Timpul trece rapid, însă producțiile cinematografice de valoare, la fel ca orice alte resurse culturale importante, rămân de actualitate, în ciuda apariției de noi titluri.

Într-un moment în care avem acces instant la o largă colecție de filme și seriale, nu doar la TV și în cinematografe, ci mai ales pe platformele de video streaming, noile titluri lansate într-un ritm uimitor de către industria de profil nu elimină dintre preferințele publicului astfel de piese clasice, precum filmul Maverick din anul 1994, cu o distribuție de excepție: Mel Gibson, Jodie Foster și James Garner în rolurile principale.

Filmul american de comedie în stil western, regizat de Richard Donner pe baza unui scenariu semnat de William Goldman, ne prezintă un imbatabil jucător de cărți (rol interpretat de Mel Gibson) care urmează să participe la un concurs de poker foarte important. Premiul este fabulos, mai ales pentru acele vremuri: jumătate de milion de dolari.

În prezent, turneele de poker live au ajuns să aibă fonduri de premiere chiar și mai consistente, iar pokerul online este din nou pe o pantă ascendentă. Și în România putem juca poker pe internet legal, pe platformele de casino online Romania licențiate care au și camere de poker.

Cum decurge acțiunea în filmul Maverick

Personajul principal, Maverick, are abilități remarcabile la masa de poker, astfel că adversarii săi fac totul posibil pentru a-l scoate din joc. Plănuiesc chiar asasinarea sa, dar Maverick reușește în cele din urmă să ajungă la bordul vasului Lauren Belle, ambarcațiune care găzduiește concursul de poker cu premiul de jumătate de milion de dolari.

Pentru cei care nu au urmărit încă filmul, atenție, spoiler alert! Previzibil desigur, Maverick ajunge în marea finală. Cu noroc, dar și bazându-se pe tehnicile sale speciale (pokerul este considerat nu doar un joc de noroc, ci mai ales un joc de abilități), personajul principal primește cartea de joc care îi oferă o mână de poker excepțională: Chinta Royală. Evident, lucrurile se complică, urmând elemente de aventură – thriller cu umor la pachet. Banii sunt furați, iar premiul său este așadar în pericol. Noul campion de poker primește o nouă misiune: să își recupereze premiul pe care l-a câștigat la turneul de poker.

Filmul este o adaptare după un serial din anii `50

Mai puțin cunoscut publicului internațional este faptul că filmul Maverick din anul 1994 reprezintă o adaptare după serialul american cu același nume din anul 1957, difuzat în 5 sezoane, de mare succes la acea vreme.

Maverick a fost un serial de televiziune occidental american cu tentă de comedie creat de Roy Huggins și cu James Garner în rolul principal.

La fel ca și lungmetrajul, episoadele urmăreau aventurile unui jucător de poker foarte priceput. Acesta își desfășura activitatea pe bărci fluviale și în saloane. Acțiunea era situată în secolul al XIX-lea, iar distribuția i-a cuprins și pe Roger Moore, James Garner, Jack Kelly și Robert Colbert. Dintre actori, de rezonanță este cu siguranță numele lui Roger Moore, actor englez care a primit titlul de Sir din partea Casei Regale Britanice și l-a interpretat și pe James Bond, agentul 007.

Author

Write A Comment