nimic (inclusiv uneltele de scufundări) care vin între el și experiența sa de imersiune.

În timpul unei scufundări, el descoperă o caracatiță care trăiește printre alge. Pe măsură ce caracatița se obișnuiește cu prezența sa, Foster este capabil să-și observe comportamentul în sălbăticie și să învețe despre emoțiile, inteligența și instinctele ei de supraviețuire.

Este o bucurie să vezi cât de inteligente pot fi caracatițele și să înveți despre multele moduri în care se protejează de prădători. Dar ceea ce duce acest film dincolo de filmul naturii obișnuite, este modul în care se concentrează pe prietenia tot mai mare dintre Foster și caracatiță. Încrederea și dragostea lor unul pentru celălalt este incredibil de emoționantă de privit.

My Octopus Teacher prezintă puterea de a empatiza profund cu ființe diferite de noi înșine. Sugerează că dacă privim dincolo de viziunea noastră antropocentrică, vom vedea că toate animalele sunt demne de respect și mai mult respect. Poate, dacă mai mulți dintre noi au modelat umilința lui Foster și ar avea timp să înțeleagă lumea de dincolo de noi, am găsi motivația de a lupta pentru supraviețuirea naturii. Vizionarea acestui film foarte frumos, inspirat de lucrurile din natura este un început bun daca cauti un film interesant.

Trailer My Octopus Teacher

Author

Write A Comment