Toate competițiile sportive moderne au un singur punct comun, care unește și totodată ține în viață sportul la nivel mondial.

De la un simplu meci de juniori până la o finală de Champions League, suporterii reprezintă fundația sportului și nu încetează să impresioneze.

Astăzi vom vedea care este aportul suporterilor în sport și cum cele mai mari performanțe sunt sinonime cu cei mai înfocați suporteri.

Baza Piramidei Sportului

Înainte să vorbim despre cum performanțele echipelor sunt direct proporționale cu atmosfera de pe stadioane, trebuie să înțelegem cât de importanți sunt suporterii în piramida oricărui sport.

De la drepturi de televizare, marketing, la tricourile și echipamentele echipelor favorite, suporterii sunt combustibilul care alimentează acest mastodont care este sportul mondial în zilele noastre.

De altfel, numeroase comunități de oameni s-au format și continuă să creeze prietenii memorabile pe seama echipei sau sportului favorit.

Totodată, comunitățile de pronosticuri fotbal sunt din ce în ce mai importante pentru suporteri, care își pun la bătaie cunoștințele în materie de sport alături de alți fani. Spre exemplu, o astfel de comunitate este SportXpert, care reprezintă unul dintre cele mai importante website-uri de predicții din fotbal și ponturi din România.

Fără aportul suporterilor în sport, însăși infrastructura acestui fenomen nu ar rezista și nu ar avea o direcție clară.

Pasiunea pentru Culori

Exista numeroase echipe în istoria fotbalului care, în lipsa fanilor, și-ar pierde instant magia și capacitatea de a se numi giganți ai acestui sport.

Suporterul este într-adevăr cel de-al 12-lea jucător pentru orice echipă de fotbal, iar unele galerii continuă să fie MVP-ul echipelor lor meci de meci.

Pentru a avea o mai bună perspectivă asupra importanței suporterilor pe un stadion, vom face o trecere în revistă a celor mai susținute echipe la nivel mondial și a numărului de trofee pe care acestea le-au câștigat:

 

  • Real Madrid – 119 trofee
  • Barcelona – 129 trofee
  • Liverpool – 68 trofee
  • Manchester United – 66 trofee
  • Bayern – 80 trofee
  • Chelsea – 34 trofee
  • Manchester City – 29 trofee
  • PSG – 44 trofee
  • Juventus – 70 trofee
  • Arsenal – 48 trofee

 

Veți observa cu siguranță faptul că cele mai iubite echipe de fotbal din lume sunt cele care au și cele mai multe trofee și performanțe din istoria acestui sport. Pasiunea pentru culorile clubului a alimentat motorul acestor echipe pe parcursul anilor, iar performanțele și numărul spectaculos de trofee este consecința acestui lucru.

Cu Toții la Stadion

Pe lângă numeroasele aspecte care alimentează performanțele unui club menționate anterior, precum marketing-ul, comunitățile de suporteri și susținerea de acasă, cel mai important lucru pentru aceste cluburi este suportul de la fața locului.

Există nenumărate cazuri în istoria fotbalului în care echipe au produs reveniri spectaculoase și considerate imposibile cu ajutorul presiunii pe care suporterii au avut-o pe stadion.

Cu Toții la Stadion

Sentimentul este unic, iar aportul pe care un stadion plin îl are în desfășurarea unui meci întrece orice limită a imaginației.

Pe parcursul anilor, anumite galerii și stadioane din fotbal au rămas întipărite în memoria colectivă ca fiind un loc unde echipa adversă, oricare ar fii aceea, va juca cu un dezavantaj de la primul fluier.

Pentru a avea o imagine de ansamblu asupra proporțiilor pe care le putea lua un stadion întreg, vom face o trecere în revistă a celor mai importante stadioane de fotbal din lume:

 

Stadion Echipă Capacitate
Santiago Bernabeu Real Madrid 81.044
Camp Nou Barcelona 99.354
Anfield Liverpool 54.074
La Bombonera Boca Juniors 49.000
Signal Iduna Park Borussia Dortmund 81.360
Wembley Echipa Națională a Angliei 90.000
Maracana Echipa Națională a Braziliei, Flamengo, Fluminense 78.838
San Siro AC Milan, Inter Milan 80.018

Emoția în Sport

Cu toate aspectele care se schimbă frecvent în viețile noastre, sportul și echipa favorită rămân un monument de neclintit care ne animă și ne face să visăm frumos necondiționat.

Nimic nu se poate compara cu bucuria unui gol în ultimul moment, un cântec pe stadion, bucuria din fața televizoarelor sau o discuție înflăcărată cu prietenii despre echipa favorită. 

Emoția în Sport

Astfel, în fața acestui fenomen născut din pasiunea pentru fotbal, nu putem decât să recunoaștem rolul crucial al suporterului și aportul incredibil pe care îl aduce meciurilor de azi.

De la întâlnirile din fața stadioanelor, la discuțiile interminabile despre fotbal, la pariuri sportive și ponturile împărtășite cu prietenii, lumea clădită de suporteri este baza acestui sport.

Suporterii sunt, cu adevărat, cel de-al 12-lea jucător pe teren. Fără ei, echipa favorită va rămâne în 10.

Author

Write A Comment