Nu putini sunt angajatorii care stramba din nas cand pe CV vad o varsta trecuta de cea a primei tinereti. Sa nu ne ascundem dupa deget si sa recunoastem ca varsta constituie, de multe ori, un criteriu de selectie a candidatilor. Pentru a reusi sa treci peste acest obstacol, este esential sa intelegi de ce lucrurile stau in felul acesta.

Exceptand cazurile in care angajatorul prefera un candidat mai tanar din motive ce tin de pretentiile financiare mai mici ale acestuia, lucrurile pot fi intelese foarte usor. Un angajat mai putin tanar se poate confrunta mai des cu probleme de sanatate, cu obligatii familiale. In acelasi timp, flexibilitatea si adaptabilitatea nu sunt intotdeauna atributele acestuia.

Tocmai de aceea, la interviul de angajare trebuie sa demonstrezi angajatorului: capacitatea ta de munca, de a te adapta noului job, flexibilitatea, deschiderea si chiar dorinta de a invata lucruri noi. Daca postul pentru care concurezi nu este unul de conducere, angajatorul va trebui sa fie convins ca, in ciuda varstei si a experientei, esti dispus sa lucrezi in echipa si sa ai superiori. Da exemple din activitatea ta profesionala, dar si din viata ta particulara in care ai dovedit calitatile enumerate mai sus.

Varsta inseamna maturitate, experienta, responsabilitate. Inseamna cunoasterea foarte buna atat a propriilor calitati si defecte, cat si a scopurilor pe care le urmaresti. Puncteaza toate aceste aspecte la interviul de angajare. Evidentiaza joburile avute, precum si toate cursurile de pregatire si perfectionare la care ai participat.

Incearca sa stabilesti o intalnire cu angajatorul. Un simplu mail de contact sau un telefon nu sunt suficiente, uneori. Daca, totusi, alegi sa iti contactezi viitorul angajator pe mail, ai grija sa atasezi CV-ului tau o poza care sa te avantajeze. Nu trisa, insa, folosind poze datand de acum multi ani in urma.

Evita sa te lamentezi, sa iti exprimi neincrederea, dezamagirea. Evita sa folosesti expresii precum pe vremea mea, acum nu mai este ca inainte.

Fa-ti bine temele de acasa astfel incat in fata angajatorului sa fii ferm convins ca varsta este avantajul tau.

Author

Write A Comment