Când vine vorba de un somn bun, toți avem idei diferite despre ceea ce ne ajută să plecăm în țara viselor. Pentru unii, ar putea fi să citească o carte sau să facă o baie înainte de culcare. Pentru alții, strategia lor ar putea fi să bea ceva care să-i ajute să adoarmă mai repede.

Dacă sunteți în căutarea unui impuls suplimentar în departamentul de somn, există multe lichide care vă pot oferi calmul și relaxarea de care aveți nevoie noaptea.

O băutură grozavă pentru dormit este laptele cald. Nu numai că această băutură testată în timp conține triptofan – un aminoacid care ne ajută să ne relaxăm – dar căldura sa promovează, de asemenea, confortul și somnolența, făcând mai ușor să dai din cap după consum.

Băuturi calde care te ajută să adormi mai ușor

O băutură caldă înainte de culcare poate fi o modalitate excelentă de relaxare și de a ajuta la adormire. Pentru mulți, rutina de preparare a băuturii poate fi reconfortantă și liniștitoare, ajutând la trecerea în somn. Există numeroase băuturi care au proprietăți calmante și pot ajuta la inducerea somnolenței.

Ceaiul de musetel este unul dintre ele; a fost folosit de secole ca remediu natural pentru insomnie datorită efectelor sale sedative. O altă alegere excelentă este laptele cald; acidul lactic poate ajuta la producerea melatoninei, care ajută la reglarea ciclurilor somn-veghe.

Alte băuturi încălzitoare, cum ar fi ceaiul chai sau cacao fierbinte, oferă, de asemenea, beneficii similare, deoarece conțin ingrediente precum nucșoară, scorțișoară sau lavandă care acționează ca ajutoare naturale pentru somn.

Ceaiuri și infuzii pentru un somn odihnitor

Întotdeauna am fost un iubitor de ceai. Nu numai datorită gustului, ci și datorită gamei sale largi de beneficii. Îmi plac în special ceaiurile și infuziile care mă pot ajuta să mă relaxez înainte de culcare, astfel încât să mă pot bucura de un somn odihnitor. În nopțile în care mintea mea este prea plină pentru a se opri, sorbirea din ceva cald mă ajută să mă relaxez și să intru în starea de spirit potrivită pentru a dormi mai bine.

Ceaiurile din plante cu ierburi precum mușețel, lavandă și rădăcină de valeriană sunt unele dintre preferatele mele în acest scop, deoarece susțin în mod natural un somn mai profund, fără efecte secundare sau amețeli dimineața. Când fac o ceașcă, îmi place să adaug un praf suplimentar de flori uscate sau petale de trandafir pentru un plus de savoare și miros.

Remedii naturale pentru insomnie – băuturi care te pot ajuta

Insomnia poate fi o afecțiune dificil de depășit, dar, din fericire, există câteva remedii naturale care te pot ajuta. Una dintre cele mai eficiente băuturi pentru combaterea insomniei este ceaiul de musetel. Mușețelul este binecunoscut pentru efectele sale calmante care încurajează somnul și relaxarea. De asemenea, nu conține cofeină, așa că nu trebuie să vă faceți griji că vă va ține treaz noaptea!

O altă băutură grozavă care ajută la promovarea obiceiurilor sănătoase de somn este sucul de cireșe. Această băutură conține melatonină, care ajută la reglarea ciclului somn-veghe al corpului nostru, încurajând corpul să se instaleze într-o rutină obișnuită de somn de calitate.

În cele din urmă, laptele cald înainte de culcare este un remediu clasic pe care mulți oameni jură – se crede că căldura crește producția de serotonină în creier, ceea ce ne poate face să ne simțim somnoroși.

Smoothie-uri pentru o noapte de somn bună

Smoothi-urile sunt o modalitate ușoară și delicioasă de a obține un somn bun. Nu numai că oferă vitamine și minerale esențiale, dar smoothie-urile pot fi preparate și cu ingrediente naturale care induc somnul, care promovează relaxarea și somnul odihnitor. Una dintre rețetele mele preferate pentru un somn bun este un smoothie cu banane, ceai de mușețel, lapte de migdale, miere și scorțișoară.

Combinația acestor ingrediente oferă echilibrul perfect pentru a vă ajuta corpul să se relaxeze înainte de culcare. Bananele sunt bogate în magneziu, ceea ce ajută la reducerea nivelului de stres și ajută la relaxarea mușchilor. Ceaiul de mușețel conține compuși care acționează ca sedative ușoare, ajutându-te să mergi mai repede în țara viselor. Laptele de migdale este bogat în vitamina D, care ajută la reglarea hormonilor precum melatonina, care ne permit să adormim mai ușor.

Cele mai bune băuturi pe care să le consumi înainte de culcare

Una dintre cele mai bune băuturi de consumat înainte de culcare este ceaiul de musetel. Ceaiul de mușețel are o istorie lungă de utilizare ca remediu pe bază de plante și s-a descoperit că are un efect calmant asupra corpului și minții. De asemenea, se știe că este o sursă bună de magneziu, care ajută la relaxarea mușchilor și la îmbunătățirea calității somnului.

În plus, acest tip de ceai poate ajuta la reducerea nivelului de stres și la ușurarea sentimentelor de anxietate înainte de culcare. Din aceste motive, este recomandat să bei o ceașcă de ceai de mușețel cu aproximativ o oră înainte de a merge la culcare pentru a-și maximiza efectele.

O altă băutură grozavă înainte de culcare este laptele cald cu miere. Laptele conține triptofan, un aminoacid care ajută creierul să producă serotonină; acest neurotransmițător ajută la reglarea stărilor de spirit, precum și la încurajarea relaxării pentru o calitate mai bună a somnului.

Author

Write A Comment