Odată cu popularizarea extrem de rapidă a diferitor criptomonede și tehnologii informaționale de nouă generație, Metaverse devine un viitor din ce în ce mai strălucit și apropiat. Acest fapt se datorează atât milioanelor de oameni care investesc timp și bani în acest proiect dar și a investițiilor de sute de milioane de dolari de care se bucură această ramură nouă a economiei mondiale. 

Sute de afaceri, de la cazino-uri online până la platforme bancare intră în această ramură pentru a investi bani și a cumpăra diferite proprietăți. Cu o asemenea popularizare rapidă,  poate fi prezent în câteva luni pe unul dintre universurile Meta ale lumii. Vrei să afli dacă metaverse-urile sunt cu adevărat viitorul nostru? Citește acest articol. 

Un scurt istoric

Primul VR a fost inventat de Morton Heilig. Sensorama Machine a fost creată în 1956 și îți putea simula experiența de a conduce o motocicletă prin Brooklyn. Aceasta combina diferite video-uri 3D, sunete, vibrații și chiar mirosuri. Sensorama Machine a fost primul pas către Metaverse. 

Prima cască VR care s-ar fi bucurat de o popularitate imensă a fost însă cea creată de Palmer Luckey. Oculus Rift VR, creat în 2010, a fost primul popularizator al acestei ramuri ale tehnologiilor informaționale. Acesta folosea puterea de procesare a calculatorului pentru reda imagini cât se poate de reale. 

Anul 2014 a fost unul decisiv pentru această tehnologie. În 2014 marele conglomerat Facebook a achiziționat tehnologia Oculus Rift VR pentru o sumă imensă de 2 miliarde de dolari. Fondatorul și directorul general al Facebook, Mark Zuckerberg, declara atunci că Facebook și Oculus vor lucra împreună pentru a dezvolta această ramură. 

Pe lângă celelalte invenții ce au urmat în ulteriorii ani, Facebook a fost compania care a pus accent pe această tehnologie. Începând cu anul 2021, Facebook și-a schimbat denumirea în Meta, ceea ce induce spre gândul de strânsă colaborare a companiei cu conceptul de metaverse. 

Acum, cu ajutorul unei tehnologii VR avansate, metaverse-ul poate fi socotit una dintre cele mai promițătoare tehnologii din lume, fiind în topul tehnologiilor pentru persoanele între 18 și 25 de ani. 

De ce lumea îl crede o utopia? 

Pentru început, ce este o utopia? Utopia este o lume imaginară în care toate lucrurile sunt ideale. Lume în care atât starea politică, cât și cea economică și socială sunt în perfectă armonie cu careva idealuri și concepte. În primul rând însă, termenul de utopia este folosită pentru idei și concepte imaginare, care nu pot fi realizate în viața reală.

O mulțime de oameni consideră că metaverse-ul este o utopia modernă. De ce? Acest fapt este motivat de o cantitate extrem de mare idei irealizabile în societatea modernă în care ne aflăm acum. 

Aceste idei sunt, în mare parte, irealizabile, deoarece majoritatea oamenilor nu se poate încredința în această tehnologie. Mai mult ca atât, o mulțime de oameni nu pot accepta încă tehnologii informaționale destul de învechite. Telefoane mobile performante, diferite tipuri de banking online și alte invenții de acest gen sunt tehnologiile ce nu pot fi acceptate de persoanele în vârstă sau chiar de diferite persoane tinere care nu vor să schimbe ceva. 

Conservatorii au fost și vor fi frânele progresului. De aceea, lumea consideră metaverse-ul o utopie. Deoarece principiile și moralele sociale au fost într-atât de incorporate în societate încât este extrem de greu să schimbi ceva. 

De ce un viitor strălucit?

Metaverse-ul, dacă și va fi un succes care va trece peste conservatorismul mondial, este cu adevărat un viitor strălucit. 

Este un viitor strălucit deoarece metaverse-ul propune o alternativă mai bună pentru lumea în care ne aflăm acum. Acesta, lucrând pe baza tehnologiei VR și a celei informaționale, poate propune o viață mult mai captivantă și interesantă pentru oricine. 

Acum, pentru a vedea locuri noi, a călători sau a face orice alt ceva, ai nevoie de bani. În metaverse însă, totul poate fi accesat cât se poate de ușor. Da, vei avea nevoie și acolo de bani. Aceștia însă vor putea fi câștigați în același metaverse, mult mai ușor și mai distractiv decât în lumea reală. 

Deci, acest viitor strălucit este cu adevărat ceea spre ce trebuie să ne mișcăm noi toți. Acesta este domeniul în care trebuie să-ți investești banii și aceasta este ramura ce trebuie dezvoltată cu adevărat.

Care este verdictul?

După mine, metaverse-ul este mai degrabă un viitor strălucit decât o utopie. Acest punct de vedere se datorează faptului că acest viitor strălucit este asigurat de milioane sau chiar deja miliarde de dolari în investiții. 

De asemenea, acesta este un viitor strălucit deoarece are deja un început. Metaverse-ul este adevărat, nu este doar o idee. Ceea ce poate confirma faptul că nu i se poate atribui statutul de utopie. Poți accesa un metaverse chiar acum, ai nevoie doar de un VR și dorința de a vede viitorul cu proprii tăi ochi.

Author

Write A Comment