Land (2021)

Edee (interpretată de Robin Wright, care regizează și filmul) povestea începe când își părăsește casa din oraș și ajunge într-o cabană adânc în pustiul nordic. Planul ei este de a se departa de cât mai multe alte persoane posibil, preferând să fie singură, mai degrabă decât să aibă pe cineva în compania ei. Deși la început nu știm cauza durerii ei devastatoare, e clar că Edee va face tot posibilul să scape.

Pe măsură ce se instalează în sălbăticie, Edee urmărește autosuficiența și absorbția si nevoile de bază pentru a-și ține sentimentele la distanță. E înconjurată de peisaje spectaculoase, uimitoare, dar nu are experiență în a trăi departe de orase. Când dezastrul lovește și aprovizionarea ei cu alimente este periculos de scăzută, izolarea ei, odată dorită, amenință acum să o omoare.

Din întâmplare, un vânător sezonier, pe nume Miguel (Demián Bichir), vine în cabana ei și o descoperă pe Edee la un pas de moarte. O îngrijește și o aduce înapoi la viață, bazându-se pe empatia lui pentru că vede prin ce trece. În timp ce Miguel începe să o învețe ce știe despre vânătoare și capcane, el împărtășește o lecție și mai importantă – nevoia de conexiune umană. Prietenia lui este ceea ce ar putea salva în cele din urmă ei.

La un moment dat în poveste, Edee îl întreabă pe Miguel de ce o ajută. “Ai fost în calea mea” spune el. Această simplă declarație comunică inima acestui film frumos: Suntem păstrătorul celuilalt. Numai având grijă unul de altul și având grijă unul de celălalt putem supraviețui – o lecție nu doar pentru Edee, ci și pentru noi toți.

Trailerul filmului Land

Author

Write A Comment