Cei mai multi oameni stiu ca este important sa se vaccineze, dar multi nu stiu de ce. Vaccinurile ajuta la protejarea oamenilor impotriva bolilor. De asemenea, ele ajuta la protejarea persoanelor care nu pot fi vaccinate, cum ar fi femeile insarcinate si persoanele cu un sistem imunitar slabit.

Beneficiile vaccinarii sunt multe. Vaccinurile pot proteja oamenii de boli grave, inclusiv de cancer. Vaccinurile sunt unul dintre cele mai importante instrumente pe care le avem pentru a proteja sanatatea publica. Boli care erau candva comune, cum ar fi poliomielita, sunt acum rare in Statele Unite datorita vaccinurilor.

Unii oameni care nu pot fi vaccinati, cum ar fi femeile insarcinate si persoanele cu un sistem imunitar slab, se bazeaza pe imunitatea de grup pentru a fi protejati de boli. Imunitatea de turma apare atunci cand un procent mare din populatie este vaccinat impotriva unei boli, ceea ce face dificila raspandirea bolii. Acest lucru protejeaza persoanele care nu pot fi vaccinate, cum ar fi femeile insarcinate si persoanele cu un sistem imunitar slab.

Pentru ce sunt vaccinurile

 

Un vaccin este un preparat de microorganisme omorate sau slabite, sau parti ale acestora, utilizat pentru a stimula sistemul imunitar al unei persoane sa produca imunitate la o anumita boala. Vaccinurile sunt utilizate pentru a preveni boli, cum ar fi poliomielita, rujeola si hepatita.

Vaccinurile sunt administrate persoanelor cu un sistem imunitar slab si persoanelor cu un sistem imunitar sanatos pentru a le oferi protectie impotriva bolilor. Exista diferite tipuri de vaccinuri. Vaccinurile vii sunt vaccinuri care contin o forma slabita a unui organism care provoaca o boala.

Aceste vaccinuri pot provoca boala in sine, dar simptomele sunt de obicei mai usoare decat cele provocate de organismul care provoaca boala in sine. Vaccinurile inactivate contin o forma omorata a organismului cauzator al bolii.

Atat vaccinurile vii, cat si cele inactivate pot fi administrate persoanelor cu un sistem imunitar sanatos pentru a le oferi protectie impotriva unei boli.

Care sunt bolile impotriva carora pot proteja vaccinurile?

Care sunt bolile impotriva carora pot proteja vaccinurile

Exista multe boli impotriva carora vaccinurile pot proteja. Unele dintre aceste boli sunt: poliomielita, covid-19, rujeola, oreionul, rubeola, varicela, hepatita A si hepatita B. Vaccinurile sunt importante pentru ca ajuta la protejarea oamenilor impotriva imbolnavirii.

Vaccinurile sunt excelente din mai multe motive. Acestea protejeaza oamenii de imbolnavire si le permit sa traiasca o viata mai lunga si mai sanatoasa. Majoritatea vaccinurilor trebuie administrate de mai multe ori pentru a crea un raspuns imunitar puternic si a preveni boala.

Cu toate acestea, efectele secundare ale vaccinurilor sunt minime. Avand in vedere ca boli precum gripa ucide mii de oameni in fiecare an, importanta vaccinurilor creste. Pentru a va asigura ca primiti vaccinurile potrivite pentru a va proteja, este vital sa discutati cu un profesionist din domeniul medical.

Cine ar trebui sa se vaccineze?

Vaccinul impotriva tusei convulsive este recomandat tuturor femeilor insarcinate aflate in al treilea trimestru de sarcina si tuturor parintilor si membrilor apropiati ai familiei sugarilor cu varsta mai mica de 12 luni.

Centrele pentru Controlul si Prevenirea Bolilor (CDC) recomanda ca toate persoanele cu varsta de 6 luni si mai mult sa se vaccineze impotriva gripei. Vaccinarea este cel mai bun mod de a va proteja pe dumneavoastra si pe cei dragi de gripa.

CDC recomandă vaccinurile pentru a preveni 16 tipuri de cancer, inclusiv unele dintre cele mai frecvente, cum ar fi cancerul mamar și colorectal. Vaccinurile ajută, de asemenea, la prevenirea unor boli precum gripa, pneumonia și meningita.

Unul dintre cele mai recente vaccinuri împotriva HPV, Cervarix, este primul vaccin disponibil pentru prevenirea cancerului de col uterin! Discutați cu medicul dumneavoastră astăzi pentru a afla dacă vaccinurile sunt potrivite pentru dumneavoastră.

Cum se fabrica vaccinurile?

Un vaccin este un preparat de virusuri, bacterii sau alte organisme ucise sau slabite, utilizat pentru a produce imunitate la organismul respectiv. Vaccinurile sunt utilizate pentru a preveni sau a diminua gravitatea infectiilor cauzate de diverse boli. Vaccinurile sunt de obicei fabricate din virusurile, bacteriile sau alte organisme care provoaca boala.

Care sunt riscurile nevaccinarii?

Riscurile nevaccinarii sunt numeroase. Persoanele nevaccinate risca sa se imbolnaveasca de bolile impotriva carora vaccinurile ofera protectie. De exemplu, persoanele nevaccinate risca sa se imbolnaveasca de gripa, pneumonie si meningita. De asemenea, acestea pot transmite aceste boli altor persoane, inclusiv celor care sunt prea tinere sau prea bolnave pentru a fi vaccinate.

Concluzie finala: de ce este bine sa ne vaccinam

Vaccinurile sunt o modalitate importanta de a proteja oamenii de boli. Ele sunt sigure si eficiente. Toata lumea ar trebui sa se vaccineze, in special cei care sunt expusi riscului de imbolnavire.

In ciuda beneficiilor bine documentate ale vaccinurilor, exista unii care aleg sa nu-si vaccineze copiii. Acest lucru pune in pericol nu numai copilul, ci si alti membri ai comunitatii care nu pot primi vaccinuri din cauza varstei sau a conditiilor de sanatate.

Beneficiile vaccinarii sunt de necontestat. Vaccinurile sunt una dintre cele mai de succes si mai eficiente din punct de vedere al costurilor interventii de sanatate publica dezvoltate vreodata. Programele de imunizare au prevenit milioane de decese si au economisit miliarde de dolari in costuri de asistenta medicala.

Toti copiii si adultii ar trebui sa primeasca vaccinarile recomandate

Vaccinurile sunt o modalitate importanta de a proteja oamenii de boli. Ele ajuta organismul sa dezvolte imunitate la boli, ceea ce poate ajuta la prevenirea imbolnavirii oamenilor. Vaccinurile sunt, de asemenea, importante pentru persoanele care calatoresc in alte tari, deoarece pot ajuta la protejarea impotriva bolilor care sunt comune in alte parti ale lumii.

Vaccinurile sunt importante pentru ca ajuta la protejarea oamenilor impotriva bolilor. Atunci cand primiti un vaccin, corpul dumneavoastra isi dezvolta imunitatea fata de boala respectiva. Acest lucru poate ajuta la prevenirea imbolnavirii.

Vaccinurile sunt, de asemenea, importante pentru persoanele care calatoresc in alte tari, deoarece acestea pot ajuta la protejarea impotriva bolilor care sunt comune in alte parti ale lumii.

Author

Write A Comment