Filmul Minari este un masterclass pentru povestitori în crearea de personaje vii, dar pentru restul dintre noi, lecțiile sale cele mai puternice implică adaptarea.

Când ne întâlnim cu familia Yi, ei sosesc din California către o casă mobilă în Arkansas in anii 1980. Monica (Yeri Han) nu vrea să fie acolo, dar soțul ei Jacob (Steven Yeun) visează să transforme terenul într-o fermă. Cei doi copii ai lor, David (Alan S. Kim) și Anne (Noel Cho), pur și simplu acceptă noua situație, în cea mai mare parte. Aproape imediat familia coreeană are un loc în noua lor comunitate rurală. Ei găsesc o biserică la care să participe, să-și facă prieteni și să angajeze un veteran de război coreean pe nume Paul pentru a ajuta în jurul fermei.

Ca mulți dintre vecinii familiei, la început Paul (Will Patton) pare amenințător în ciudățenia lui: în ideea lui de cult, duminica implică mersul pe jos cu cruce de lemn gigant pe un drum de țară. Dar Paul nu este un ticălos, sau chiar un stereotip redneck. De fapt, el se dovedește a fi cel mai important aliat al familiei – unul dintre mulți – pe măsură ce găsesc modalități de a depăși obstacolele cu care se confruntă în noua lor țară.

Când mama Monicăi, Soon-ja (Yuh-Jung Youn), sosește din Coreea de Sud, ea oferă hamsii ca un cadou, care declanșează o criza de plâns în Monica. “Plângi din nou?”, spune Soon-ja. “Din cauza hamsiilor?” Monica răspunde, Îmi pare rău că trebuie să vezi cum este viața noastră acum. Mama ei e mistificată. “De ce? Pentru că casa ta are roți? E distractiv!” În acel moment, Soon-ja pare să facă misiunea ei de a ajuta familia să rămână unită și să se adapteze la circumstanțele lor.

Jacob și Monica împărtășesc o putere care este, de asemenea, un defect: Amândoi sunt încăpățânați ca naiba. Pentru a supraviețui la fermă, ei trebuie să asculte ceea ce Soon-ja, Paul, David, și Anne trebuie să le spun: Acceptați realitatea așa se schimbă, pentru mai bine și mai rău, și să găsească modalități de a schimba cu ea

Trailer Minari

Author

Write A Comment