Copiii si noroiul au ceva magnetic – asa ca noi spunem sa imbratisam noroiul si sa va dotam gradina cu o bucatarie de noroi pentru ca ei sa se poata ocupa de placinte, shake-uri si prajituri cu noroi.

Bucataria cu noroi a explodat in popularitate in ultimii ani si nu e de mirare – este modalitatea perfecta pentru copii de a-si dezvolta si perfectiona abilitatile motorii fine si abilitatile cognitive.

Le ofera copiilor o multime de posibilitati de a se juca cu imaginatia, iar daca se joaca alaturi de frati sau prieteni, exista, de asemenea, o multime de oportunitati de a lua randurile, de a comunica si de a imbunatati alte abilitati sociale. Jocul in aer liber este un element important pentru invatarea si intelegerea lumii noastre de catre copii, iar bucatariile cu noroi le ofera ceva cu care se pot juca. Dar nu disperati daca nu stiti cum sa faceti o bucatarie de noroi sau daca nu aveti sute de lire sterline pentru a cumpara una gata facuta. Este simplu sa faceti una folosind surplusul de materiale si va fi creata in scurt timp. Cititi in continuare ideile noastre preferate de bucatarii in noroi DIY.

1. Bucatarie de noroi pentru incepatori

Incepeti de la mic cu aceasta bucatarie improvizata – ocupa un spatiu minim si poate fi construita in aproximativ 10 minute. Este designul de inceput perfect pentru copiii mici, in plus, nu sunt necesare abilitati de bricolaj.

Veti avea nevoie de:

  • Caramizi
  • Lungimi de lemn

Pasul 1: Incepeti prin a stivui doua gramezi de caramizi vechi, care sa fie suficient de departate pentru a va echilibra lemnul. Ajustati inaltimea fiecarei gramezi in functie de cat de inalt este copilul dumneavoastra. Stivuiti caramizile in perechi, alternand directia in care sunt orientate pentru a face structura mai rezistenta.

Pasul 2: Asezati o lungime de lemn deasupra caramizilor. Pentru a face o bucatarie mai mare, stivuiti mai multe caramizi la capetele acestei lungimi si repetati primul pas.

Pasul trei: Puteti adauga cate straturi doriti, folosind rafturile create pentru a depozita oalele si tigaile vechi. Poti adauga detalii suplimentare, cum ar fi carlige in lateral pentru a agata ustensile sau cani.

2. Bucatarie de noroi tip Dulap

Daca tu sau cineva pe care il cunosti iti inlocuieste bucataria, ia cateva dulapuri pentru a le refolosi in gradina. Aceasta este o optiune excelenta pentru copiii mai mari, dar veti avea nevoie de cateva abilitati de bricolaj si de putin timp.

Veti avea nevoie de:

  • Dulapuri vechi de bucatarie
  • Vopsea/vopsea pentru exterior
  • Boluri de apa pentru caini
  • O bucata de MDF la fel de larga ca si dulapul si cu aproximativ 50% mai inalta

Pasul 1: Incepeti prin a va vopsi sau lacui dulapul. Asigurati-va ca folositi un produs conceput pentru exterior.

Pasul 2: Atasati bucata de MDF la spatele dulapului pentru a crea o spalatura. Fixati-o cu suruburi si apoi vopsiti-o sau lacuiti-o.

Pasul 3: Cu ajutorul unui fierastrau decupati un cerc putin mai mic decat dimensiunea bolului. Acum puteti arunca bolul in gaura pentru a crea o chiuveta.

Pasul patru: Poti adauga rafturi la spatar pentru a depozita oalele si tigaile. Folositi recipiente de plastic pentru a povesti ustensilele din interior. Va puteti personaliza lucrarea prin stantarea cu grija a numelui copilului pe ea.

3. Bucatarie de noroi din sertare

Poti transforma aproape orice piesa de mobilier intr-o bucatarie cu noroi. Luati in considerare marimea copiilor dumneavoastra – aceasta optiune care foloseste o comoda este ideala pentru copiii cu varsta de peste 6 ani, datorita inaltimii.

Veti avea nevoie de:

  • Comoda cu sertare
  • Castron de spalat vase
  • Vopsea/vopsea pentru exterior

Pasul 1: Scoateti sertarul de sus al comodei. Cu ajutorul unui fierastrau decupati o forma putin mai mica decat vasul de spalat, apoi pozitionati vasul in gaura pentru a forma o chiuveta. S-ar putea sa doriti sa aveti doua chiuvete, caz in care repetati acest pas.

Pasul 2: Vopsiti bucataria din noroi folosind vopsea pentru exterior, astfel incat sa fie durabila.

4. Bucatarie de noroi din lazi

Veti avea nevoie de:

  • Cel putin trei lazi
  • Cutie mare de plastic care sa incapa in interiorul unei lazi

Pasul 1: Asezati cutia de plastic in interiorul uneia dintre lazi – aceasta va fi zona chiuvetei.

Pasul doi: Asezati celelalte doua palete, una peste cealalta, cu deschiderea spre exterior. Acest lucru ofera spatiu pentru a depozita accesoriile pentru bucataria de noroi.

Pasul trei: Daca intentionati sa va depozitati bucataria de noroi afara, atunci ati putea dori sa o lacuiti pentru a-i spori longevitatea. Cu toate acestea, este atat de simplu de asamblat incat o puteti impacheta in sopron dupa fiecare utilizare.

5. Bucatarie de noroi din paleti

Daca puteti pune mana pe niste paleti vechi, puteti construi cu usurinta o bucatarie de baza din noroi. Cu cat aveti mai multi paleti, cu atat designul poate fi mai implicat. Acest design DIY de bucatarie de noroi din paleti necesita doar doi paleti si o indemanare minima.

Veti avea nevoie de:

Doi paleti

  • O bucata de MDF care are lungimea unui palet si latimea unei jumatati de palet
  • Suruburi
  • Vopsea pentru exterior
  • Vas de spalat

Primul pas: Pozitionati un palet la capatul sau, astfel incat sa fie mai inalt decat lat – acesta va forma spatele bucatariei dvs. din noroi.

Pasul 2: Taiati celalalt palet in doua. Insurubati fiecare bucata in spate, astfel incat sa formeze doua laturi.

Pasul trei: Taiati o gaura in MDF suficient de mare pentru ca vasul de spalat sa poata sta in ea fara a fi sustinut. Fixati lungimea de MDF peste cele doua jumatati de paleti pentru a crea un blat de lucru.

Pasul patru: Vopseste-ti bucataria din noroi. Daca aveti bucati de lemn ramase sau paleti suplimentari, ii puteti folosi pentru a crea rafturi in spate sau pe laterale sau pentru a face o tabla de meniu din tabla cretata.

Acest articol face parte din Vacanta in Romania

Author

Write A Comment