Fructele si legumele proaspete sunt gustoase, sanatoase – si, din pacate, sunt aruncate la gunoi intr-un ritm alarmant. Familiile din toata lumea arunca la gunoi aproximativ 25% din alimentele pe care le cumpara, iar produsele deteriorate in casa reprezinta o sursa majora de risipa alimentara.

Cumpararea de fructe si legume cu o durata de valabilitate destul de lunga va poate ajuta sa economisiti bani, sa mancati mai sanatos si sa reduceti risipa de alimente.

Iata 7 fructe si legume populare care pot rezista mult timp daca sunt pastrate in mod corespunzator:

Ceapa

Va rezista timp de 2-3 luni in camara. Nu depozitati ceapa langa cartofi – ambele se vor strica mai repede.

Merele

Se vor pastra timp de 3-4 saptamani in frigider. De asemenea, le puteti pastra la temperatura camerei timp de una pana la trei zile.

Cartofii

Se vor pastra timp de 1-2 saptamani la temperatura camerei; 2-3 luni intr-o zona mai racoroasa. Cartofii nu trebuie pastrati in frigider – refrigerarea ar putea face ca acestia sa se intunece si sa devina dulci in timpul gatitului.

Morcovi

Se vor pastra timp de 3-4 saptamani in frigider. Pastrati intr-o punga de plastic in dulapul frigorific.

Usturoi

Se va pastra timp de 3-5 luni intr-un loc racoros si bine ventilat.

Telina

Se va pastra timp de 1-2 saptamani in frigider. Infasurarea stransa a telinei in folie de aluminiu poate ajuta la pastrarea prospetimii acesteia.

Portocale

Se vor pastra timp de 3-4 saptamani in frigider. De asemenea, puteti pastra portocalele timp de o saptamana la temperatura camerei.

Author

Write A Comment