Kajillionaire – Prima recomandare

Acest film nu este pentru toată lumea. Aproape că nu a fost pentru mine: Mi-a luat o zi întreagă pentru a-l termina, pentru că am păstrat lovind pauză. Părinții din film, interpretat de Robert Jenkins și o Debra Winger de nerecunoscut, au fost prea insuportabil de sociopatic pentru mine.

Mă bucur că am persistat, pentru că Kajillionaire devine în cele din urmă o poveste semnificativă despre puterea deatașament si capacitatea noastră de a apela la alții pentru confort și de a oferi confort altora.

Când îi întâlnim pe părinții și fiica lor adultă, bătrânul Dolio, ei jefuiesc un oficiu poștal. Pentru o mare parte din film, cei trei dintre ei sunt necrofagi semi-fără adăpost, care par total în imposibilitatea de a vedea umanitatea în ei înșiși sau în alte persoane.

Asta începe să se schimbe atunci când se întâlnesc Melanie (Gina Rodriguez), un suflet care pare bine pe cale de a fi la fel de pierdut ca acestea sunt. Cumva, ea se conectează cu Old Dolio, și ca cele două vin împreună, ei încep să scoată cele mai bune în ei înșiși și reciproc.

Old Dolio este jucat de Evan Rachel Wood, pe care l-am văzut ultima dată ca un android criminally beautiful în seria HBO Westworld. La fel ca colegul ei star Winger, Wood este de nerecunoscut cu haine largi, păr neîngrijit, și voce mort și față.

Cu toate acestea, este limbajul corpului ei care definește caracterul. Bătrânul Dolio nu se mișcă ca alți oameni – ea se exprimă într-un mod care se simte în același timp grațios și deteriorat – și este acea unicitate pe care Melanie o vede și ajunge să o prețuiască. Scena în care Old Dolio dansează pe cântecul ei preferat este cea mai ciudată și mai frumoasă dintr-o poveste plină de momente ciudate și frumoase. Reușește să fie prostuță, înfricoșătoare și drăguță, toate în același timp.

Există ceva copilăresc în ambele Melanie și Old Dolio, dar filmul este într-adevăr despre modul în care acestea vin la “reparent” reciproc- care este, ei învață să aibă încredere prin acordarea și primirea atenției și de îngrijire pe care ambele dintre ele au nevoie și implora. În timp ce Kajillionaire începe într-un loc urât, în cele din urmă ajunge la unul care este mai frumos decât oricare dintre personajele sale ar fi putut imagina.

 

Trailer pentru filmul Kajillionaire (2020)

Author

Write A Comment