Prietenii animalelor, inainte de a continua cu acest articol, vrem sa pornim de la presupunerea ca nu exista nici un brad de Craciun, o ghirlanda, un decor de Craciun cu adevarat rezistent la pisici.

Tentatia pentru prietenii nostri felini, reprezentata de lumini, globuri stralucitoare, pandantive, funde, panglici, copaci, este atat de puternica incat nimic dintre decoratiunile de Craciun nu este cu siguranta sigur de prietenii nostri de pisica. Cu toate acestea, vrem sa incercam sa intocmim o lista cu cele mai utile 5 sfaturi pentru ca bradul nostru sa fie putin mai rezistent la atacul cert al felinelor casei.

Evaluam cu atentie ce brad de Craciun alegem

Pomii de Craciun adevarati sunt potential mai periculosi pentru pisica ta decat cei artificiali. Acest lucru se datoreaza faptului ca acele unui brad de Craciun adevarat sunt ascutite si pot strapunge sau zgaria pielea unei pisici excesiv de curioase. De aceea, multe persoane aleg sa cumpere un brad de craciun artificial de pe BraziCraciun.net care au in fiecare an promotii faine.

In plus, ace de pin in sine sunt potential iritante sau chiar usor toxice atunci cand sunt mestecate (in functie de speciile de arbori utilizate). Cu toate acestea, cu siguranta trebuie sa stim ca mestecarea unui pom artificial este mai deloc daunator. In acest caz alegerea unui brad artificial de Craciun este ideal in cazul in care aveti si feline in casa.

  • Luati in considerare dimensiunea bradului. Un copac mic va fi mai sigur decat un copac mai mare in cel mai rau caz, caderea ar cauza mai putine daune. Pentru un pisoi, un copac de masa ar putea fi o alegere potrivita pentru cel putin primul an de viata
  • Daca alegeti un brad artificial nu este necesar absolut deloc sa va faceti atatea griji cum ati face in mod normal cu un brad natural
  • Pentru a descuraja cei mai curajosi alpinisti, infasurati bradul in folie de aluminiu. Sunetul sau nedorit pentru pisici ii va descuraja sa nu urce

Alegeti o baza stabila pentru a mentine bradul in picioare: in alegerea bazei copacului, fie el natural sau artificial, este necesar sa fiti foarte precauti si sa prevedeti cel mai rau caz. Pomul nostru trebuie sa fie stabil si rezistent chiar si in caz de scuturare.

Baza este stabila, dar urata de privit? Fara frica. Il vom acoperi cu un capac din tesatura, care ne va ajuta, de asemenea, sa reparam firele si firele electrice. Un bun ajutor pentru stabilitatea copacului va fi, de asemenea, oferit prin ancorarea varfului in tavan. Citeste si cum gasesti un brad artificial care sa semene cu cel natural.

Alegeti o pozitie sigura si un loc sigur

Trebuie sa existe mult spatiu liber in jurul unui brad de Craciun. Nu ar trebui sa existe platforme potentiale de lansare, cum ar fi mobilierul si rafturile, de pe care pisica noastra se poate lansa cu usurinta spre copac.

Daca este posibil, ar fi ideal sa amplasam bradul intr-o camera care nu este accesibila pisicii in timpul noptii sau cand nu suntem acasa. Daca pomul de Craciun este suficient de mic, poate fi adecvat sa-l asezati pe o masa (poate fixata cu banda adeziva) deoarece fiind pe o podea ridicata, va fi potential mai putin interesant pentru pisica.

Nu decorati bradul imediat cum il aduceti in camera

Instalarea unui brad artificial de Craciun si asteptarea de cateva zile pentru a-l decora ar putea fi o modalitate utila de a ne obisnui treptat pisica cu copacul. Ar putea fi, de asemenea, o oportunitate de a-l descuraja de la alpinism, inainte ca toate decoratiunile sa fie instalate. Pentru a tine pisica departe, ne putem gandi apoi sa folosim cateva „mirosuri” sau obiecte deosebit de nedorite pentru pisici:

  • presarati un amestec de apa si lemongrass pe copac
  • puneti coaja de portocala sub copac, al carei miros este neplacut pisicilor
  • asezati cateva conuri de pin presarate cu lemongrass la baza copacului: pisicile nu merg pe conuri de pin si sunt enervate de lemongrass

Nu decorati bradul in prezenta pisicii

Si mai presus de toate, nu stimulati pisica sa se joace cu decoratiunile de Craciun in timpul etapelor de decorare a bradului. Pisica ar interpreta aceste activitati ca invitatia ta la joaca si o activitate ludica excelenta care trebuie repetata in timp.

Alegeti decoratii mai mici neatractive pentru pisici

Unele obiecte vor fi deosebit de irezistibile pentru pisici deoarece sunt stralucitoare, stralucitoare si agatate. Pe de alta parte, obiectele mai plate, mai putin stralucitoare sau mai putin agatate vor avea o atractie mai mica pentru pisicile noastre.

Hartie sau decoratiuni deosebit de simple pot fi o alternativa excelenta. Desigur, decoratiunile facute cu alimente trebuie evitate, atat pentru parfumul imbietor pe care il pot avea, cat si pentru ca sunt potential periculoase pentru animalele de companie (cum ar fi ciocolata).

De asemenea, ne amintim ca zapada artificiala este toxica si, prin urmare, nu trebuie folosita niciodata si ca benzile sunt potential foarte periculoase, deoarece sunt deosebit de atractive si posibile cauze ale blocajelor intestinale daca sunt ingerate de pisici.

Author

Write A Comment