City Break in Roma este alegerea perfecta, fiind unul dintre cele mai incantatoare orase din lume din punct de vedere istoric, Roma este de mult timp un obiectiv obligatoriu pentru calatorii europeni. Orasul gazduieste multe dintre marile capodopere artistice ale lumii, aici nu aveti nevoie de lentile colorate in roz.

Roma este un oras uimitor. Frumos si mandru, ca si locuitorii sai. Stilul si bucuria de a te bucura de placerile vietii domnesc aici, asigurandu-ti un adevarat sejur in stil italian. Sunteti gata pentru un city break la Roma? Toate drumurile duc acolo, se pare! Orasul celor 7 coline are o multime de zile speciale pregatite pentru vizitatorii sai.

Lucruri de facut intr-un City Break Roma

Incepeti vizita la Roma pornind pe jos de la hotelul dvs. pentru a explora inima centrului orasului. Petreceti timp lenevind la soare la poalele Treptelor Spaniole din Piazza di Spagna, inainte de a face o plimbare pentru a vedea magnifica Fontana di Trevi.

Rezervati un tur ghidat in jurul Colosseumului, construit intre anii 70-80 d.Hr., pentru a admira arhitectura uimitoare, pentru a vedea camerele subterane si pentru a va face o idee despre cum ar fi fost sa intrati in arena in calitate de gladiatori competitori. Alaturi veti gasi Forumul Roman, un sit arheologic incredibil de important, plin de ruinele cladirilor guvernamentale antice ale orasului.

City Break Roma (Italia)

Daca aveti timp, faceti o vizita la Vatican pentru a explora Bazilica Sfantul Petru, cea mai mare biserica din lume. Cladirea minunat ornamentata a necesitat 150 de ani pentru a fi construita si contine numeroase opere de arta exceptionale, alaturi de sculpturi ornamentale din marmura. Capela Sixtina din apropiere, cu plafonul sau uimitor realizat de Michelangelo, este, de asemenea, o vizita obligatorie.

Muzee si galerii in Roma

Exista o multitudine de muzee care merita vizitate in timp ce va aflati in City Break Roma, dar este putin probabil sa le puteti cuprinde pe toate in timpul unei singure calatorii. Mergeti la Muzeele Vaticanului pentru a vedea lucrari ale unor maestri, inclusiv ale lui Leonardo da Vinci si Michelangelo Merisi da Caravaggio.

Alternativ, Galeria Borghese gazduieste una dintre cele mai bune colectii de arta din lume, inclusiv piese de Titian si Bernini. Incheiati ziua la Palazzo Altemps, la nord de Piazza Navona, unde veti gasi o colectie remarcabila de sculpturi.

Important de vazut in Roma

Pentru un weekend reusit sau un sejur scurt, trebuie sa vedeti cele mai importante locuri din capitala italiana:

  • Vaticanul;
  • Capitoliul;
  • Panteonul;
  • Bazilica San Sebastian;
  • Colosseumul.

Acestea fiind spuse, daca aveti mai mult chef sa experimentati viata “adevarata”, traversati Tibrul in directia Trastevere. Plimbati-va pe stradutele neobisnuite si prin pietele superbe cu fantana lor centrala si urmariti cum isi duc viata de zi cu zi localnicii. Fantana Trevi va va aduna cele mai secrete dorinte, Piazza di Spagna si scarile sale de renume mondial…

Piazza del Popolo este un minunat punct de plecare spre gradinile de la Villa Borghese, care va vor seduce cu frumusetea lor.

Plimbati-va pe stradutele neobisnuite si prin pietele superbe cu fantana lor centrala si urmariti cum isi duc viata de zi cu zi localnicii.

Cele mai bune locuri pentru petreceri in Roma

De cand gladiatorii au cazut in desuetudine, petrecerile din Roma si-au pierdut cheful (o gluma locala). Daca stati intr-un city break Roma pentru un weekend, lucrurile nu se intampla in cluburile de noapte, ci in barurile din Centro Storico, centrul istoric al orasului.

Unde pot gasi cele mai bune restaurante din Roma?

Dar tineti pentru dumneavoastra… Un weekend la Roma ar fi incomplet fara o excursie in Piazza Madonna di Monti, un paradis de pace si prospetime extraordinara. In general, Roma si proprietarii de restaurante le place sa ofere ce e mai bun turistilor; reputatia orasului depinde de asta. Prin urmare, evitati toate locurile in care pizza costa sub 5 euro. Acesta nu este niciodata un semn bun…

Localnicii din Roma ne dau cele mai bune sfaturi

Cinematograful: cinematograful ne vine automat in minte atunci cand mentionam un weekend la Roma sau in Italia. Ne vom opri la Cinema Paradiso si la alte studiouri de la Cinecitta. Pentru a trai magia vremurilor trecute, cinematograful in aer liber din centrul Pietei Vittorio Emanuele ofera o ocazie excelenta de a impartasi un moment cu localnicii.

Cateva cumparaturi: Romanii sunt pasionati de cumparaturi. Care este locul lor preferat? Via Condotti. Cele mai bune creatii vestimentare italiene care acopera cateva sute de metri. Pentru un weekend elegant si stilat la Roma!

Piata locala: Piata zilnica de pe Campo dei Fiori din centrul istoric este cea mai tipica din Roma. Cei care se trezesc devreme vor fi rasplatiti. Da, uneori trebuie sa ne trezim devreme, chiar si pentru un scurt sejur la Roma, in sunetul La Dolce Vita.

Transportul public in Roma

Pentru un scurt sejur la Roma, puteti opta pentru bilete de autobuz sau de metrou pentru o zi, o solutie practica si destul de ieftina. Pentru distante scurte, va recomandam sa descoperiti orasul pe jos – este cel mai bun mod de a admira acest oras magic!

Mancarea si gastronomia tipica din Roma

Bucataria romana este foarte regionala, sanatoasa si in concordanta cu anotimpurile. In timpul scurtului dumneavoastra sejur la Roma, aventurati-va in Testaccio – vechiul cartier al abatoarelor – pentru a incerca bucataria sa tipica.

Author

Write A Comment