Tezele de doctorat sunt o parte necesară a procesului de doctorat. Multe lucrari de disertarie sunt folosite pentru a dovedi că ați îndeplinit toate cerințele pentru obținerea diplomei. Deși pot fi dificil de scris, cu instrumentele și instrucțiunile potrivite, pot fi ușor de scris.

Alegeți un subiect pentru aceste lucrari de disertație

Alegeți un subiect pentru aceste lucrari de disertație

Alegerea unui subiect pentru lucrari de disertație poate fi descurajantă, dar este important să începeți dacă doriți să scrieți o lucrare de succes. Iată cinci sfaturi pentru a vă ajuta să alegeți subiectul potrivit:

 • Gândește-te la interesele și pasiunile tale. Care sunt subiectele care vă interesează și de ce? Există probleme sau subiecte specifice care vă interesează? Dacă da, acelea ar putea fi subiecte bune la lucrari de disertație.
 • Întrebați în jur. Vorbiți cu familia, prietenii, colegii de clasă și colegii voștri despre ceea ce lucrează și despre ceea ce cred ei că ar fi un subiect de disertație bun pentru tine. Ei pot avea informații valoroase despre ceea ce este popular în mediul academic sau despre ceea ce a avut succes în propriile proiecte de cercetare.
 • Uitați-vă la publicațiile recente și căutați în bazele de date pentru lucrări de cercetare care au avut succes în îndeplinirea obiectivelor studiului tău.
 • Identificați punctele comune între lucrările de cercetare pe care le-ați citit și obiectivele de studiu pe care le aveți pentru propriul proiect.
 • Scrieți un plan pentru modul în care veți îndeplini obiectivele studiului tau, pe baza a ceea ce a funcționat în alte proiecte de cercetare.

Elaborați un plan de cercetare a disertatiei

Elaborați un plan de cercetare a disertatiei

Un plan de cercetare este esențial pentru orice proiect a unei lucrari disertație. Acesta vă va ajuta să vă organizați gândurile și să identificați sursele specifice de informații de care veți avea nevoie pentru a vă finaliza studiul. Iată cinci sfaturi pentru elaborarea unui plan de cercetare:

 1. Alegeți un punct central sau o zonă tematică pentru disertația pe care sunteți interesat și motivat să o explorați. Acest lucru vă va ajuta să rămâneți concentrat în timp ce vă scrieți lucrarea.
 2. Creați un calendar pentru finalizarea proiectului pe baza timpului pe care estimați că va fi nevoie pentru a aduna informațiile necesare pentru studiul tau.
 3. Precizați tipurile de surse de informații pe care este important să le includeți în cercetarea pentru lucrari de disertație, inclusiv cărți, articole din reviste, site-uri web etc.
 4. Faceți o listă a sarcinilor pe care va trebui să le îndepliniți pentru a aduna informațiile de care aveți nevoie, inclusiv vizitarea bibliotecilor și arhivelor, intervievarea persoanelor și efectuarea de cercetări online.
 5. Gândiți-vă la posibile metode de cercetare a domeniului ales, inclusiv citirea de articole academice, realizarea de interviuri și utilizarea resurselor online. 6. După ce aveți o idee bună despre ceea ce va fi necesar pentru a vă finaliza studiul, faceți un plan pentru modul în care veți îndeplini aceste sarcini.

Schițați-vă lucrarea de disertație

Schițați-vă lucrarea de disertație

Dacă scrieți o disertație, este important să aveți o schiță. O schiță a unei lucrari de disertație vă poate ajuta să rămâneți pe drumul cel bun și să vă asigurați că cercetarea este organizată și coerentă. Există multe tipuri diferite de schițe, dar următorii cinci pași vă vor ajuta să creați o schiță pentru disertația proprie:

1. 1. Identificați principalele teme ale disertației tale. Care sunt problemele cheie pe care doriți să le explorați? Ce doriți să demonstrați?

2. Creați un cuprins care să prezinte fiecare capitol al unei lucrari de disertației. Acest lucru vă va oferi o imagine de ansamblu a întregii lucrări și vă va ajuta să planificați modul în care o veți structura.

3. Conturați fiecare secțiune a lucrării prin titluri și subtitluri. Acest lucru vă va ajuta să vă structurați cercetarea și să urmăriți evoluția lucrării.

4. Asigurați-vă că fiecare capitol este legat de secțiunea corespunzătoare din schiță. Acest lucru vă va ajuta să urmăriți unde vă aflați în disertație și să vă asigurați că toate cercetările tale sunt relevante pentru argumentul tău general.

5. Revizuiți schița pe parcurs, pe măsură ce vă apar noi informații sau idei. Acest lucru vă va asigura că disertația este coerentă și bine organizată

Scrieți-vă mai multe lucrari de disertatie? Doar daca este cazul!

Acum că aveți o schiță, este timpul să începeți să vă scrieți disertația.

Următorii cinci pași vă vor ajuta să scrieți o disertație de succes:

 1. Scrieți într-un stil clar și concis. Asigurați-vă că scrierea pe care o faceți este ușor de citit și de înțeles.
 2. Folosiți exemple concrete pentru a vă ilustra punctele de vedere. Acest lucru îi va ajuta pe cititorii voștri să înțeleagă ceea ce spuneți și va face ca informațiile să fie mai ușor de reținut.
 3. Folosiți cuvinte și fraze de tranziție pentru a lega o secțiune a lucrării de cealaltă. Acest lucru vă va ajuta să păstrați structura generală a lucrării și va facilita cititorilor urmărirea acesteia.
 4. Țineți evidența greșelilor gramaticale, de ortografie și de punctuație pe măsură ce înaintați – acestea pot avea un impact semnificativ asupra lizibilității lucrării tale.
 5. Editați-vă lucrarea pe parcurs și asigurați-vă că nu conține erori sau inconsecvențe. Acest lucru vă va ajuta să vă asigurați că disertația este lipsită de erori și bine organizată

Concluzie finala pentru orice lucrari de disertatie

Redactarea unei teze de doctorat poate fi o provocare, dar merită în cele din urmă. Cu acești pași simpli, veți fi pe drumul spre scrierea unei disertații uimitoare!

Poate fi o provocare să scrii o teză de doctorat, dar cu siguranță merită în cele din urmă. Există câteva lucruri cheie pe care trebuie să le aveți în vedere dacă doriți ca procesul să fie cât mai ușor posibil.

În primul rând, asigurați-vă că aveți o idee clară despre ceea ce doriți să realizați cu disertația ta. În al doilea rând, asigurați-vă că vă schițați lucrarea cu atenție, astfel încât totul să fie clar și concis. În cele din urmă, aveți răbdare – scrierea unei disertații poate dura ceva timp, dar merită efortul în cele din urmă.

Author

Write A Comment