Obiectivul unei companii este acela de a ajunge la urechile unui spectru cât mai diversificat de consumatori, pentru ca astfel să poată ajunge să înregistreze un profit cât mai fulminant. La baza dezvoltării unei afaceri stau soluțiile de promovare în mediul online, create în conformitate cu modelul de business și domeniul de activitate. Un procent de peste 60% din populație recurge la aplicațiile mobile pentru a solicita servicii diverse, ori pentru a-și procura produsele de care are nevoie.

Pentru companiile mici, medii și mari, aplicațiile mobile sunt veritabile miracole, deoarece le ajute să-și descopere potențialii clienți sau să analizeze interesul vizitatorilor față de produsele și serviciile pe care le promovează. În funcție de rezultate, antreprenorii pot optimiza strategiile deja existente, pot îmbunătăți mijloacele de promovare, sau pot extinde gama de servicii și produse, astfel încât să acopere și alte nevoi.

Aplicațiile mobile economisesc timp și resurse financiare

Pliantele, broșurile, sau alte metode clasice de publicitate presupun costuri consistente pe termen lung. Dacă ai în plan o nouă lansare de produs, reduceri de sezon, acordarea de bonusuri pentru fidelitate, plus alte noutăți, toate acestea ajung instant la cunoștința clienților prin sistemul de notificări push. Astfel, clientul interesat este constant la curent cu actualizările promoționale, indiferent dacă aplicația este sau nu deschisă. Acest lucru generează creșterea vânzărilor, promovarea brandului și fidelizarea clienților.

Aplicațiile mobile compensează eficiența newsletters-urilor

Dacă ai sesizat o rată redusă de deschidere a e-mail-urilor, atunci crearea aplicațiilor mobile poate fi o soluție inspirată pentru a ajunge din nou în atenția publicului. Notificările push sau in-app sunt o modalitate subtilă de a menține atenția clientului față de ceea ce îl interesează.

Aplicațiile mobile apropie antreprenorul de publicul țintă. Sistemul de notificare instantă asupra promoțiilor, înnoirilor de stoc, cupoanelor de reducere, etc. – menține o legătură invizibilă, dar fidelă între business și client. Practic, acesta are în propria sa mână magazinul cu produsele și serviciile care se pliază preferințelor particulare. Mai departe, clienții pot partaja conținutul prin intermediul platformelor de social media integrate în aplicație, iar astfel, cresc automat șansele să ajungi subiect de interes pentru o marjă mult mai largă de consumatori.

Aplicațiile mobile oferă utilizatorilor opțiuni de personalizare

Brandingul este un pas deosebit de important, care oferă noi variante de promovare a business-ului, dar în același timp îmbunătățește și experiența utilizatorilor. Multe companii oferă utilizatorilor posibilitatea de a lăsa feedback-uri referitoare la diferite stiluri de branding, din care aceștia să opteze pentru varianta care le reduc timpii de căutare și achiziționare a produselor magazinului online.

Aplicațiile mobile urmăresc îndeaproape comportamentul consumatorilor

Odată cu dezvoltarea aplicațiilor mobile, business-urile sunt permanent la curent cu interesele, datele, localizarea și comportamentul publicului țintă. Utilizatorii au opțiunea de salvare a datelor personale atunci când fac prima comandă, lucru care simplifică procedurile de achiziție pe viitor. Consumatorii își pot alege preferințele, își pot păstra produsele favorite, iar aplicațiile le vor oferi sugestii, recomandări și actualizări personalizate.

Aplicațiile mobile descurajează comenzile nefinisate

Produsele abandonate în coș pun semnul egal cu scăderile de profit. Aplicațiile mobile încurajează consumatorii să revină asupra produselor abandonate, să consulte noi produse asemănătoare, sau să invite la noi vizite în magazinul online.

Dacă ți-ai deschis de curând un business, aplicațiile mobile sunt un start înțelept pentru o promovare puternică și atragerea unui număr cât mai mare de utilizatori. Dacă business-ul tău se află în plină ascensiune, atunci menține-te pe poziție, păstrând o comunicare deschisă cu clienții, descoperind schimbările de comportament și nevoile publicului țintă și adaptându-te în consecință cu strategii de promovare actualizate și produse noi. Indiferent de industria în care activezi, aplicațiile mobile mențin afacerea deschisă 24/24, avantaj care propulsează brandul la o scară mult mai largă.

 

Author

Write A Comment