Ce este diversitatea si cum o putem folosi in viata noastra?

Pentru Greater Good Science Center, “diversitatea” se referă atât la un fapt evident al vieții umane și anume, că există multe tipuri diferite de oameni și ideea că această diversitate conduce omenirea spre evenimente culturale, economice, sociale și inovare. Într-adevăr, decenii de cercetare sugerează că intoleranța doare pentru bunăstarea noastră și că indivizii prosperă atunci când sunt capabili să tolereze și să îmbrățișeze diversitatea lumii.

În America de Nord, cuvântul “diversitate” este puternic asociat cu diversitatea rasială. Cu toate acestea, aceasta este doar o dimensiune a realității umane. De asemenea, diferăm în ceea ce privește sexul, limba, manierele și cultura, rolurile sociale, orientarea sexuală, educația, abilitățile, veniturile și nenumărate alte domenii. În ultimii ani, unii avocați au susținut chiar și pentru recunoașterea “neurodiversity”, care se referă la gama de diferențe în funcția creierului.

Cercetările arată că diferențele fac mai greu pentru oameni să se conecteze și să empatizeze unii cu alții. Diferențele de navigare pot fi dificile, fie în clasă, la locul de muncă sau în relațiile noastre personale , și totuși oamenii din întreaga lume o fac în fiecare zi. Este o abilitate prosocială, ar fi empatia sau iertarea, care poate fi dezvoltată de-a lungul unei vieți cu intenție, cunoștințe și practică. În diverse societăți, cultivarea capacității noastre de a crea relații între diferențe poate crește de fapt bunăstarea noastră.

Conexiunile sociale sunt unul dintre cei mai mari predictori unic de bunăstare personală, și există unele dovezi că a face rețeaua de conexiuni bogate și diverse pot contribui, de asemenea, la sănătate, succes, și fericire.

  • Multe studii au constatat că diverse organizații depasesc omologii lor in discutii diverse. De exemplu, atunci când cercetătorii au studiat compoziția de gen a echipelor de management ale firmelor de top în Standard & Poor’s Composite 1500 lista, au constatat că, în medie, “reprezentarea de sex feminin în top management duce la o creștere de 42 milioane dolari în valoare fermă.”
  • Diversitatea economică contează, de asemenea. Mai multe studii sugerează că contactul între clasele sociale pare să influențeze bunăstarea și comportamentele prosociale, ar fi recunoștința și generozitatea. Această cercetare sugerează că este rău pentru bunăstarea tuturor atunci când bogații nu au contact cu cei săraci, sau săraci cu clasa de mijloc.
  • Prejudecata afectează sănătatea ambelor ținte și (într-o măsură diferită) a autorilor. Obiectivele prejudecăților experimentează “efectul de intemperii” bine documentat asupra sănătății lor fizice și mentale. Pe de altă parte, multe studii sugerează că persoanele care discriminează sunt la risc mult mai mare de boli cardiovasculare. Din fericire, interacțiunile interrasiale nu trebuie să fie stresante. În multe dintre aceleași studii, oamenii cu prejudecăți reduse răspund la interacțiuni interrasiale în moduri care sunt fericite și sănătoase.
    Prejudecata împotriva studenților de către educatori doare realizarea lor academice. În același timp, cercetările de până acum sugerează că rezultatele elevilor sunt mai mari în diverse școli.
  • Prejudecățile implicite și explicite alimentează disparități incredibile în sistemul de justiție penală la toate nivelurile. De exemplu, un studiu condus de Jennifer Eberhardt de la Universitatea Stanford a constatat că bărbații de culoare condamnat pentru crime de capital sunt mai mult de două ori mai susceptibile de a fi condamnat la moarte în cazul în care au caracteristici faciale considerate a fi mai stereotipic “cu aspect negru.”
  • Un studiu din 2014 în revista Psychological Science sugerează că persoanele care joacă roluri sociale mai diverse ar putea fi mai capabile să perceapă și să decodeze indiciile nonverbale într-o varietate de contexte sociale. Cu alte cuvinte, acest rezultat sugerează, inteligenta sociala si emotionala creste pe măsură ce interacționăm cu mai multe tipuri de oameni.
  • În cele din urmă, separarea alimentează discriminarea în orice grup și așa încep conflictele și violența– în timp ce îmbrățișarea diversității pare să o reducă. Oamenii care trăiesc în comunități omogene, care au puține oportunități de contact cu grupuri externe, tind să reziste diversității, care, la rândul său, pare să afecteze negativ bunăstarea lor.
Author

Write A Comment