Tony Robbins isi incepe fiecare dimineata sarind intr-o piscina cu temperatura de 13 de grade Celsius.

De ce ar face el asa ceva?

Scufundarea in apa rece faciliteaza in mod radical starea de bine fizica si mentala. atunci cand este practicata cu regularitate, aceasta ofera schimbari de lunga durata in sistemul imunitar, limfatic, circulator si digestiv al organismului, care imbunatatesc calitatea vietii tale.

De asemenea, poate creste pierderea in greutate, deoarece va stimuleaza metabolismul.

Un studiu de cercetare din 2007 a constatat ca efectuarea de dusuri reci in mod obisnuit poate ajuta la tratarea simptomelor depresiei, de multe ori mai eficient decat medicamentele prescrise.

Acest lucru se datoreaza faptului ca apa rece declanseaza un val de substante neurochimice care stimuleaza starea de spirit si care va fac sa va simtiti fericiti.
Exista, bineinteles, o teama initiala de a intra intr-un dus rece. Fara indoiala, daca ati incercat acest lucru inainte, v-ati trezit stand in fata dusului, temandu-va de gandul de a intra.
S-ar putea chiar sa te fi convins sa renunti si sa fi spus: “Poate maine”. Si ai intors manerul apei calde inainte de a intra.

Sau, poate ai sarit inauntru, dar ai deschis rapid apa calda?

Ceea ce m-a ajutat pe mine este sa ma gandesc la asta ca la o piscina. Este o moarte lenta si dureroasa sa intri incet intr-o piscina rece. Trebuie doar sa sari in ea. Dupa 20 de secunde, esti bine.

La fel se intampla si cand faci un dus rece. Intri, inima incepe sa bata ca o nebuna. Apoi, dupa vreo 20 de secunde, te simti bine.

Pentru mine, imi creste vointa si imi stimuleaza creativitatea si inspiratia. In timp ce stau in picioare, cu apa rece lovindu-mi spatele, exersez sa imi incetinesc respiratia si sa ma calmez. Dupa ce ma relaxez, ma simt super fericita si inspirata.

O multime de idei incep sa curga si devin mult mai motivata sa imi ating obiectivele.
In plus, este sanatos sa faci dimineata ceva care te cam sperie! Te face sa te simti viu si da tonul pentru a trai in afara zonei de confort!

Author

Write A Comment