Atractia este un concept interesant si popular. Ideea ca in loc sa alergi tu dupa ceva, sa setezi lucrurile astfel incat acel lucru sa vina singur, natural spre tine. Se aplica acest fenomen pentru succesul in cariera? Din perspectiva mea, da.

Insa asta nu inseamna ca este un proces usor. A atrage succesul in cariera poate sa fie o provocare la fel de mare ca a alerga dupa el. In timp, am descoperit ca oamenii care atrag in mod natural succesul in cariera, aceia carora totul pare sa le vina pe tava, se diferentiaza de restul prin cateva trasaturi importante. Iata trei din ele:

Stiu foarte clar ce vor

Mai toata lumea stie ca vrea o cariera de succes, bani, implinire, recunoastere. Dar mai nimeni nu stie: ce domeniu specific i se potriveste, unde se vede peste 5-10-15 ani, ce conteaza cel mai mult in viata si cariera sa. Daca vrei sa atragi succesul, ai nevoie sa iti stabilesti obiective mult mai specifice decat ‘vreau succes’.

Daca vrei sa atragi succesul, ai nevoie sa iti stabilesti obiective mult mai specifice decat ‘vreau succes’.

Iar asta poate sa fie o provocare foarte mare pentru ca necesita autocunoastere, buna cunoastere a pietei si luarea unor decizii bine gandite. Insa, cand ajungi in acel punct, claritatea iti da directie, iti permite sa vezi oportunitatile care se afla in jurul tau si te face mult mai eficient in actiunile tale din plan profesional.

Se conecteaza cu oamenii care conteaza.

Un client recent imi povestea ca in ultimele 3 joburi in care s-a angajat, acest lucru s-a intamplat fara sa-si caute activ un job. Cum? Cunostea o serie de oameni de business destul de importanti care aveau o parere buna despre el ca profesionist si care fie l-au recomandat pentru diverse joburi de care au aflat de la alti oameni de business, fie i-au propus un job in echipa lor.

Valoarea unor cunostinte care conteaza in plan profesional este in mod constant subestimata in Romania, in ciuda faptului ca oamenii cu cel mai mare nivel de succes in cariera se bazeaza foarte mult pe acestea. Nu este suficient sa fii bun in ceea ce faci, este nevoie ca oamenii potriviti sa te cunoasca si sa stie asta, ceea ce implica din partea ta sa iti dezvolti reteaua de cunostinte profesionale.

Author

Write A Comment