Povestea cu sentimentele, cui, cat, cand si cum le dai, imi place. Pentru ca vorbeste despre tine si despre ceilalti. Si despre gestionarea relatiilor interumane. Chestiune despre care, de altfel, nu inveti la scoala.

Doar experienta si sfaturile celorlalti te-ar putea ajuta. Insa intotdeauna va ramane un ceva care nu va fi cunoscut in intregime. Tocmai pentru ca este vorba despre sentimente.

Sentimentele sunt esentiale in dezvoltarea ta personala. Intre tine si ceilalti se formeaza o punte de sentimente pe care tu le ai fata de ei sau ei fata de tine. Nu este nevoie sa fie vorba de iubitul sau familia ta pentru a investi sentimente.

Modul in care le simti si exprimi este un element important al imaginii tale. Cariera ta depinde in mare masura de felul in care intelegi sa-ti gestionezi sentimentele. Viata ta sociala poate avea de suferit daca nu stii sa le gestionezi.

Cand nu simti nimic pentru cineva sau ceva, probabilitatea de a suferi este mult mai mica. Nu iubesti, nu te atasezi, nu suferi. Dar pentru ca varianta asta nu este nici posibila, nici recomandabila, am pregatit cativa pasi care te vor ajuta sa iti gestionezi sentimentele:

  • Nu investi sentimente intr-o persoana pana nu o cunosti, indiferent ca este vorba de o relatie sentimentala sau profesionala.
  • Nu cataloga drept prieteni buni, colegi extraordinari, persoane ‚nescanate’ in prealabil. Despre prietenii din interes ai auzit? Sigur. Dar despre persoane care iti pot transfoma confidentele intr-un joc copilaresc numit telefonul fara fir?
  • Nu te atasa de situatii sau intamplari mai mult decat trebuie. Intotdeauna vor veni si altele.
  • Nu persista in joburi care nu ti se potrivesc. Reorienteaza-te.
  • Nu te atasa de anumite dorinte. Stiu ca vrei anumite lucruri. Insa a-ti iubi dorintele irealizabile (cel putin pentru moment) nu poate fi decat o chestiune total in defavoarea ta.
  • Nu iubi pentru ca esti iubita. Iubirea nu-i asa.
  • Nu face un lucru asteptand ceva in schimb. S-ar putea sa nu vina niciodata. Nici lauda sefului, nici angajarea dorita, nici promovarea promisa.
  • Invata sa te protejezi gestionandu-ti sentimentele. Invata sa te iubesti.
Author

Write A Comment