Nu este un secret că, în industria jocurilor de noroc se vehiculează anual sume ameţitoare care depăşesc multe miliarde de dolari. Interesul financiar este împărţit între ambele părţi, cazinourile îşi doresc profituri cât mai mari în timp ce, jucătorii vor să fie câştigătorii unor jackpot-uri de poveste.

Şi cum acolo unde sunt bani mulţi sunt şi interese la fel de multe, industria jocurilor de noroc nu putea scăpa din atenţia unui alt colos financiar, și anume, cel cinematografic. Cazinoul şi mai ales luxul exorbitant din aceste locaţii a făcut deliciul multor cinefili.

Şi pentru că interesul pentru cazinouri şi oferta acestora este încă unul de interes major, există câteva documentare care detaliază atmosfera fascinantă dintr-un cazino. În rândurile următoare vom arăta ce documentare nu trebuie să ratezi.

1. Now Place Your Bets

Să faci bani online prin intermediul unui cazino este mai uşor ca niciodată dacă ai și ceva noroc. Nu ai decât să alegi din multitudinea de cazinouri existente şi, să fii clientul unuia sau mai multor platforme. Trebuie să găseşti sportul sau jocul preferat, să îi cunoşti tainele şi să pariezi cât mai responsabil cu putinţă.

Now Place Your Bets este documentarul care nu aduce în prim plan jocurile de noroc tipice dintr-un cazino ci se axează în principal pe pariurile sportive. Interesul creatorului James Bernardo este să explice în principal cum de pariurile sportive au ajuns atât de populare şi cum aduc ele venituri anuale care depăşesc 100 de miliarde de dolari.

Reuşeşte să facă acest lucru implicând oraşul fanion Las Vegas, capitala mondială a jocurilor de noroc. Şi o face prin intermediul a numeroase fotografii, arhive video dar şi cu ajutorul unor interviuri cu oameni aflaţi în primele rânduri ale industriei jocurilor de noroc.

De asemenea documentarul investighează rolul oraşului în popularitatea pariurilor sportive şi detaliază cum acesta a ajuns o adevărată Mecca pentru pariorii din SUA. În final, Now Place Your Bets concluzionează faptul  că pariurile sportive au devenit o adevărată cultură în SUA şi că este astăzi un pion important pentru societatea în care trăim cu toţii.

2. Inside: Underground Poker

Documentarul produs în anul 2012 de către Jon Bulette surprinde cu acurateţe industria ilegitimă a jocurilor de noroc din oraşul New York, aducând în prim plan incitantul joc de poker. Apare în scenă un personaj cunoscut lumii interlope contemporane, Brad the Conductor, care organizează asemenea partide de poker ilegale.

Tot documentarul urmăreşte acţiunile acestui individ care a făcut din organizarea de partide de poker o adevărată carieră. Documentarul surprinde şi partea neagră a industriei, influenţa nefastă a jocului de poker ilegal asupra vieţilor personale ale jucătorilor. Influenţa este una nefastă de cele mai multe ori, pentru că odată ce ai intrat în această lume este foarte greu să o părăseşti. Şi dacă ai făcut şi greşeala să te împrumuţi la cămătari pentru a-ţi satisface acest viciu, atunci nu mai există nicio ieşire din acest cerc vicios.

Documentarul se vrea o incursiune completă în activităţile care ţin de organizarea de partide de poker ilegale şi reuşeşte să facă acest lucru la perfecţiune. Merită urmărit, chiar şi pentru faptul că este plin de emoţie şi arată efectele nocive pe care o asemenea activitate o aduce jucătorilor şi familiilor acestora.

gambling addiction

3. Gambling Addiction & Me – The Real Hustler

De data aceasta toată acţiunea documentarului se petrece în UK, ţara recunoscută pentru o legislaţie fermă în tot ceea ce ţine de domeniul industriei jocurilor de noroc. Acest lucru nu înseamnă că jocurile de noroc sunt ilegale, dimpotrivă, sunt practicate de un număr din ce în ce mai mare de jucători.

Regizorul Alexis Conran dezvăluie în acest documentar cum l-a afectat personal dependenţa pentru jocurile de noroc pe care a parcurs-o nimeni altul decât tatăl său. Nu se sfieşte să declare că aceasta dependenţă i-a pus tatăl în închisoare pentru o perioadă bună de timp şi că acest lucru l-a afectat cum nu se poate mai mult.

Se ajută în această documentare şi de interviuri unde dependenţii îşi spun poveştile amare ale vieţii lor personale. Majoritatea dintre ei au pierdut tot ce era mai important pentru ei, începând de la case şi bani şi ajungând până la pierderea familiei şi a carierei personale.

Urmarea acestui documentar sensibil este că însuşi autorul se găseşte la finalul acestuia în postura de angajat al unei asociaţii care lupta împotriva dependenţei. Mesajul este clar, dependenţa este o boală reală a jucătorilor şi trebuie tratată cu maximă responsabilitate de către noi toţi.

kids game

4. A Kid’s Game: The Story of Online Poker

Documentarul face o minunată introspecţie în viaţa de zi cu zi a unui tânăr jucător de poker, cel mai bun de pe această planetă. Şi această incursiune nu dezvăluie doar o parte din activitatea sa de jucător ci se împleteşte armonios şi cu viaţa sa personală.

Se scoate în evidenţă în acest fel că accesul la jocurile de noroc sunt permise încă de la o vârstă fragedă, ceea ce poate crea în mod rapid dependenţă. Şi pentru că totul să fie cât mai veridic cu putinţă, documentarul se axează pe interviuri cu asemenea tipologii de jucători.

Aceştia recunosc că au început încă din copilărie să joace poker, speculând câteva erori ale sistemului industriei. Debutul acestora ca şi jucători s-a materializat numai în spaţiul online, unde se pare că lacunele existente au permis acest lucru.

Urmarea este că majoritatea au devenit jucători de succes, poate şi pentru faptul că la o vârstă atât de mică regulile jocului se deprind mult mai uşor. În contra balanţă însă se pune şi partea neagră a acestor scăpări, prin interviuri cu cealaltă categorie de jucători.

Aceştia sunt cei care nu au reuşit să se menţină pe trasa de succes a celorlalţi şi au înregistrat eşecuri grave. Poate că acestea erau trecute uşor cu vederea, dar s-au asociat cu pierderi masive de bani care i-au dus în pragul falimentului şi în cele din urmă în pragul dependenţei.

Concluzie

Mirajul jocurilor de noroc este unul atât de mare încât este greu să îi rezişti. Ai o ofertă bogată, cazinourile se întrec în bonusuri şi promisiunea unui câştig care să te scape de toate grijile este făcut în permanenţă jucătorilor.

Cealaltă faţă a monedei este partea întunecată a jocurilor de noroc, parte care este expusă în documentarele de mai sus. Citeşte-le deci cu atenţie, învăţă din poveştile triste de viaţă ale altor jucători şi trage de unul singur concluziile care se impun!

Author

Write A Comment