Marea majoritate a detinatorilor de masini, incearca si totodata reusesc sa faca tot ceea ce este mai bun pentru masina. Intretinerea unei masini ii ofera acesteia premisa unei masini sigure pe drumurile publice. O revizie auto va ajuta sa va mentineti masina intr-o buan stare de functionare si totodata sa identificati din timp posibilele probleme . O revizie auto facuta la timp reduce considerabil riscul de defectiuni care pot sa apara la masina dumneavoastra.

Daca va aflati in Cluj-Napoca,  faceti-va din timp o programare la Service Auto OAZA Car Care. II puteti gasi la locatia de pe strada Dorobantilor 18-20 Cluj si totodata la locatia de pe strada Kovari Laszlo nr.8 Cluj. Pentru a afla mai multe despre acestia ii puteti contacta la numarul de telefon 0774 456 341 si puteti gasi mai multe la https://www.serviceautocluj.ro

 

Care sunt cele mai bune momente pentru a face revizia masinii

Daca intrebati marea majoritate a oamenilor despre cand trebui sa se faca revizia unei masini, toti vor spune ca trebuie citit manualul masinii si se va face intretinerea recomandata de catre producator. In general producatorii de masini recomanda la masinile sa fie revizuite o data pe an sau la 15000 km. Masinile mai moderne sunt echipate cu sisteme moderne care va semnaleaza cand masina trebuie dusa intr-un service auto. Este foarte important sa nu ignorati aceste avertismente cand acestea apar, chiar daca nu a trecut 1 an sau 15000 km de la utima intretinere.

 

Care sunt lucrarile de intretinere care trebuie sa fie facute :

  • 1 data pe an sau la 12000 km : filtrele
  • la fiecare 2 ani sau la 25 000 km: bujii, uleiul, verificarea transmisiei, verificarea unghiului de fuga, spalarea lichidului de racire, verificarea sistemului de aer conditionat
  • intre 2 si 3 ani: cauciucurile, pompa de apa, cureaua de distributie, ambreiajul, amortizoarele

 

Cand are masina  nevoie de anumite tipuri de revizii?

 

Deși puteți și ar trebui să consultați manualul proprietarului pentru majoritatea verificărilor de întreținere, faptul că știți ce să căutați pe cont propriu vă poate da o idee mai bună dacă trebuie sau nu să vă duceți mașina la service.

 

Schimbarea uleiului

Regula de baza e ca la fiecare 15K km sa fie schimbat uleiul masinii dumneavoastre. Aceasta este doar o regula.Acesta este motivul pentru care trebuie să înveți cum să verifici singur uleiul.

Pentru a face acest lucru, scoateți jojă și apoi treceți-o cu degetele. Dacă observați că uleiul este transparent, atunci sunteți în regulă. Cu toate acestea, dacă este tulbure și întunecat, poate fi o idee bună să faceți o schimbare în viitorul apropiat.

 

Verificarea fluidelor

Trebuie sa stiti cum se verifica nivelul fluidelor. Cele mai multe joje indică nivelurile optime ale fluidelor, așa că, atâta timp cât vă simțiți confortabil cu reumplerea lichidului potrivit, nu ar trebui să aveți probleme în a întreprinde singur această verificare / sarcină de întreținere.

 

Rotația anvelopelor

Manualul masinii spune cat de des trebuie aliniate anvelopele. Totusi puteti verifica singur daca exista vreo problema. Uzura neuniforma a anvelopelor inseamna ca trebuie sa faceti vizita unui service auto pentru reglarea unghiului de fuga.

Presiunea in anvelope trebuie verificata constant. Daca aveti anvelope care au o presiune mai mica decat cea recomandata, poate sa diminueze manevrabilitatea masinii si totodata duce la un consum mai mare de combustibil.Acest lucru este deosebit de important de verificat în timpul iernii, când drumurile sunt alunecoase și aveți nevoie de toată aderența pe care o puteți obține.

 

Verificarea siguranței

In functie de cat de mult conduceti trebuie sa mergeti cu masina 1 data la 6 luni intr-un service auto autorizat astfel incat un mecanic profesionist sa se asigura că anvelopele, frânele, direcția și luminile sunt în stare optimă de funcționare. Evident, dacă observați singur orice problemă, înseamnă că trebuie să vă duceți mașina la control fără întârziere.

Author

Write A Comment