Nimic nu spune primavara mai mult decat ciripitul pasarilor dintr-o gradina inflorita, iar realizarea propriului tau cuib pentru a le atrage nu poate fi mai usoara! Un cuib pentru pasari se poate contrui usor doar folosind obiecte de uz casnic este o modalitate excelenta de a da ceva inapoi naturii, de a face lucruri artizanale cu copiii si de a-i entuziasma cu privire la viata salbatica din gradina – le va placea sa vada pasarelele bucurandu-se de hranitoarele lor facute in casa!

Cum incepe procesul pentru a construi un cuib pentru pasari?

Noi am folosit aici o rola de hartie igienica goala, unt de arahide si seminte pentru pasari, dar puteti folosi la fel de usor o sticla veche de litru pentru a crea un cuib pentru pasari din sticla sau chiar o coaja de portocala scobita! Umpleti pur si simplu cuibul pentru pasari DIY cu orice aveti in dulap; daca nu aveti unt de arahide, atunci orice nuci si seminte vor functiona.

  1. Turnati niste hrana pentru pasari sau orice seminte pe hartie unsuroasa si lasati-o deoparte
  2. Folositi un cutit pentru a intinde unt de arahide (sau orice unt de nuci/seminte) pe o rola de hartie igienica goala
  3. Rulati mancarea pe hrana pentru pasari, apasand usor pana cand este acoperita.
  4. Daca faceti un cuib pentru pasari din sticla, taiati pur si simplu o mica gaura la jumatatea inaltimii, umpleti sticla cu seminte pana chiar sub gaura pentru pasari, puneti capacul la loc si faceti cateva gauri prin care sa treceti sfoara.
  5. Treceti niste sfoara prin rola de hartie igienica (sau prin sticla) si faceti un nod
  6. Gasiti un loc potrivit in gradina pentru a agata hranitoarele pentru pasari DIY si pregatiti-va pentru observarea pasarilor!

Confectionarea propriului cuib pentru pasari este o modalitate excelenta de a sarbatori frumusetea gradinii tale in aceasta Saptamana Nationala a Gradinaritului, chiar daca ploua, deoarece poti pur si simplu sa privesti de la fereastra!

Prin intermediul acestui blog vom impartasi cate o idee plina de distractie pe zi pentru a va mentine inspirati in timpul inchiderii, folosind doar elementele de baza ale gospodariei sau doar pe cei mai buni dintre voi. De ce sa nu va faceti propriul colaj curcubeu pentru a sarbatori minunatul nostru NHS? Urmariti hashtag-ul #kidadldaily pe retelele de socializare pentru a nu pierde doza noastra zilnica de inspiratie si etichetati-ne in fotografiile si videoclipurile dvs. pentru a le putea distribui pe platformele noastre! Abia asteptam sa vedem ce creati.

Daca ai papagali iti recomandam sa folosesti aceste nume de papagalite. Acest articol face parte din Vacanta in Romania

 

Author

Write A Comment