Stiai care antrenament este foarte simplu si care face o diferenta uriasa pentru corp si sanatate?

Intoarce-te la elementele de baza pentru corpul si creierul tau

A trebuit sa iau o decizie mare si dificila saptamana trecuta si, pe masura ce micul balon de anxietate din stomacul meu crestea si mai mult si mai mult pe masura ce se apropia termenul limita, puteam sa o simt in fiecare celula: Trebuia sa ma misc. Nu realizam absolut nimic reimprospatand Twitter si verificand noile DM-uri de pe Slack, iar corpul meu stia ca singura mea optiune era sa imi expulzez energia nervoasa la o plimbare.

Am descarcat o lista de redare linistitoare, am pornit intr-un ritm alert si am petrecut cateva minute doar miscandu-ma repede, respirand adanc si facand o scanare a corpului pentru a ma conecta la momentul prezent. Nu sunt un mare meditator, dar stiam ca as putea folosi aceasta plimbare pentru ceva mai mult decat pentru a face exercitii fizice, iar acele scurte momente de atentie au fost suficiente pentru a ma readuce in mine.

Am urcat cu greu pe potecile accidentate ale cimitirului Green-Wood, observand micii muguri care apareau pe copaci si reflectand la cat de diferita ar putea fi aceasta primavara fata de cea precedenta. M-am mirat ca toate acestea – aerul proaspat, spatiile verzi, miscarea – erau gratuite, la indemana oricand aveam nevoie de ele. Stiam ca voi fi bine, indiferent de alegerea finala la care voi ajunge.

Cel mai bun antrenament zilnic este mersul pe jos, pasteste cum vrei tu

Stiu ca acest lucru este enervant de simplu – mergeti la o plimbare stupida! – dar, uneori, in momentele de criza, aceste principii de baza ale ingrijirii de sine (bea apa, ia lumina soarelui, misca-ti corpul) ies cumva direct pe fereastra si te apuci de tot ceea ce te face sa te simti mai rau. Nu am de gand sa va spun ca nu am baut si eu unul sau doua pahare de prea multe ori la cateva ore dupa aceasta plimbare magica, sau ca nu m-am trezit la ora 4:00 dimineata si am petrecut o ora de doomscrolling, dar totusi – plimbarea chiar m-a ajutat.

Si, desigur, chiar daca nu te confrunti cu o criza existentiala, mersul pe jos este pur si simplu bun pentru tine. Un studiu a constatat ca femeile care fac 4.400 de pasi pe zi au un risc cu 41% mai mic de deces prematur decat cele care fac mai putin de 2.700 de pasi, iar ritmul nici macar nu conteaza. Rapid, lent; pasii sunt pasi.

Daca sunteti in stare sa mergeti, nu aveti nevoie de mine sa va spun cum sa o faceti. Doar respira si mergi, pentru cat timp poti si in orice ritm te simti bine. Mergi spre ceva bun.

Author

Write A Comment