Suntem jucători, fiecare dintre noi, într-un fel sau altul, iar fiecare dintre noi ne păcălim că deținem controlul, când de fapt, fără ca măcar să realizeze, cele mai multe decizii ale noastre sunt deja luate de o întreagă echipă de marketing. Fie că este vorba despre cumpărăturile pe care le facem într-un magazin, despre decizia privind ce ne place când avem de ales dintr-un meniu sau despre ce jocuri de noroc să jucăm la un cazino. Totuși, vorbim despre o industrie care înseamnă milioane de dolari, așa că nimic nu este la întâmplare, iar impulsul de a juca intens este fix cel care este alimentat îndelung, cu toate că o să observi că multe pot fi și semnale de alarmă ale alimentării unei dependențe ce se poate controla cu greu.

Pentru că da, fiecare dintre acestea – și nu numai – au în spate o armată de oameni care ia decizii, pentru noi, toate ascunse în trucuri menite să ne facă să vrem mereu altceva. Nu poate fi mereu vorba doar despre gets bet pariuri, căci uneori complexitatea unor jocuri de noroc înseamnă nu doar reguli, ci și timp, bani sau energie investite. Și așa ajungem la ideea că sunt diverse trucuri psihologice care ne fac să petrecem cât mai mult timp într-un cazino, pentru a ne face să cheltuim mai mult fără să avem bani, să stăm mai mult timp, fără să dispunem de ceva liber. Este o strategie care funcționează de ani de zile și care este adaptată în funcție de vremuri și vreme. Câteva dintre aceste secrete ți le vom expune noi în acest material și vei observa, cu ușurință, că îți sunt destul de familiare, doar că nu le-ai conștientizat anterior.

Designul de interior

Dacă nu ai optat pentru un cazino online, atunci când o să ajungi într-un cazino live, o să fii pur și simplu cucerit de tot ceea ce acesta reprezintă. De la o eleganță impunătoare și până la un lux care te copleșește, toate aceste locații și-au schimbat direcția și oferă nu doar gălăgie și luminițe, așa cum se credea, ci și un foyer primitor, liniște, invitație la relaxare și o ambianță cât se poate de intimă, care mizează pe opulență dar și pe discreție. Dar să nu crezi vreo secundă că ceva este la voia întâmplării: covoarele au un pattern plictisitor pentru a nu te face să le privești și să îți centrezi mereu atenția la masa de joc, jocurile de noroc sunt amplasate cât mai central, înghesuite eventual pentru a te reține într-un loc de unde nu vei vrea să pleci prea curând pentru a dori să încerci cât mai multe.

ceasuri si ferestre

Nu există ceasuri și ferestre

Poți pierde destul de ușor noțiunea timpului atunci când ești într-un cazino online, mai ales când nu exista nimic care să îți dea indicii despre momentul zilei. Iar cazinourile fix asta își doresc, să nu fii atent la orele pe care le petreci la ei, pentru că dacă pierzi din vedere orele petrecute în interior, nu îți mai dai seama că este zi sau noapte, atunci nici nu te vei învinovăți că ai fi stat prea mult. Astfel că vei descoperi rapid cum în majoritatea locațiilor nu există ferestre pentru a-ți da seama dacă este zi sau noapte, dar nici ceas pentru a ști ora.

Lumini și sunete îmbietoare

Nu există nimic mai reconfortant decât să te bucuri de o atmosferă cât se poate de comodă, iar asta se poate obține destul de ușor dacă se apelează la lumini calde și la sunete în surdină. Contrar aparențelor, nu există gălăgie, pentru că se mizează pe o ambianță care invita la destindere. Cele mai multe locații vor avea un joc cordial care să lase loc de o stare calmă, dar care este în același timp una de entuziasm de joc, pentru a încuraja jocurile. Scopul principal aici rămâne stimularea de a se juca și de a se plasa cât mai multe pariuri.

Servicii plasate strategic

Că îți este foame, că îți este sete sau că vrei să fumezi o țigară, toate acestea sunt puse la dispoziția de către cazinouri fără excepții. Vorbim despre servicii care satisfac foamea, despre posibilitatea de a consuma băutura preferată sau despre retrageri de bani. Toate sunt posibile, tocmai pentru a nu fi nevoie să ieși din unitate, astfel că ai totul la îndemână, cât mai în interior plasate – inclusiv toaletele sunt greu de accesat, pentru că sunt dispuse în zone greu accesibile, tocmai pentru a-ți fi greu să părăsești locația. Ba chiar s-ar putea să nimerești în locații unde se oferă lucruri gratuite, de la un snack care potolește o pofta de dulce, până la un cocktail sau o cafea.

castiguri vizibile

Câștigurile sunt vizibile

Dacă vei fi unul dintre norocoșii care vor nimeri un jackpot, care va câștiga un premiu mare sau care pur și simplu a bifat ceva neînsemnat, indiferent cât de mic, cazinourile vor avea grijă să semnalizeze importanța premiului tău, până la a-l face public. Iar sentimentul de a fi în centrul atenției este unul care se va dori repetat, astfel că nu prea vei mai vrea să pleci curând, pentru că următorul tău scop este să fii din nou în lumina reflectoarelor. Trucul funcționează și invers, astfel că dacă nu ești tu cel de interes, atunci vei gândi că dacă el a putut, atunci nici ție nu îți va fi imposibil.

Un titlu mare, pentru un premiu mare

La fel de bine, cazinourile nu se vor zgârci când va veni vorba despre fidelizarea clienților, astfel că va oferi, de fiecare dată când va fi nevoie, bonusuri celor loiali, având grijă să și puncteze acest lucru. Iar o astfel de catalogare este una care satisface, însă această titulatură vine doar către cei care cheltuiesc cel mai mult, ca o reamintire indirectă a faptului că sunt cât se poate de importanți, fără să se piardă din vedere că încă mai au mult de investit. Faptul că se simt importanți fix acest efect îl va avea.

CONCLUZIE

Indiferent de cum ai ajuns la un cazino online, rămâne esențial faptul că ești în căutarea distracției, Nu pierde din vedere acest lucru și rămâi concentrat pe ce ai de făcut, fără a te lasă furat de mirajul unor potențiale câștiguri sau recompense. Cea mai bună metodă de a nu cădea victimă acestor trucuri este ca, în primul rând, să fii conștient de acestea și să le identifici cu ușurință, fără să devii paranoic. Da, se apelează la emoții, dar tu poți rămâne rațional în fața acestor tactici – ia pauze dese, nu te abate de la plan, amintește-ți că este în regulă să pleci oricând îți dorești acest lucru.

Author

1 Comment

  1. Foarte grozava postarea. Tocmai am dat peste blogul tau si am vrut sa spun ca mi-a placut cu adevarat sa rasfoiesc postarile de pe blogul tau. In orice caz, ma voi abona pe feedul tau rss si sper sa scrii din nou foarte curand!

Write A Comment