Cel mai bogat om din lume este în prezent Jeff Bezos, fondatorul Amazon. Povestea lui este una inspiratoare; a început cu o mică librărie online și a crescut-o într-un imperiu masiv de mai multe miliarde de dolari. Bezos a fost întotdeauna înaintea timpului său și a fost capabil să anticipeze multe dintre schimbările care aveau să vină în industria de retail de-a lungul anilor. A îmbrățișat tehnologia de la început și a transformat-o într-un instrument de succes. Etica sa în muncă, viziunea și simțul acut al afacerilor i-au permis să se ridice de la începuturi umile pentru a deveni unul dintre cei mai bogați oameni din lume.

Pe lângă faptul că este un antreprenor excelent, Bezos este, de asemenea, extrem de filantropic și a adus contribuții caritabile în multe cauze, de la educație la reforma sănătății. În plus, el încurajează alți oameni bogați să dea înapoi prin donații, dând el însuși un bun exemplu.

Cei mai bogati oameni din lume, la ora actuala

Cei mai bogați oameni din lume, în prezent, sunt un grup divers. Potrivit Forbes, lista lor cu cei mai bogați zece oameni din lume îl include pe Jeff Bezos de la Amazon pe primul loc, cu o avere netă estimată la peste 141 de miliarde de dolari. Urmează de aproape fostul CEO al Microsoft Bill Gates, în vârstă de 63 de ani, care se află confortabil pe locul doi, cu o avere evaluată la 96,5 miliarde de dolari. Pe locul trei pe listă se află magnatul francez de afaceri Bernard Arnault cu compania sa LVMH și o avere netă de aproximativ 76 de miliarde de dolari. Aceasta este urmată îndeaproape de Warren Buffett; un investitor și filantrop american a cărui avere estimată se ridică la aproximativ 67 de miliarde de dolari. Pe locul cinci se află guruul tehnologiei Mark Zuckerberg, cu o avere personală de peste 61 de miliarde de dolari.

 

1. Jeff Bezos (valoare netă: 188,7 miliarde de dolari)

Jeff Bezos este un lider de afaceri extraordinar și inovator. El nu numai că a revoluționat modul în care se face comerțul, dar a schimbat și lumea în acest proces. Născut în 1964, Jeff Bezos a continuat să urmeze o diplomă în informatică și inginerie electrică la Universitatea Princeton. După absolvire, a lucrat pe Wall Street câțiva ani înainte de a-și fonda propria companie – Amazon.com – în 1995. Astăzi, Amazon este unul dintre cei mai mari retaileri online din lume, iar Bezos a devenit unul dintre cei mai bogați indivizi cu o avere netă din America. de peste 100 de miliarde de dolari.

Dincolo de succesul său cu Amazon, Jeff Bezos este respectat pentru angajamentul său față de inițiative filantropice și de responsabilitate socială, cum ar fi lansarea Blue Origin, o companie aerospațială care lucrează pentru a face călătoriile în spațiu mai accesibile oamenilor din întreaga lume.

2. Elon Musk (valoare netă: 157,2 miliarde de dolari)

Elon Musk este un renumit antreprenor, inventator, inginer și investitor. El este fondatorul mai multor companii care au revoluționat transportul, producția de energie, inteligența artificială și explorarea spațiului. Cele mai de succes eforturi ale sale includ co-fondatorul PayPal, Tesla Motors și SpaceX.

Musk este o figură inspirațională care s-a dedicat pentru a face lumea un loc mai bun pentru toată lumea prin crearea de tehnologii inovatoare care pot permite umanității să devină mai eficientă în utilizarea resurselor. El a împins tehnologia la limitele sale pentru a crea progrese inovatoare, cum ar fi vehicule electrice, rachete reutilizabile și acoperișuri solare. În plus, el caută modalități creative de a rezolva probleme globale precum schimbările climatice și sărăcia cu proiecte precum sistemele de transport hyperloop și cercetarea OpenAI.

3. Bernard Arnault (avere netă: 117,5 miliarde de dolari)

Bernard Arnault este unul dintre cei mai influenți oameni de afaceri din lume. În prezent, este președintele și CEO-ul LVMH, un conglomerat francez de bunuri de lux pe care l-a fondat în 1987. Perspicacitatea sa impresionantă pentru afaceri i-a adus o poziție de top printre cei mai bogați oameni de pe Pământ. Prin conducerea sa, LVMH a devenit lider global în modă, vinuri, băuturi spirtoase și bijuterii. În 2020, Arnault a fost clasat pe locul al treilea cel mai bogat om în viață, cu o avere netă estimată la aproximativ 103 miliarde USD.

Succesul lui Arnault nu a fost peste noapte – a muncit din greu pentru asta. De când a preluat funcția de CEO al LVMH în 1989, el s-a concentrat pe creșterea companiei sale prin achiziții strategice și dezinvestiții; Achizițiile notabile includ Louis Vuitton și Sephora.

4. Bill Gates (Valoare netă: 115,2 miliarde de dolari)

Bill Gates este un nume cunoscut și din motive întemeiate. Este unul dintre cei mai influenți și de succes oameni din istoria modernă. Nu numai că a revoluționat industria de calcul cu compania sa emblematică „Microsoft”, dar eforturile sale filantropice au avut un impact asupra milioanelor de oameni din întreaga lume. Bill Gates s-a născut în Seattle, Washington, în 1955, într-o familie din clasa de mijloc.

În copilărie, a avut un interes puternic pentru tehnologie și computere; atât de mult încât a scris primul său program de calculator la vârsta de 13 ani folosind limbajul BASIC pe un sistem informatic General Electric. De acolo, va continua să înființeze Microsoft împreună cu prietenul său din copilărie Paul Allen în 1975. De-a lungul anilor, Microsoft a devenit una dintre cele mai mari companii din lume, Bill Gates a fost directorul executiv până în 2000, când a renunțat la activitatea de zi cu zi. operațiuni de zi pentru a se concentra mai mult pe munca umanitară.

5. Mark Zuckerberg (Valoare netă: 98,9 miliarde de dolari)

Mark Zuckerberg este un antreprenor și filantrop inspirațional care a condus inovația tehnologică de zeci de ani. El este co-fondatorul Facebook, o platformă de socializare care a revoluționat modul în care oamenii comunică între ei. Cu o avere netă de peste 80 de miliarde de dolari, este unul dintre cei mai bogați oameni din lume. Povestea lui de succes a început când era încă la facultate, studiind informatica la Universitatea Harvard. Acolo a dezvoltat ideea pentru Facebook, care a câștigat rapid popularitate și l-a transformat într-un miliardar peste noapte, când a împlinit 23 de ani.

Nu numai că Mark Zuckerberg a devenit un mogul tehnologiei la o vârstă atât de fragedă, dar și-a demonstrat și o dedicație imensă pentru a da înapoi societății. El și soția sa Priscilla Chan au donat împreună miliarde de dolari pentru diverse cauze caritabile de-a lungul carierei lor, de la inițiative educaționale la proiecte de cercetare medicală.

6. Warren Buffett (Valoare netă: 90,3 miliarde de dolari)

Warren Buffett este o figură iconică în lumea afacerilor, fiind pe lista Forbes a celor mai bogați oameni din 1987. Este un miliardar care și-a început cariera ca agent de bursă la vârsta de 14 ani și de atunci a obținut un succes remarcabil. În calitate de președinte și CEO al Berkshire Hathaway, Buffett administrează mai multe filiale, inclusiv GEICO Insurance, Duracell Batteries, Dairy Queen Ice Cream și Heinz Ketchup. Stilul de investiție al lui Buffett se bazează pe investiții valorice; el caută acțiuni care sunt subevaluate de piață și le păstrează pentru câștiguri pe termen lung. În plus, el s-a impus ca un filantrop; donând miliarde organizațiilor caritabile din întreaga lume prin organizația sa The Giving Pledge.

Dincolo de viața sa profesională de succes, Warren Buffet este foarte apreciat pentru alte calități, cum ar fi intelectul ascuțit și luarea înțeleaptă a deciziilor în perioadele de volatilitate pe piață.

7. Larry Ellison (Valoare netă: 78,3 miliarde de dolari)

Larry Ellison este un om de afaceri și antreprenor american care a co-fondat compania de software Oracle. El a fost catalogat ca unul dintre cei mai bogați oameni din lume de mulți ani, cu o valoare netă estimată la peste 60 de miliarde de dolari. Călătoria lui Larry către succes a început la o vârstă fragedă, când părinții săi adoptivi l-au încurajat să lupte spre excelență. Pe lângă faptul că are succes în afaceri, el este cunoscut și pentru lucrările sale filantropice, care includ donarea de sume mari de bani pentru protecția mediului și cercetarea medicală.

În ciuda faptului că a creat una dintre cele mai mari companii de software din istorie, Larry nu a fost o poveste de succes peste noapte; a muncit din greu și și-a asumat riscuri de-a lungul carierei. Totuși, persistența sa a dat roade, deoarece a navigat cu succes prin ciclurile de expansiune și declin, în timp ce a transformat Oracle într-o putere globală.

8. Larry Page (Valoare netă: 65,1 miliarde de dolari)

Larry Page este un informatician și antreprenor de internet, cel mai bine cunoscut pentru că a co-fondat Google împreună cu Sergey Brin în 1998. Înainte de a deveni o figură influentă în industria tehnologiei, Larry Page a primit o diplomă de licență în inginerie de la Universitatea din Michigan, Ann Arbor și un diploma de master de la Universitatea Stanford. După studii, a continuat să facă parte din mai multe companii start-up de succes înainte de a fonda Google.

Astăzi, Larry Page este unul dintre cei mai de succes oameni de afaceri din lume și continuă să aibă un impact major asupra industriei tehnologiei. El este CEO al Alphabet Inc., compania-mamă a Google, și a fost creditat cu succesul său datorită abordării sale inovatoare pentru rezolvarea problemelor și strategiile de afaceri. Pasiunea lui pentru tehnologie este evidentă prin eforturile sale filantropice, cum ar fi investițiile de milioane în proiecte de cercetare legate de tehnologia energiei regenerabile.

9. Sergey Brin (Valoare netă: 62,2 miliarde de dolari)

Sergey Brin este o figură inspirațională care a avut un impact uriaș asupra lumii. El este co-fondatorul Google, una dintre cele mai de succes și omniprezente companii de tehnologie din lume. În calitate de imigrant rus, povestea lui de succes împotriva oricărui pronostic oferă inspirație pentru mulți antreprenori.

Brin s-a născut la Moscova, Rusia, în 1973, din doi matematicieni care i-au insuflat pasiunea pentru știință și tehnologie încă de la o vârstă fragedă. Familia sa s-a mutat în America când el avea 6 ani din cauza persecuției religioase. A continuat să urmeze Universitatea Stanford, unde l-a cunoscut pe Larry Page, viitorul său partener pentru Google. Motorul de căutare inovator pe care l-au dezvoltat a schimbat pentru totdeauna modul în care accesăm informațiile și i-a făcut pe amândoi miliardari înainte de a împlini 30 de ani.

Pe lângă conducerea Google, Brin este și președinte al companiei-mamă Alphabet Inc.

10. Steve Ballmer (Valoare netă: 58,4 miliarde de dolari)

Steve Ballmer este un antreprenor și director de afaceri american, cel mai bine cunoscut pentru că a fost fostul CEO al Microsoft. S-a născut în Detroit, Michigan, în 1956 și a urmat cursurile Universității Harvard, unde a absolvit cu o diplomă în economie. După studii, Steve a lucrat la Proctor & Gamble înainte de a se alătura Microsoft, unde a fost al 30-lea angajat al companiei. În cei 14 ani ai săi în calitate de CEO al Microsoft, Steve a fost responsabil pentru conducerea uneia dintre cele mai de succes companii din lume și pentru dezvoltarea acesteia în ceea ce este astăzi. Contribuțiile sale la tehnologie au fost imense; de la produse de computer portabile la soluții bazate pe cloud care continuă să modeleze modul în care oamenii interacționează cu tehnologia din întreaga lume.

Steve a devenit unul dintre cei mai importanți antreprenori din America.

Top 30 cei mai bogati oameni din lume

11. Mukesh Ambani (Valoare netă: 58,3 miliarde de dolari)

12. Francoise Bettencourt Meyers (Valoare netă: 54,2 miliarde de dolari)

13. Carlos Slim Helu (Valoare netă: 51,4 miliarde de dolari)

14. Amancio Ortega (Valoare netă: 51,2 miliarde de dolari)

15. MacKenzie Scott (Valoare netă: 50,8 miliarde de dolari)

16. Jim Walton (Valoare netă: 50,7 miliarde de dolari)

17. 18. Alice Walton (Valoare netă: 50,6 miliarde de dolari)

18. Robson Walton (Valoare netă: 50,3 miliarde de dolari)

19. Jack Ma (Valoare netă: 49,2 miliarde de dolari)

20. 20. Steve Cohen (Valoare netă: 48,3 miliarde de dolari)

21. 22. Vladimir Potanin (Valoare netă: 43,3 miliarde de dolari)

22. Dieter Schwarz (Valoare netă: 43,2 miliarde de dolari)

23. 23. Charles Koch (Valoare netă: 43,1 miliarde de dolari)

24. 25. David Koch (Valoare netă: 43,1 miliarde de dolari)

25. Li Ka-Shing (Valoare netă: 42,3 miliarde de dolari)

26. 27. Sheldon Adelson (Valoare netă: 41,2 miliarde de dolari)

27. Ma Huateng (Valoare netă: 41,1 miliarde de dolari)

28. 29. Liliane Bettencourt (Valoare netă: 40,7 miliarde de dolari)

29. 30. Jack Dorsey (Valoare netă: 40,2 miliarde de dolari)

30. Wang Jianlin (Valoare netă: 39,4 miliarde de dolari)

Author

Write A Comment