Ce este compasiunea de fapt in viata noastra?

Compasiunea înseamnă literalmente “a suferi împreună.”

Printre cercetătorii care urmaresc cauzele de emoție, este definit ca sentimentul care apare atunci când se confruntă cu suferința altuia și se simt motivați pentru a calma această suferință.

Compasiunea nu este la fel ca empatia sau altruismul, deși conceptele sunt legate. În timp ce empatia se referă mai general la capacitatea noastră de a lua perspectiva și de a simti emoțiile unei alte persoane, compasiunea este atunci când aceste sentimente și gânduri includ dorința de a ajuta. Altruismul, la rândul său, este un fel, comportament altruist adesea determinat de sentimente de compasiune, deși se poate simți compasiune, fără a acționa pe ea, și altruismul nu este întotdeauna motivat de compasiune.

În timp ce cinicii pot respinge compasiunea ca fiind sensibilă sau irațională, oamenii de știință au început să cartografieze baza biologică a compasiunii, sugerând scopul său evolutiv profund. Această cercetare a arătat că, atunci când ne simțim compasiune, ritmul nostru cardiac încetinește, am secreta “hormon de lipire” oxitocină, și regiuni ale creierului legate de empatie, caregiving,și sentimente de placere lumina sus, care de multe ori duce la dorința noastră de a aborda și de îngrijire pentru alte persoane.

De ce să-l practicăm compasiunea?

Cercetarea științifică asupra beneficiilor măsurabile ale compasiunii este tânără. Constatările preliminare sugerează, cu toate acestea, că a fi plin de compasiune poate îmbunătăți sănătatea, bunăstarea, și relații. Mulți oameni de știință cred că compasiunea poate fi chiar vitală pentru supraviețuirea speciei noastre,și ei sunt constatarea că avantajele sale pot fi crescute prin exerciții orientate și practică. Iată câteva dintre cele mai interesante constatări din această cercetare până în prezent.

  • Compasiunea ne face sa ne simtim bine: acțiune de compasiune (de exemplu, dând la caritate) activează circuite de placere in creier, și programe de formare compasiune, chiar și cele foarte scurte, consolida circuitele creierului pentru placere si recompensa si duce la creșteri de durată în auto-raportate fericire.
  • Fiind plin de compasiune cu alte persoane într-un fel și iubitor poate reduce riscul de boli de inima prin stimularea efectelor pozitive ale nervului Vagus, care ajută la încetinirea ritmului cardiac nostru.
  • Un program de formare compasiune a constatat că face oamenii mai rezistente la stres; scade hormonii de stres din sânge și salivă și întărește răspunsul imun. Compasiune de formare ne poate ajuta, de asemenea, vă faceți griji mai puțin și să fie mai deschis la emoțiile noastre negative.
  • Compasiunea ar putea îmbunătăți sănătatea noastră mintală: O revizuire de cercetare a constatat că practicarea meditație compasiune îmbunătățit viața emoțională a participanților “, gândire pozitivă, relații, și empatie.
  • Creierul scanează în timpul meditației semne de iubire si bunătate, care direcționează compasiunea spre suferință, sugerează că, în medie, mințile oamenilor plin de compasiune rătăcesc mai puțin despre ceea ce a mers prost în viața lor, sau ar putea merge prost în viitor; ca rezultat, sunt mai fericiți.
  • Practicarea compasiunii ne-ar putea face mai altruiști. La rândul său, ne poate ajuta, de asemenea, să depășim suferința empatică și să devenim mai rezistenți în fața suferinței altora.
  • Compasiunea ajută la îngrijirea părinților: Creier scanează arată că, atunci când oamenii experiență compasiune, creierul lor activa în sisteme neuronale cunoscute pentru a sprijini nurturance parentale și alte comportamente caregiving.
  • Compasiunea ajută la a face o familie mai buna: oamenii de compasiune sunt mai optimiști și de susținere atunci când comunică cu alții.
  • Compasiunea ajută sa ne facem prieteni mai buni: Studii de prietenii colegiu arată că, atunci când un prieten stabilește obiectivul de a sprijini alte compasiune, ambii prieteni experiență mai mare satisfacție și creștere în relație.
  • Compasiunea ajută mult in a face medici mai buni: Studenții la medicină care se antrenează în compasiune simt mai puțin deprimat și singur, și pentru a evita declinul tipic în compasiune care se întâmplă în timpul școlii medicale.
  • Sentimentul de compasiune pentru o persoană ne face mai puțin răzbunători față de alții.
  • Restricționarea sentimente de compasiune duce departe la angajamentul nostru față de principiile morale.
  • Angajații care primesc mai multă compasiune la locul lor de muncă se văd pe ei înșiși, colegii lor, și organizarea lor într-o lumină mai pozitivă, raport senzație de emoții mai pozitive, ar fi bucurie și mulțumire, și sunt mai angajate la locurile lor de muncă. O cultură de compasiune la locul de muncă este legată de mai puțin burnout, munca în echipă mai mare, și o mai mare satisfacție la locul de muncă.
  • Mai multe societăți pline de compasiune – cele care au grijă de cei mai vulnerabili membri ai lor, ajută alte națiuni aflate în nevoie și au copii care efectuează mai multe acte de bunătate – sunt cele mai fericite.
  • Oamenii compătimitori sunt mai adepți din punct de vedere social, făcându-i mai puțin vulnerabili la singurătate; singurătatea a fost dovedit a provoca stres și dăunează sistemului imunitar.
Author

Write A Comment