92 de mici trucuri pentru un mare succes în relații

How To Talk to Anyone (1998) este un ghid indispensabil pentru a vă îmbunătăți conversațiile și pentru a deveni mai grațios și mai eficient în interacțiunile sociale – indiferent de situație. Leil Lowndes le oferă cititorilor o comoară de tehnici și sfaturi care vor ajuta orice persoană neîndemânatică din punct de vedere social să capete mai multă încredere în mediul de lucru, în întâlniri, în viața privată și la petreceri.

Despre autor – Leil Lowndes

Leil Lowndes este un autor și vorbitor public a cărui activitate se concentrează pe sprijinirea oamenilor să dezvolte instrumente mai bune pentru a comunica unii cu alții. Cu zeci de ani de experiență, ea a recunoscut multe dintre semnalele subtile și subconștiente care pot face sau distruge relațiile. Printre celelalte cărți populare ale sale se numără How to Instantly Connect with Anyone (2009) și How to Be a People Magnet (2002).

Aflați cum să vă puneți cel mai bine în față și să evitați să vă puneți în discutii cu oricine!

Aflați cum să vă puneți cel mai bine în față și să evitați să vă puneți în discutii cu oricine!

Viața este plină de întâlniri și conversații pe care am prefera să nu le avem și de prezentări pe care am prefera să nu le facem. Dar adevărul este că suntem cu toții ființe sociale care ne bazăm pe comunicare în aproape tot ceea ce facem. Nu ar fi logic, atunci, ca noi toți să ne străduim să devenim mai buni și mai confortabili în a vorbi unii cu alții?

A face ca oamenii să devină comunicatori mai eficienți este ceea ce autoarea Leil Lowndes și-a dedicat munca de o viață. Ea a observat oamenii, a studiat cercetările și a observat fiecare mic tic și obicei care îi face fie să se împiedice de ei înșiși, fie să obțină maximum dintr-o conversație. De zeci de ani, ea a publicat cărți pline de lucruri de făcut și de nefăcut, menite să îi ajute pe oameni să navigheze mai bine pe apele agitate ale comunicării de zi cu zi.

Așadar, scufundați-vă și învățați câteva dintre tehnicile de bază – și unele dintre cele mai avansate – care vă pot ajuta să treceți cu bine de o conversație ocazională sau de o întâlnire stresantă cu miză mare. Vă veți bucura că ați făcut-o!

În acest rezumat veți descoperi:

  • cum să răspândești vibrațiile bune ale laudei ca un mesager;
  • cum să intri la o petrecere ca un șef; și
  • cum să faci complimentul perfect unei persoane.

Prima impresie contează, așa că nu uitați să zâmbiți și să folosiți un limbaj corporal primitor.

Prima impresie contează, așa că nu uitați să zâmbiți și să folosiți un limbaj corporal primitor.

Să nu ne facem iluzii: prima impresie este foarte importantă. Atunci când întâlnești pe cineva pentru prima dată, felul în care arăți și te comporți se întipărește în creierul acestuia și, fără îndoială, va influența orice relație viitoare pe care o vei avea cu acea persoană.

Primul lucru pe care îl vede cineva este fața ta, așa că de aici începe o primă impresie bună.

Ți-a spus vreodată mama ta să ai grijă să zâmbești întotdeauna când întâlnești oameni noi? Poate că ți s-a părut enervant la momentul respectiv, dar avea dreptate. Un zâmbet poate face o mare diferență în a cuceri sau nu pe cineva.

Totuși, oamenii pot detecta un zâmbet fals, așa că lăsați zâmbetul să crească încet, deoarece acest lucru îl va face să pară mai personal și mai autentic.

Studiile arată că un zâmbet cu aspect natural este chiar mai important în rândul femeilor. În mediile corporative, femeile care zâmbesc mai lent sunt considerate mai credibile.

Un alt sfat este să evitați să oferiți tuturor celor dintr-un grup același zâmbet, deoarece acest lucru poate fi respingător. Încercați să vă variați zâmbetul pe măsură ce aveți de-a face cu diferite persoane.

Ochii sunt, de asemenea, un atu important pentru a cuceri oamenii – s-a dovedit că stabilirea unui contact vizual constant vă va ajuta să câștigați atât respectul, cât și afecțiunea. Dacă doriți să îmbunătățiți o relație, mențineți contactul vizual cu acea persoană chiar dacă nu vorbește și întrerupeți acest contact doar atunci când trebuie.

Acum, cu fața rezolvată, să trecem la limbajul corpului, care are o influență puternică asupra modului în care ești perceput de ceilalți.

Pentru început, este important să recunoști că, doar pentru că cineva este un străin, nu înseamnă că trebuie să te comporți ca și cum ar fi un străin. În schimb, atunci când salutați pe cineva pentru prima dată, faceți-o ca și cum ar fi un vechi prieten. Împreună cu un zâmbet cald, întoarceți-vă complet corpul spre ea, astfel încât să vadă că îi acordați toată atenția voastră.

De asemenea, puteți evita să ieșiți din grațiile ei asigurându-vă că nu vă agitați – ceea ce înseamnă să vă țineți gesturile mâinilor sub control.

Poate părea ciudat, dar studiile arată că, dacă vă atingeți fața când vorbiți, vă face să păreți mai puțin credibil – așa că păstrați-vă calmul și țineți-vă mâinile departe de față.

Prezentările ușoare și gesturile familiare duc la conversații bune.

Prezentările ușoare și gesturile familiare duc la conversații bune.

Înainte de a vă întâlni cu cineva pentru prima dată, s-ar putea să aveți gânduri anxioase de genul “Dacă nu avem nimic în comun?” sau “Despre ce vom vorbi?”.

Din fericire, veți descoperi adesea că o introducere fără probleme este tot ceea ce este necesar pentru a începe o conversație bună.

Cel mai simplu mod de a face această introducere este să o solicitați unui prieten comun sau persoanei care găzduiește evenimentul la care participați. Alternativ, le puteți pune câteva întrebări despre misteriosul străin, astfel încât să aveți o modalitate de a începe și voi conversația.

În cele din urmă, puteți, de asemenea, să zăboviți în apropierea străinului, să ascultați și să vedeți dacă găsiți o deschidere pentru a interveni.

O tehnică clasică pentru a-i face pe ceilalți să vină să vorbească cu voi este să aveți un dispozitiv de spargere a gheții, sau un mijloc de pornire a conversației, pe care îl puteți aduce cu voi, cum ar fi un ceas de buzunar de epocă sau o poșetă unică. Acest lucru deschide ușa pentru ca cineva să întrebe: “De unde ai asta?”. Înainte să vă dați seama, veți discuta ca cei mai buni prieteni.

Dacă tu ești cel care găzduiește întâlnirea, poți face lucrurile mai ușoare făcând prezentările și incluzând una sau două informații interesante despre fiecare persoană. În acest fel, toată lumea are șansa de a pune o întrebare de follow-up și de a da drumul la discuții.

Odată ce s-au făcut prezentările și conversația a început, atenția voastră se poate concentra asupra comportamentului tau.

Nimeni nu vrea să fie blocat într-o conversație în care cineva vorbește în continuu despre o poveste plictisitoare și aparent fără sfârșit. Așadar, pentru a vă asigura că nu le provocați acest lucru celorlalți, fiți foarte atent la modul în care vorbesc și răspund. Încercați să vă potriviți cu starea lor de spirit și cu tonul vocii, iar șansele sunt ca toată lumea să fie atentă și implicată.

De exemplu, dacă zâmbesc și folosesc gesturi animate, faceți la fel. Sau, dacă starea de spirit este sumbră și oamenii se apleacă pe spate în scaune, faceți tot posibilul să vă potriviți.

Când vă observați șansa de a intra într-o conversație, cel mai bun lucru pe care îl puteți face este să aveți încredere în ceea ce spuneți și să vă implicați cu o atitudine pozitivă. Acest lucru este chiar mai important decât cuvintele pe care le folosiți, atâta timp cât evitați comentariile nepoliticoase, neplăcute sau care ar putea fi văzute ca fiind plângeri, deoarece acest lucru ar crea o primă impresie negativă.

Stăpâniți arta conversației scurte, deschizând ușile conversației și făcând oamenii să vorbească.

Stăpâniți arta conversației scurte, deschizând ușile conversației și făcând oamenii să vorbească.

S-ar putea să credeți că discuțiile mărunte sunt lipsite de importanță și o pierdere de timp, dar acest lucru este pur și simplu greșit. Atât în afaceri, cât și în viața privată, discuțiile mărunte pot face diferența între a cuceri sau a speria pe cineva.

Dacă abilitățile de small-talk sunt deficitare, încercați să vă pregătiți pentru întrebările inevitabile care vă vor fi adresate.

Ce întrebări apar întotdeauna atunci când cunoașteți pe cineva? Sunt șanse să fie lucruri de genul: “De unde ești?” sau “Cu ce te ocupi?”.

Și, datorită naturii lor perene, aceste întrebări solicită adesea răspunsuri monotone, abrupte și neinvitante. Așadar, în loc să dați răspunsuri dintr-un singur cuvânt, cum ar fi “Londra” și “Marketing”, fiți pregătit să dezvoltați. Păstrați conversația în curs de desfășurare, conducând la un fapt sau o anecdotă interesantă care să deschidă ușa pentru un alt subiect.

De exemplu, dacă orașul tau natal este Washington, DC, ați putea menționa că a fost proiectat de același urbanist care a făcut planurile pentru Paris. Acest lucru ar putea declanșa o conversație ulterioară despre călătorii.

Un alt sfat câștigător este să vă concentrați pe faptul că sunteți un bun ascultător și că știți cum să vă țineți partenerul de vorbă.

Ar putea părea o contradicție, dar una dintre cele mai bune modalități de a-i face pe oameni să creadă că ești un mare conversator este să spui foarte puțin și să păstrezi lumina reflectoarelor pe partenerul tău. În acest fel, ei vor fi prea ocupați să vorbească și să fie flatați de interesul tău pentru a observa că nu spui prea multe.

O modalitate obișnuită de a ține o persoană să vorbească este de a folosi pauzele acesteia ca pe o oportunitate de a lua ultimul lucru pe care l-a spus și de a-l repeta în așa fel încât să pui mingea înapoi în terenul ei. Ținând o persoană să vorbească, o puteți conduce la tot felul de revelații interesante.

O modalitate ușoară de a câștiga niște laude de conversație este să știți cine din grup are o poveste grozavă și apoi să îi faceți persoanei respective o prezentare adecvată. Acest lucru nu numai că oferă grupului divertisment, dar persoana cu povestea va aprecia, cel mai probabil, modul în care i-ați oferit ocazia de a străluci.

Asigură-te doar că povestea este adecvată și că nu a fost ceva ce ți s-a spus în mod confidențial; în caz contrar, această tactică s-ar putea întoarce împotriva ta într-un mod destul de ciudat.

Ori de câte ori vorbiți, ar trebui să încercați, de asemenea, să evitați să spuneți lucruri care vă vor face să păreți rău. Atunci când oamenii încep să se cunoască mai bine, simt adesea impulsul de a mărturisi ceva personal sau de a dezvălui o slăbiciune. Aceasta este o greșeală. Cu excepția cazului în care persoana este deja profund impresionată de tine, dezvăluirea unui secret probabil că o va face doar să se întrebe ce altceva mai ascunzi.

Construiți un raport prin imitare, empatie și comportament ca un prieten apropiat.

Construiți un raport prin imitare, empatie și comportament ca un prieten apropiat.

Iată un fapt al naturii umane care poate fi util de reținut: oamenii tind să îi placă pe cei cu care au trăsături comune. Acesta este un lucru pe care îl puteți folosi în avantajul vostru prin evidențierea punctelor comune pe care le aveți cu persoana pe care încercați să o flatați.

După cum spune proverbul, imitația este cea mai sinceră formă de lingușire – așa că folosiți acest lucru pentru a vă face să vă înțelegeți mai ușor cu ceilalți.

Cum se mișcă? Sunt înceți și atenți, sau nervoși și nervoși? Atunci când reflectezi mișcările unei persoane, aceasta va tinde să se simtă mai confortabil în preajma ta, chiar dacă nu știe exact de ce.

Același lucru este valabil și pentru limbaj, așa că încercați să folosiți aceleași cuvinte și fraze ca și ei.

De exemplu, dacă discutați cu cineva care spune că lucrează pentru o agenție de publicitate, observați că nu a numit-o companie sau firmă și faceți la fel și voi.

Puteți face un pas mai departe, folosind cuvinte care se referă la interesele lor; dacă îi place baseball-ul, ați putea să îi ajutați să lovească un “home run”, iar dacă îi plac plimbările cu barca, ați putea să îi urați bun venit ca parte a “echipajului”.

O altă modalitate de a crea o relație este să renunțați la “um” și să folosiți în schimb empaticii.

Atunci când vorbim, avem tendința de a răspunde în subconștient cu mormăieli monosilabice precum “huh”, “yep” sau “um”, doar pentru a recunoaște că ascultăm. Dar, dacă doriți să faceți o impresie bună, folosiți propoziții complete care să arate partenerului că îl ascultați cu adevărat, cum ar fi: “A fost un lucru corect” sau “Înțeleg de ce ai făcut asta”. Acest lucru îl va ajuta pe partenerul tau să vadă că îl înțelegeți cu adevărat.

Un alt stimulent de top care vă va face să treceți de la o simplă cunoștință la o relație de prietenie apropiată în cel mai scurt timp este adoptarea a două cuvinte puternice: “noi” și “ne”. În cea mai mare parte, oamenii tind să folosească aceste cuvinte doar atunci când vorbesc despre prietenii și partenerii lor cei mai apropiați. Folosind aceste cuvinte în preajma unei persoane pe care doriți să o aduceți în cercul voastru intim, veți accelera procesul de formare a prieteniei.

Așadar, în loc să spuneți: “Ce părere aveți despre acest nou primar?”, încercați să spuneți: “Cum credeți că ne vom descurca cu noul primar?”.

În cele din urmă, învățați să cultivați glumele din interior. Acestea reprezintă o piatră de temelie a oricărei relații apropiate. Dacă vreți să formați rapid o legătură, amintiți-vă când au loc remarci amuzante și râsete împărtășite și aduceți-le din nou în discuție cu inteligență mai târziu. Dintr-o dată, veți avea o istorie memorabilă, împărtășită între voi doi!

Fiți delicat, cumpătat și nu te grabi imediat cu laudele.

Fiți delicat, cumpătat și nu te grabi imediat cu laudele.

Lauda este un lucru bun, nu-i așa? Este în teorie, dar, în practică, se poate întoarce împotriva ta dacă cel care o primește crede că nu sunteți sincer.

Prin urmare, este înțelept să oferiți laude în mod indirect.

O modalitate de a face acest lucru este să transmiteți orice cuvinte frumoase prin intermediul unei cunoștințe comune. Prin faptul că o terță parte transmite veștile bune, atât destinatarul, cât și mesagerul se vor simți bine.

De asemenea, dacă sunteți abordat vreodată de cineva pentru a transmite o vorbă bună, asigurați-vă că dați curs acesteia – veți descoperi că a fi purtătorul de vești bune are propriile sale recompense.

Totuși, dacă sunteți cel care face direct un compliment, evitați să fiți prea evident în această privință. În schimb, îl puteți include într-o remarcă informală. De exemplu, ați putea să întrebați pe cineva “Ce mai faci?” și apoi să îi aruncați o scurtă privire înainte de a continua: “Se vede că ai fost bine”.

Sau puteți insinua subtil că îl respectați pe celălalt cerându-i, să zicem, o recomandare de restaurant. Acest lucru arată că îi admirați bunul gust.

Dacă simțiți nevoia să fiți mai direct, nu uitați că o mică laudă are efect.

În general, toată lumea simte că face o treabă bună care trece în mare parte neobservată. Spunând pur și simplu cuiva că a făcut o treabă bună, îi veți face ziua mai bună!

Rețineți că este și mai bine atunci când lauda este imediată. În loc să așteptați o săptămână înainte de a o oferi, vorbiți chiar în momentul în care se întâmplă fapta bună.

Laudele imediate pot fi deosebit de bune în special atunci când cineva tocmai a făcut o prezentare, deoarece vorbitul în public este dificil pentru majoritatea oamenilor. Chiar dacă întinzi adevărul, colegul tău va aprecia dacă îi spui că a făcut o treabă bună imediat.

Dar pentru cei mai apropiați și mai dragi ție, poți fi specific în laudele tale.

Dacă doriți să faceți un compliment orbitor acelei persoane speciale din viața voastră, evidențiați doar o trăsătură specifică pe care o admirați cu adevărat. Poate că este vorba de aspectul său elegant, de perseverența sa uimitoare sau de farmecul său impecabil – dacă ești sincer și autentic în complimentul tău, cu siguranță va aprecia.

Fiți întotdeauna grijulii în relațiile voastre, mai ales când vine vorba de a da și a primi favoruri.

Fiți întotdeauna grijulii în relațiile voastre, mai ales când vine vorba de a da și a primi favoruri.

Am acoperit multe dintre elementele de bază pentru a vorbi cu oricine și a-l cuceri. Acum să ne uităm la câteva trucuri la nivel de expert pentru a vă pune în fruntea jocului interpersonal.

O modalitate ușoară de a vă îmbunătăți relațiile este să fiți mai grijulii.

În primul rând, înțelegeți că oamenii au nevoie să se descarce din când în când, mai ales după o zi grea. Aveți răbdare, permițându-le să se plângă și să se descarce și încercați să le arătați că sunteți înțelegător. Acest lucru îi va ajuta să se calmeze și, odată ce se întâmplă acest lucru, puteți muta conversația la ceea ce aveți în minte.

În al doilea rând, asigurați-vă că nu lăsați o conversație în suspensie.

Să spunem că prietena ta este în mijlocul unei povești grozave când un chelner o întrerupe pentru a vă lua comanda. Odată ce a fost rezolvată distragerea atenției, nu uitați să vă întoarceți la prietena voastra și să o puneți să continue de unde a rămas.

Al treilea sfat este că uneori lucrurile este mai bine să nu fie spuse.

Toată lumea are momente pe care speră să nu le observe nimeni, cum ar fi, să zicem, dacă experimentează o anumită funcție biologică urât mirositoare și jenantă atunci când se află în compania altcuiva. Dar asta nu înseamnă că tu sau cealaltă persoană trebuie să recunoașteți acest lucru printr-o remarcă. Cel mai grijuliu lucru pe care trebuie să-l faceți este să continuați conversația ca și cum nu s-ar fi întâmplat niciodată. Fiți siguri că prietenul va fi foarte recunoscător pentru asta.

Ultima formă de comportament grijuliu este să perfecționați arta favorului.

Probabil că știți cât de bine vă simțiți când faceți o favoare cuiva, nu-i așa? Dar dacă cineva îți cere să lași totul baltă și să-i faci o favoare chiar acum, asta este o altă poveste – iese ca fiind nepoliticos. Așa că nu faceți această greșeală nici voi.

În mod similar, dacă faceți cuiva o favoare, nu cereți imediat ceva în schimb. În schimb, lăsați să treacă timpul, astfel încât să știe că ați efectuat favoarea din prietenie. Abia mai târziu aduceți în discuție ceea ce doriți.

În cele din urmă, să știi că toți ținem socoteala lucrurilor pe care le facem pentru prieteni și colegi, așa că asigură-te că ești suficient de recunoscător și apreciator față de cei care îți asigură în mod continuu spatele.

Pentru succesul în carieră este esențial să pari profesionist.

Pentru succesul în carieră este esențial să pari profesionist.

Dacă sunteți un lucrător ambițios, probabil că sunteți în căutarea unor modalități de a impresiona șeful și de a genera un impuls în carieră. O tactică cheie pentru acest lucru este să vă asigurați că sunați întotdeauna profesionist.

În primul rând, atunci când discutați cu șeful vostru, treceți la subiect și fiți direct. Oamenii importanți nu au timp să se învârtă în jurul subiectului.

Mai mult, încercați să păstrați concentrarea subiectului în timp ce vorbiți. Începându-vă propozițiile cu “tu”, ascultătorul va fi cu siguranță mai atent la cuvintele care urmează.

În aceeași ordine de idei, atunci când vă gândiți cum să transmiteți o știre, gândiți-vă care va fi probabil reacția ascultătorului și încercați să o anticipați în comunicarea voastră. De exemplu, dacă credeți că se va bucura să audă vestea, transmiteți-o cu un zâmbet. Dacă sunt vești dezamăgitoare, spuneți-le cu un suspin plin de compasiune.

De asemenea, gândiți-vă la ceea ce l-ar putea interesa pe ascultător. Dacă vă întâlniți cu un potențial client, nu-i spuneți doar titlul postului tau – spuneți-i ce faceți pentru oameni. Dacă sunteți contabil, spuneți: “Aranjez finanțele oamenilor și găsesc noi modalități prin care aceștia să economisească bani”. Dacă sunteți coafor, menționați cum munca ta iti vă permite să “găsiți tunsoarea perfectă care se potrivește cu fața și personalitatea clientului”.

Dar, ca în cazul oricărei comunicări, există, de asemenea, o mulțime de capcane în încercarea de a părea profesionist. Iată câteva dintre cele mai frecvente.

În primul rând, dacă descoperiți că aveți ceva în comun cu cineva, nu exagerați cu un brusc: “Oh, wow, și eu!”. Răspunsul profesional este să vă păstrați calmul, lăsând ca dezvăluirea să se producă în mod natural pe parcursul conversației. Cealaltă persoană va fi cu siguranță impresionată de comportamentul vostru calm.

În al doilea rând, ar trebui să evitați cu orice preț clișeele.

În al treilea rând, nu întrebați oamenii: “Cu ce te ocupi?”. În schimb, întrebați-i ceva de genul “Cum îți petreci cea mai mare parte a timpului?”. Unora nu le place să vorbească despre munca lor de zi cu zi, dar vor fi bucuroși să discute despre pasiunile lor.

Și, în cele din urmă, nu uitați că profesioniștii nu tachinează sau stânjenesc alte persoane și nici nu fac glume pe seama lor.

Rămâneți la conducere, separând afacerile și timpul liber și fiind întotdeauna cinstit este cel mai bun sfat.

Rămâneți la conducere, separând afacerile și timpul liber și fiind întotdeauna cinstit este cel mai bun sfat.

Să urci pe scara carierei este destul de greu, dar odată ce ai ajuns în vârf, există o nouă provocare: să eviți să fii doborât la loc.

Un sfat grozav pentru toți șefii este să țină afacerile departe de timpul personal.

Chiar dacă vă aflați la un prânz de afaceri, nu începeți să vorbiți despre afaceri până când nu ați terminat cu desertul, mai ales dacă subiectul este unul dificil. La urma urmei, nimeni nu vrea ca apetitul să îi fie stricat de o conversație neplăcută despre afaceri.

Același lucru este valabil și pentru petreceri, care pot fi excelente pentru a face noi contacte, dar mai puțin pentru a discuta chestiuni de afaceri serioase. Păstrați o atmosferă lejeră și stabiliți o întâlnire separată pentru discuții mai serioase.

Atunci când este momentul potrivit pentru a face afaceri, nu uitați să fiți întotdeauna sincer, prezentându-vă în același timp cea mai bună variantă a voastră.

Atunci când se întâlnesc cu clienții sau când le prezintă oferte, oamenii au tendința de a face greșeala de a vorbi despre cât de mult va beneficia clientul, evitând în același timp subiectul a ceea ce vor obține din afacere. Deși ați putea crede că acest lucru este doar o dovadă de politețe, poate părea lipsit de sinceritate. În schimb, fiți transparent și sincer cu privire la modul în care atât clientul, cât și veți beneficia. În acest fel, ei nu vor crede că încercați să le faceți o farsă.

Și nu vă fie teamă să faceți greșeli. Unele întreprinderi chiar adoră să greșească, pentru că le permite să impresioneze clientul prin remedierea greșelii.

Așadar, dacă faceți o greșeală, cum ar fi trimiterea unui produs greșit, cereți-vă scuze și faceți un gest de bunăvoință, cum ar fi oferirea unui card cadou sau transport gratuit la următoarea comandă. În acest fel, aveți șanse să păstrați clientul, care poate chiar să răspândească vorba despre cât de bune sunt serviciile.

Un ultim sfat care cu siguranță va impresiona este să fiți întotdeauna primul care aplaudă sau vorbește.

Liderii fac primul pas, nu-i așa? Ei nu așteaptă ca alții să le spună ce să facă. Așadar, în scenariile de grup, vă puteți prezenta subtil și eficient ca lider fiind primul care aplaudă sau își dă cu părerea.

Pregătirea pentru întâlniri dă intodeauna roade.

Dacă doriți să vă îmbunătățiți șansele de a avea o întâlnire de succes cu cineva pe care nu îl cunoașteți, puțină pregătire poate face minuni.

În primul rând, încercați să vă asigurați că aveți întotdeauna ceea ce trebuie să spuneți.

Studiile arată că persoanele cu un vocabular profund și abundent sunt văzute ca fiind mai inteligente și mai creative. Așadar, nu poate decât să vă ajute cauza să căutați într-un tezaur unele dintre cuvintele mai repetitive și să găsiți câteva cuvinte de înlocuire pe care să le puteți folosi. Gândiți-vă astfel: dacă veți găsi un cuvânt nou o dată pe zi timp de două luni, veți deveni în curând un palavragiu inteligent și creativ.

A avea la îndemână câteva citate relevante este un alt semn de înțelepciune. Ori de câte ori dați peste un citat bun, notați-l și reveniți la el până când îl știți pe de rost. Veți descoperi în curând că, odată ce veți avea o ocazie potrivită pentru a-l folosi, îi veți face praf.

Pregătirea poate fi deosebit de utilă dacă vă concentrați asupra persoanelor cu care vă întâlniți.

De exemplu, dacă participați la o conferință comercială sau la un eveniment similar, perfecționați jargonul de afaceri răsfoind reviste de specialitate sau site-uri web – îi veți impresiona pe oameni cunoscând cele mai presante și mai arzătoare probleme ale momentului.

Posedând astfel de cunoștințe din interior, creșteți șansele de a fi primit în cercul restrâns și de a fi tratat cu ceva mai mult respect decât ar fi tratat un străin.

În mod similar, atunci când cumpărați ceva scump, cum ar fi o mașină, cunoașterea jargonului și a micilor detalii despre cum funcționează lucrurile poate duce adesea la o ofertă mai bună din partea vânzătorului.

Același lucru este valabil și atunci când sunteți un turist sau călătoriți cu afaceri. Familiarizarea cu obiceiurile și istoria locală va însemna că veți fi mai puțin predispus să vă puneți piciorul în gură sau să vă faceți de râs în alt mod.

Un nefericit om de afaceri a învățat acest lucru pe calea cea grea. Era pe punctul de a încheia o afacere în Brazilia când a făcut gestul “OK” cu mâna. Nu știa că în Brazilia acest gest înseamnă cu totul altceva și este foarte nepoliticos. Deși este posibil ca această informație să nu se regăsească în ghidul obișnuit de călătorie, aceasta demonstrează cât de ușor o comunicare greșită poate strica o întâlnire sau poate da peste cap o afacere.

Așadar, faceți partea voastră pentru a vă asigura că lucrurile merg bine, făcându-vă timp pentru a fi cât mai bine pregătit.

Abilitățile unor apeluri telefonice eficiente pot suplini lipsa indicilor vizuale.

Abilitățile unor apeluri telefonice eficiente pot suplini lipsa indicilor vizuale.

Pentru mulți oameni, vorbitul la telefon nu este modul ideal de a purta o conversație. Unele studii arată că oamenii își pierd 30% din energia vocii atunci când vorbesc la telefon.

Dar iată câteva tehnici pe care le puteți apela astfel încât urechile să vă sune de laudă.

Atunci când răspundeți la telefon, faceți-o într-un mod clar și profesionist. Când apelantul se identifică, salutați-l ca pe un prieten de mult timp pierdut. În acest fel, se va simți cald și binevenit, iar veți avea deja un start excelent.

Amintiți-vă întotdeauna că, la telefon, oamenii nu vă pot citi expresiile faciale, limbajul corpului sau gesturile mâinilor, așa că depinde de voi să traduceți aceste informații vizuale în indicii verbale. Acest lucru înseamnă că, în loc să dați din cap, asigurați-vă că spuneți “uh-huh”, “Mă bucur să aud asta” sau “Vă rog să continuați”, astfel încât să știe ce aveți în minte și că sunteți pe deplin implicat în conversație.

Mai mult, oamenii au tendința de a fi mai vioi atunci când își aud propriul nume, așa că puteți păstra atenția cuiva folosindu-i numele mai des decât ați face-o altfel. Dar aveți grijă să nu transpuneți acest lucru în discuțiile față în față, deoarece dacă pronunțați numele unei persoane prea des, poate părea că sunteți lingușitor.

Atunci când doriți să faceți afaceri la telefon, nu strică să întrebați întotdeauna interlocutorul dacă este un moment potrivit pentru a vorbi și să continuați doar dacă este clar că are timp.

De asemenea, nu este neobișnuit să îți fie greu să treci de asistenta încăpățânată a cuiva. Dar iată un truc pe care îl puteți încerca: în loc să cereți să vorbiți cu doamna Smith, întrebați doar: “Este astăzi acasă?”. Acest lucru implică familiaritate și sugerează că sunteți un prieten apropiat care merită să fie pus în fruntea cozii de asteptare.

Totuși, dacă tu ești cel care face selecția, există o metodă pentru a face respingerile puțin mai ușoare pentru cel care sună. Spuneți-le angajaților să le spună că vor fi trecuți imediat. După ce îl țineți pe apelant în așteptare pentru câteva momente, cereți personalului să își ceară scuze și să îl informeze că nu sunteți disponibil. Astfel, este mai puțin probabil ca acesta să o ia personal.

Cu aceste sfaturi, ar trebui să fiți pe cale să profitați la maximum de fiecare conversație telefonică.

Profitați la maximum de fiecare petrecere făcându-vă o intrare puternică și luând inițiativa.

Profitați la maximum de fiecare petrecere făcându-vă o intrare puternică și luând inițiativa.

Mulți oameni participă la petreceri doar pentru a se simți bine. Deși nu este nimic în neregulă cu asta, puteți intra și voi cu ceva mai multă ambiție. Iată câteva sfaturi despre cum puteți întâlni și impresiona toate persoanele influente prezente.

Încă o dată, prima impresie este foarte importantă.

Probabil că ați auzit că vedetele pop au o prezență scenică deosebită, nu-i așa? Poți avea același magnetism și poți face ca toată lumea să se uite în direcția ta dacă faci câteva pregătiri și știi cum să intri într-o încăpere.

Tehnica pentru o intrare dramatică este simplă: Înainte de a intra, faceți o pauză în pragul ușii și scrutați camera. După ce ați cercetat spațiile și le-ați considerat satisfăcătoare, puteți zâmbi și intrați. Acest tip de intrare dramatică îi va impresiona cu siguranță pe cei prezenți.

Odată intrat înăuntru, ar trebui să luați inițiativa și să gravitați imediat spre cea mai interesantă persoană din încăpere. Dacă stați degeaba așteptând ca cineva să vină la voi, ați putea sfârși ca o floare de perete pentru întreaga seară, cu puține ocazii de a întâlni pe cei care mișcă și agită.

Atunci când aveți atenția nemijlocită a cuiva, este timpul să puneți la treabă tot ceea ce ați învățat în clipele anterioare – dar iată un sfat bonus.

Fiți atenți la mâinile voastre; evitați gesturile care ar putea fi înregistrate în subconștient ca fiind amenințătoare, cum ar fi să vă arătați încheieturile sau dosul mâinii. În schimb, adoptați o postură deschisă și primitoare, cu palmele orientate spre exterior.

Nu uitați să ascultați și luați notițe mentale despre ceea ce spune cealaltă persoană, deoarece acestea se vor dovedi utile mai târziu. Aceasta include detalii personale pe care le-ar putea dezvălui și orice altceva care pare important pentru ei. Aducând în discuție unul dintre aceste detalii la următoarea întâlnire, veți face cu siguranță o impresie bună.

Mesajul cheie din acest rezumat:

Cu o înțelegere de bază a naturii umane și a obiceiurilor oamenilor, oricine poate învăța cum să fie un comunicator mai bun și să-și îmbunătățească relațiile. Toată lumea ar trebui să cunoască importanța de a face o primă impresie bună, cum să folosească un limbaj corporal neamenințător și pozitiv, să ofere laude eficiente și cum să vină la întâlniri pregătit cu informații valoroase. Cu cunoștințe și o tehnică bună, nu numai că vă veți simți mai confortabil și mai încrezător în conversațiile tale, dar veți câștiga mai mulți prieteni și veți urca rapid pe scara succesului.

Sfaturi practice:

  • Vizualizați obiceiurile bune.
  • Înainte de a intra într-o ședință, imaginați-vă zâmbind, făcând contact vizual și exersând un limbaj corporal pozitiv. Vizualizarea poate funcționa ca o profeție care se autoîmplinește și vă ajută să vă asigurați că întâlnirea decurge bine.
  • Amintiți-vă de informațiile valoroase pe care oamenii le dezvăluie despre ei înșiși.

Un truc util este să notați fapte interesante pe spatele cărții de vizită a unei persoane imediat ce ați terminat de vorbit cu ea. Apoi, data viitoare când vă întâlniți, îi puteți impresiona menționând unul sau două detalii personale.

Author

Write A Comment