Piata criptografica este extrem de volatila, iar aceste criptomonede de viitor care se bucura de succes pot deveni monede de rahat dupa nici o saptamana. Cu toate acestea, unele dintre aceste criptomonede si token-uri reusesc sa ramana in top. Investitorii in criptomonede de viitor sunt mereu in cautarea criptomonedelor in crestere, indiferent unde ajung aceste active digitale dupa calatoria lor pe “to the moon“.

Fie ca doriti sa gasiti urmatoarea criptomoneda care va exploda in 2022 sau pur si simplu doriti sa va diversificati portofoliul cu cateva active digitale cu risc ridicat si recompensa mare, criptomonedele din aceasta lista vor fi perfecte pentru dumneavoastra!

Recomandarea noastră este să folosesti un tool automatizat care scanează piața și face trading în locul tău, un astfel de tool din Bucuresti este www.vestinda.com îl poți încerca.

Cele mai interesante criptomonede de viitor pentru anul urmator?

criptomonede de viitor

1. ETH (Ethereum)

Pretul unei monezi ETH: $3564.18 cu o evolutie fata de ieri 1.93774%

Avand in vedere ca lansarea Ethereum 2.0 este la un pas de a fi lansata, hype-ul pentru cea de-a doua cea mai mare criptomoneda din lume este cel mai ridicat din ultimele luni. Pretul Ethereum a fost in crestere de la sfarsitul lunii iulie 2021 si se pare ca multi dintre investitorii in criptomonede de viitor sunt in prezent optimisti cu privire la aceasta moneda.

Chiar daca actualizarea sa nu va decurge asa cum a fost planificata si daca vor exista unele piedici, credem ca Ether va avea in continuare sanse mari sa fie urmatoarea criptomoneda care va exploda in 2022 – in parte pentru simplul fapt ca este “Ethereum”. Criptomonedele precum BTC si ETH si-au demonstrat capacitatea de a beneficia de orice tip de agitatie pe piata criptomonedelor, deoarece sunt cele mai fiabile doua optiuni de investitii criptografice.

In timp ce Ethereum 2.0 este o veste grozava pentru toti detinatorii si credinciosii ETH, este o veste proasta pentru fanii monedelor si token-urilor care au fost numite in trecut “Ethereum killers” – principalul lor argument de vanzare a fost faptul ca aveau o sustenabilitate, o viteza si comisioane de tranzactionare mai mari si mai ieftine decat Ethereum – si toate aceste avantaje competitive ar putea deveni nule odata ce actualizarea va fi aprobata, iar ETH va deveni la fel de sustenabil, rapid si ieftin ca si ele

2. SHIB (SHIBA INU)

SHIBA INU a zguduit lumea criptografica in 2021. Aceasta criptomoneda meme a fost lansata in august 2020, dar momentul sau de a straluci a venit abia aproape un an mai tarziu, in mai 2021, cand pretul sau a crescut brusc.

Succesul lui SHIB poate fi atribuit in mare parte legaturii sale cu DOGE si unui aflux de noi investitori in criptomonede pe piata criptomonedelor. Cu toate acestea, a reusit in mod clar sa isi creeze o nisa: in ciuda faptului ca multi experti au prezis ca nu este altceva decat o shitcoin care va disparea de pe fata pamantului imediat dupa prima sa explozie, aceasta moneda meme a reusit sa se mentina la un nivel de pret stabil de 0,000008 dolari si a crescut din nou la inceputul lunii octombrie 2021. Cea mai recenta crestere a SHIBA INU a fost atribuita lui Elon Musk care a postat o fotografie cu noul sau catelus care este un shiba inu.

Moneda Shiba Inu cu siguranta nu este una dintre acele criptomonede de incredere pe care le poti pastra timp de un an sau doi si sa faci totusi profit. Pretul sau este afectat in principal de hype-ul din social media si pare sa treaca mereu prin acelasi cerc: mai intai, hype rapid si cresterea rapida a pretului, apoi, o corectie masiva si o vanzare. Desi nu este o investitie stabila, cu siguranta are potentialul de a creste din nou in 2022 – asigurati-va doar ca nu o cumparati atunci cand este inca in faza de hype.

3. XMR (Monero)

Pretul unei monezi XMR: $181.51

Monero a fost lansata in 2014 cu un scop simplu: sa faca tranzactiile cat mai private si mai anonime posibil. Desi toate criptomonedele de viitor sunt, din punct de vedere tehnic, private, cel putin in comparatie cu banii fiduciari, unele dintre ele fac totusi posibila urmarirea istoricului tranzactiilor si cine trimite ce cripto unde. Cu toate acestea, monedele de confidentialitate, precum Monero, pot facilita platile sigure.

Monero are cateva atuuri: in primul rand, are o capitalizare de piata solida (la 15 octombrie, XMR se afla pe locul 37 pe CMC). In al doilea rand, fiind o moneda de confidentialitate, nu concureaza direct cu giganti din industrie precum Ethereum sau Bitcoin. Nu in ultimul rand, a reusit sa supravietuiasca vanzarii masive din mai 2021, fara sa scada la nivelul de pret din 2020. Monero pare sa aiba in spate o comunitate excelenta, iar accentul pe descentralizare si confidentialitate ar putea sa o impinga sa devina urmatoarea criptomoneda care va exploda 2022

4. VET (VeChain)

Pretul unei monezi VET:  $0.03127562

VET este unul dintre cele doua jetoane interne ale VeChain, o platforma de lant de aprovizionare alimentata de blockchain. Proiectul VeChain are obiective destul de ambitioase, urmarind sa rezolve problemele majore de care sufera industria lantului de aprovizionare cu ajutorul unui ecosistem creat cu ajutorul guvernantei distribuite si al tehnologiei Internet of Things (IoT).

Industria lantului de aprovizionare a suferit destul de mult in 2021, iar tehnologia blockchain ar putea oferi solutiile necesare pentru a o revitaliza. Experienta si reputatia stabilita a VeChain o pot ajuta sa devanseze concurenta. Ca sa nu mai spunem ca eficienta, trasabilitatea, transparenta si costurile reduse pe care VeChain le poate oferi sunt toate extrem de valoroase. Daca acest proiect reuseste sa devina un jucator important in industria lantului de aprovizionare, pretul token-ului sau nativ VET ar putea creste destul de mult.

Desigur, aceasta este doar predictia noastra – dar nu se poate nega faptul ca VeChain este un proiect interesant, cu o capitalizare de piata ridicata, care are inca multe de oferit.

5. XLM (Stellar)

Pretul unei monezi XLM: $0.100153

Stellar este o retea deschisa care le permite utilizatorilor sa transfere si sa stocheze bani intr-un mod foarte eficient. Stellar are cea mai mare capitalizare de piata dintre toate monedele si token-urile criptografice din aceasta lista.

La fel ca Bitcoin si Ethereum, XLM, tokenul nativ al Stellar, este o optiune foarte viabila pentru plati – reteaua sa poate procesa intre una si cinci mii de tranzactii cu criptomonede pe secunda.

In plus, are comisioane de tranzactie extrem de scazute, fiecare operatiune costand exact 0,00001 XLM.

Datorita functionalitatii KYC incorporate, Stellar este un token digital incredibil de sigur si nu poate fi folosit in spalarea banilor. Acest lucru inseamna ca este mai probabil sa fie favorizat de investitorii institutionali, ceea ce, impreuna cu celelalte functii pe care le ofera XLM, de exemplu, procesarea tranzactiilor globale, face din aceasta moneda o investitie buna pe termen lung

6. ADA (Cardano)

Pretul unei monezi ADA: $

Cardano este o platforma blockchain descentralizata open-source si unul dintre cele mai importante hub-uri dApp. Aceasta suporta functionalitatea contractelor inteligente si a implementat servicii financiare descentralizate (DeFi) in septembrie 2021. Criptomoneda nativa a platformei, ADA, poate fi mizata, permitand detinatorilor sai sa castige dobanda pentru criptomonedele pe care le detin.

ADA este in prezent a patra cea mai mare criptomoneda din lume si, cu toate acestea, are inca mult loc de crestere. Este cea mai mare criptomoneda care utilizeaza algoritmul de consens proof-of-stake pentru a verifica tranzactiile, o alternativa mult mai ecologica si mai sustenabila decat proof-of-work. Conform unei estimari facute de fondatorul sau, Charles Hoskinson, reteaua Cardano foloseste anual mai putin de 0,01% din energia pe care o consuma Bitcoin.

Caracteristicile si functionalitatea Cardano o fac sa fie un candidat perfect pentru a fi urmatoarea criptomoneda care va exploda. Plafonul sau de piata urias si comunitatea dedicata ofera ADA o plasa de siguranta foarte solida, ceea ce face din aceasta cripto o investitie relativ fiabila pe termen lung.

Cardano nu a scazut inca pana la nivelurile de pret din 2020 si este inca in plina dezvoltare. In cazul in care tendinta pozitiva reapare, ADA ar putea foarte bine sa devina urmatorul cripto care va exploda

7. HBAR (Hedera Hashgraph)

Hedera Hashgraph este adesea numit “stratul de incredere al internetului”. Este o retea publica care permite intreprinderilor si persoanelor fizice sa construiasca aplicatii descentralizate (dApps). A fost conceputa pentru a rezolva unele probleme cu care se confrunta vechile criptomonede de viitor, precum blockchain-ul Bitcoin sau Ethereum, cum ar fi performanta lenta sau instabilitatea. Mecanismul de consens hashgraph este extrem de eficient si are un debit de peste 10.000 de tranzactii pe secunda.

Hedera Hashgraph nu este chiar un nou venit in lumea cripto – a fost lansat in 2019. Cu toate acestea, este un prim exemplu de activ care are toate sansele sa fie urmatoarea criptomoneda care va exploda in 2022.

HBAR, moneda nativa a platformei, are un rol dublu in retea. In primul rand, aceasta moneda digitala alimenteaza diferitele servicii ale Hedera Hashgraph, cum ar fi contractele inteligente sau stocarea fisierelor. In al doilea rand, ajuta la securizarea platformei, deoarece detinatorii de HBAR isi pot miza jetoanele pentru a mentine integritatea acesteia.

Fiind guvernata de un consiliu format din pana la 39 de intreprinderi globale de top, Hedera Hashgraph are o utilitate excelenta, o baza tehnica solida si o capitalizare de piata destul de mare. Toate aceste lucruri combinate fac din ea o criptomoneda foarte promitatoare

8. AKRO (Akropolis)

Pretul unei monezi AKRO: $

Akropolis este un protocol financiar descentralizat (DeFi) bazat pe Ethereum care isi propune sa ofere utilizatorilor un ecosistem autonom pentru cresterea si economisirea averii. Ofera o gama larga de produse, inclusiv Delphi, un agregator de agricultura de randament, AkropolisOS, un cadru pentru dezvoltarea de organizatii autonome descentralizate cu scop lucrativ si Sparta, o platforma pentru imprumuturi negarantate.

AKRO este un token ERC-20 care este utilizat pentru guvernanta retelei in toate produsele Akropolis.

Expertii de la Wallet Investor considera ca AKRO este o investitie buna pe termen lung, prezicand ca pretul acestei monede digitale isi va dubla valoarea in doar un an. Avand in vedere ca AKRO este un token de guvernanta al unei platforme foarte promitatoare, are potentialul de a fi urmatorul cripto care va exploda

9. MANA (Decentraland)

Pretul unei monezi MANA: $

Decentraland este o platforma de realitate virtuala alimentata de Ethereum. Aceasta le permite utilizatorilor sa cumpere parcele de teren unde pot construi si monetiza continut si aplicatii intr-un mod rapid si usor. Alti utilizatori pot vizita acele parcele de teren, experimentand si bucurandu-se de continutul creat de altii. Desi platforma a fost lansata oficial abia in 2020, a fost deja folosita pentru a crea o multime de jocuri, scene 3D si alte experiente interactive.

MANA este unul dintre cele doua jetoane folosite de platforma Decentraland. Este un jeton ERC-20 care trebuie ars pentru a obtine jetoane ERC-721 LAND. In plus, MANA poate fi folosit pentru a plati pentru avatare, nume si multe alte lucruri asemanatoare pe piata Decentraland.

Aceasta criptomoneda de un penny este una dintre cele mai bune altcoins pentru a investi in 2021. Expertii sunt optimisti cu privire la ea si este sustinuta de un proiect inovator solid care are potentialul de a face mare lucru

10. ONE (Harmony)

Harmony este o platforma blockchain care a fost conceputa pentru a facilita crearea si utilizarea dApps – aplicatii descentralizate. Acest proiect isi propune sa revolutioneze procesul de creare a blocurilor, concentrandu-se pe impartirea aleatorie a starii care reduce semnificativ timpii de validare a nodurilor.

Nodurile si validatorii din reteaua Harmony sunt atribuite si reatribuite in mod aleatoriu, ceea ce securizeaza procesul de validare si asigura protectia nodurilor. Potrivit site-ului Harmony, intentia proiectului este de a introduce contracte cross-shard si o infrastructura cross-chain pana la sfarsitul anului 2021. Harmony este un proiect bine conectat, cu planuri ambitioase pentru viitor. Are perspective bune pe termen lung, la fel ca si token-ul sau ONE. Se afla cu siguranta pe lista noastra de “altcoins de urmarit”

11. POLY (Polymath)

Polymath este un proiect blockchain Ethereum descentralizat. Scopul sau principal este de a facilita crearea si gestionarea mai usoara a token-urilor de securitate. Standardul ST-20 al Polymath permite utilizatorilor sa integreze cerinte de reglementare in token-urile insele pentru a restrictiona tranzactionarea la participantii verificati. Peste 220 de token-uri au fost deja create pe platforma Polymath. Le puteti gasi aici.

Polymath a fost implementat pe reteaua principala Ethereum in ianuarie 2018. In cei trei ani de prezenta pe piata criptografica, platforma a reusit sa atraga o multime de parteneri si mii de utilizatori, impunandu-se ca un proiect criptografic promitator.

POLY este tokenul de utilitate al platformei, care este utilizat pentru a accesa suita de contracte inteligente necesare pentru a crea tokenuri ST-20. Este una dintre monedele alternative care este foarte probabil sa explodeze in 2021.

12. ZIL (Zilliqa)

Pretul unei monezi ZIL: $

Zilliqa este un blockchain public fara permisiune care a fost conceput pentru a oferi un debit extrem de ridicat, astfel incat poate finaliza mii de tranzactii pe secunda. Folosind sharding ca solutie de scalare in al doilea strat, acest proiect isi propune sa rezolve vechea problema de care sufera industria criptografica – scalabilitatea.

Zilliqa poate fi folosit pentru a crea aplicatii descentralizate si a introdus, de asemenea, staking si yield farming inca din 2020. Tokenul de utilitate nativ al platformei, ZIL, este utilizat pentru a facilita implementarea contractelor inteligente si, de asemenea, ajuta la procesarea tranzactiilor in retea.

Zilliqa are planuri foarte ambitioase. Isi propune sa devina reteaua preferata pentru utilizarea la scara larga de catre intreprinderi in domeniul jocurilor, al publicitatii si al multor alte infrastructuri digitale. Echipa sa a enumerat Visa si Mastercard ca potentiali concurenti ai Zilliqa. Are toate sansele sa fie urmatoarea criptomoneda care va exploda.

13. ALGO (Algorand)

Pretul unei monezi ALGO: $

Algorand este o criptomoneda bazata pe blockchain care isi propune sa ofere utilizatorilor sai cele mai inalte standarde de securitate, scalabilitate si descentralizare. Blockchain-ul Algorand suporta functionalitatea contractelor inteligente si utilizeaza un algoritm de consens numit “pure proof-of-stake”.

Unul dintre principalele motive pentru care credem ca Algorand are sansa de a exploda in 2022 este accentul pus de echipa sa pe respectarea mediului inconjurator. Preocuparile ecologice devin din ce in ce mai raspandite in toate industriile pe masura ce trece timpul, iar acestea au lasat deja cu siguranta un impact asupra pietei criptografice. Monedele si jetoanele precum ALGO, care au fost construite pentru a fi sustenabile si ecologice de la inceput, au un avantaj fata de criptomonedele precum Ethereum, care sunt fortate sa se schimbe pentru a se adapta noilor standarde.

Potrivit CoinMarketCap, ALGO are in prezent a 20-a cea mai mare capitalizare de piata. Pretul sau a explodat in septembrie 2021 si nu a scazut inca la nivelurile de dinaintea boom-ului. Acest lucru arata ca aceasta criptomoneda are sansa de a rezista ciclurilor obisnuite de pump-and-dump prin care trec multe alte criptomonede, ceea ce o face o investitie de incredere

Unde sa investesti in criptomonede in crestere?

Exista destul de multe burse de criptomonede care va permit sa obtineti aceste si alte criptomonede de viitor in crestere. Cele mai mari burse de criptomonede din lume, cum ar fi Binance sau Coinbase, se asigura intotdeauna ca listeaza cele mai recente monede criptografice si token-uri in trend cat mai curand posibil, astfel incat utilizatorii sa le poata obtine inainte ca acestea sa traga in luna.

vestinda

Care este urmatoarea cea mai buna moneda digitala?

Este aproape imposibil de prezis cu exactitate care criptomoneda va fi urmatorul castigator criptografic. Deocamdata, Bitcoin si Ethereum raman cele mai bune criptomonede de viitor pentru a depune bani – totusi, din nou, s-ar putea sa nu fie cea mai buna optiune daca nu se potrivesc cu obiectivele tale de investitii.

Care este urmatoarea criptomoneda care va exploda 2023?

Exista o multime de monede si token-uri care pot exploda spontan in 2022, dar criptomonedele populare precum Bitcoin sau Ethereum vor fi probabil cel mai sigur pariu atunci cand vine vorba de potentialul de investitii.

Mai multe detalii despre alte cryptomonede de viitor aici: Wikipedia

Disclaimer: Va rugam sa retineti ca continutul acestui articol nu reprezinta consultanta financiara sau de investitii. Informatiile furnizate in acest articol reprezinta doar opinia autorului si nu trebuie considerate ca oferind recomandari de tranzactionare sau de investitii. Nu oferim nicio garantie cu privire la caracterul complet, fiabilitatea si acuratetea acestor informatii. Piata criptomonedelor sufera de o volatilitate ridicata si de miscari ocazionale arbitrare. Orice investitor, trader sau utilizator obisnuit de criptomonede ar trebui sa cerceteze mai multe puncte de vedere si sa fie familiarizat cu toate reglementarile locale inainte de a se angaja intr-o investitie.

Author

Write A Comment